Tip dana: Čelsi – Liverpul: Može li šampion Evrope do pobede na teškom gostovanju?

Ovog vikenda je na programu šesto kolo engleske Premijer lige, a poslednji meč ovog kola se igra na “Stamford Bridžu”, gde će fudbaleri Čelsija dočekati Liverpul.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Promenljive partije na startu šampionata!

Možda nije preterivanje ako kažemo da Čelsi ove sezone igra baš onako kako smo to i očekivali od njih, obzirom da ova ekipa ima zabranu dovođenja novih fudbalera, pa su se zbog toga fokusirali na već postojeće snage. Utisak je da “plavci” iz Londona igraju baš promenljivo u ranoj fazi šampionata, a onda i ne čudi podatak da se u ovom trenutku izabranici Frenka Lamparda nalaze tek na sedmom mestu na tabeli, sa osam osvojenih bodova.
U prošlom kolu Premijer lige je Čelsi konačno odigrao jedan sjajan meč, koji je bez sumnje i najbolji koji su odigrali “plavci” u poslednjih nekoliko meseci, kada su na gostovanju kod Vulverhemptona ostvarili jednu više nego ubedljivu pobedu. Naime, rezultat u tom susretu je bio 2:5, što je ujedno bila i druga pobeda Čelsija na gostovanjima, pošto su pre toga u jednom interesantnom susretu slavili kod Norviča, kada je bilo 2:3.
Nakon meča sa Vulvsima smo od izabranika Frenka Lamparda očekivali sasvim sigurno i jednu dobru partiju u prvom kolu grupne faze Lige šampiona, ali je Čelsi neprijatno iznenadio svoje navijače pošto su poraženi od Valensije na svom terenu. Rezultat u tom meču je bio 0:1, a treba svakako dodati da je Ros Barkli promašio jedanaesterac, koji je sasvim sigurno mogao da promeni dalji tok tog meča.

Liverpul: Mogu li “redsi” konačno do titule?

Nema šta, fudbaleri Liverpula pružaju fantastične partije na početku nove sezone. Prošla je bila i više nego uspešna pošto je Liverpul postao šampion Evrope, i to pošto su u finalu rutinski slavili protiv Totenhema sa 2:0. Ipak, ostaje gorak ukus u ustima zbog Premijer lige, jer su “redsi” praktično bili pred osvajanjem iste, ali su u finišu sezone odigrali nekoliko loših mečeva koji su ih na kraju i koštali titule koju čekaju preko trideset godina.
Kako sada stvari stoje, možda to bude baš ova sezona, pošto se u ovom trenutku izabranici Jirgena Klopa nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnim učinkom i osvojenih 15 bodova. U proseku Liverpul postiže čak tri gola po meču što je sjajno, a do sada su primili samo četiri gola, što je još jedan dokaz i da odbrana “redsa” funkcioniše perfektno.
Ipak, nisu izabranici Jirgena Klopa na pravi način startovali u Ligi šampiona, pošto su na startu doživeli poraz na gostovanju kod Napolija (2:0). Bila je to sasvim sigurno najslabija partija branioca titule u ovoj sezoni, mada se mora čestitati i Napoliju koji je odigrao jedan izuzetno dobar meč i pokazao od samog starta da ove godine ima velike ambicije u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. Zanimljivo je da je Liverpul pre mesec dana igrao i u Superkupu Evrope protiv Liverpula, i tada je meč završen bez pobednika, ali su “redsi” ipak posle boljeg izvođenja jedanaesteraca stigli do prvog trofeja u novoj sezoni.

Naš predlog

Čelsi po nekom nepisanom pravilu dosta dobro izlazi na kraj sa Liverpulom na svom terenu, pa tako na dva poslednja meča ne znaju za poraz. Nema sumnje da će i šampion Evrope negde morati da kiksne, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77. Nema sumnje, da nas očekuje jedan i te kako interesantan duel u kom bi trebalo da bude dosta golova, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57. Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.