Tip dana košarka: Španski superkup počinje derbi duelom Barselona – Valensija

Barselona

Posle SP u košarci koje se održavalo u Kini i na kojem je Španija bila pobednik, red je da ozbiljnu košarkašku sezonu otvore upravo oni sa svojim superkupom. Svi su uzbuđeni u ovom zemlji, jer se ipak radi o svetskim prvacima. Čast da otvori ovaj turnir imaće dve ekipe koje nastupaju u Evroligi i koje su se ozbiljno pojačale za narednu sezonu. Svi znamo da klubovi ozbiljno shvataju ovo uvodno takmičenje i da je svima bitno da se sezona otvori trofejom. Barselona i Valensija igraju ovaj derbi meč od 18:30h. 

Barselona: Tim koji je doveo čitavu petorku odličnih košarkaša. Svetislav Pešić ima odličan tim na raspolaganju.

Ovo je tim koji je napravio najveći bum na letnjoj pauzi između sezona. Svetislav Pešić je sa svojim saradnicima i uz pomoć vlasnika Barselone, doveo u klub jednu celu novu petorku. To i ne bi bila toliko velika i značajna vest, da su to neki solidni igrači. Međutim, radi se o igračima koji imaju već izgrađeno košarkaško ime i koji će momentalno doneti kvalitet ovom sastavu. Brendon Dejvis kao jedan od najboljih centara u Evroligi, Kori Higins kao jedan od najboljih napadača među bekovima od prošle sezone, Malkom Dilejni povratnik u Evroligu, Aleks Abrines kao već sada iskusan igrač nakon NBA epizoda i Nikola Mirotić kao verovatno i najveće pojačanje. Igrač koji je mogao da igra u bilo kom NBA timu bez problema, odlučio je da se vrati u domovinu i da pomogne Barseloni. Pored pridošlica, tu si ostali Hanga, Pangos, Ertlel, Klaver, Ribas…te je ovaj sastav zaista spektakularan. Da li će opravdati očekivanja, videćemo?!

Valensija: Ponovo u Evroligi ovaj sastav i samim tim i pojačanja su daleko ozbiljnija, nego do sada. Zanimljiva sezona čeka ovaj klub.

Valensija je posle osvajanja Evrokupa, ponovo postala deo najjače klupske košarkaške lige u Evropi. Posernau nije mnogo menja svoj tim, ali je doveo nekoliko pojačanja. Kino Kolom i Vanja Marinković su pojačali spoljnu liniju, kao i Lojd od koga se očekuje ogroman doprinos kada je poenterski učinak u pitanju. Moris Ndur i Brok Motum su došli kao pojačanja unutrašnjoj liniji i biće ovo izuzetno zanimljiv roster Valensije. Pored Dubljevića, Van Rosoma i San Emeterija, od novajlija se očekuje mnogo. Ovaj tim će igrati ponovo u eliti, a kada se to dešavalo u prošlosti, nikome nije bilo lako da se izbori sa ovim sastavom, pogotovo na njihovom parketu. Valensija će kao i do sada igrati napadačku košaraku sa pasom više do otvorenog igrača koji će imati dobar pogled na koš. Koliko mogu na ovom superkupu, videćemo već na prvom meču protiv favorizovane Barse.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati mnogo predloga, ali pošto je sam početak sezone, mi smo se ipak odlučili za ono što nam u ovom trenutku izgleda najsigurnije. Naš predlog je: gost postiže ukupno poena na meču više od 73.5 i Meridianbet za taj broj poena daje kvotu 1.81. Smatramo da odbrane nisu i dalje uigrane na nivou koji je potreban da bi se odigrao meč na mali broj poena, a takođe smo mišljenja da Valensija ima napadačkog potencijala da pređe preko ove granice. Dobro su igrali u pripremnom periodu i uvek su bili iznad današnje margine.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.