Derbi dana: Partizan – Crvena Zvezda: Derbi koji će nam doneti mnoge odgovore!

U nedelju nas očekuje pravi praznik fudbala, pošto će se u Beogradu odigrati 161. večiti derbi, u kom će Partizan ugostiti ekipu Crvene Zvezde.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Partizan: Primarni cilj je ostvaren!

Opšti utisak je da je Partizan počeo sa boljim igrama od kako je na klupu ovog tima seo legendarni Savo Milošević, kom je to inače prvi trenerski posao u karijeri. Naime, Savo je uspeo da trgne ovu ekipu sa kojom je do kraja prošle sezone uspeo da dođe do trofeja u nacionalnom Kupu, i to pošto je Partizan na veliko iznenađenje savladao Crvenu Zvezdu koja je u tom trenutku svakako bila bolji tim.
Nastavili su crno-beli sa dobrim partijama i ove sezone, ali samo kada je u pitanju evropska scena, pošto je Partizan posle godinu dana pauze uspeo da dođe do grupne faze Liga Evrope. Nije bilo nimalo lako ali su izabranici Save Miloševića pokazali karakter kada je to trebalo i došli do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, čime je i ispunjen primarni cilj za ovu sezonu.
Ekipa iz Beograda je imala dosta problema u meču sa Malatajom, ali su ipak nekako crno-beli uspeli da eliminišu ovu ekipu, i to nakon drame u Turskoj, dok je u plej-ofu srpski predstavnik naišao na jednu izuzetno kvalitetnu ekipu Moldea. U prvom meču je bilo 2:1 za Partizan, dok je u revanšu norveški predstavnik imao prednost od 1:0, ali je onda Miletić fantastičnim skokom poravnao rezultat i praktično doneo crno-belima plasman u Ligu Evrope.
Kada je domaće prvenstvo u pitanju, u ovom trenutku se izabranici Save Miloševića nalaze na petom mestu na tabeli, pošto su do sada doživeli dva kiksa, i to prvo protiv Napretka u Kruševcu kada je bilo 2:2, a odmah nakon toga i u meču protiv TSC-a kada je na domaćem terenu bilo samo 1:1.
Treba svakako napomenuti i to da je Partizan u četvrtak u okviru prvog kola grupne faze Liga Evrope remizirao na svom terenu protiv AZ Alkmara, iako su većim delom meča imali igrača više.

Crvena Zvezda: Mogu li crveno-beli do treće uzastopne titule?

Crvena Zvezda je poput Partizana svoj primarni cilj ostvarila još na startu šampionata. Naime, izabranici Vladana Milojevića su drugi put zaredom došli do plasmana u Ligu šampiona, što je svakako ogroman uspeh po ovu ekipu. Nije bilo nimalo lako na putu ka njoj, pošto je Zvezda prvo eliminisala Kopenhagen, i to nakon prave drame, pošto su slavili nakon jedne neverovatne penal završnice u kojoj je bez sumnje glavni junak bio golman crveno-belih Milan Borjan, koji ne samo da je uspeo da “skine” nekoliko penala, već je uspeo i da se upiše u listu strelaca. Nakon toga su crveno-beli gostovali kod Jang Bojsa, koji je bez sumnje barem na papiru kvalitetnija ekipa od Zvezde, ali su izabranici Vladana Milojevića i tu odigrali jedan fantastičan meč i u Beograd doneli rezultat 2:2, koji je svakako bio dosta dobar, a još bolji ako uzmeo u obzir da je švajcarska ekipa propustila nekoliko izvanrednih prilika za postizanje gola.
U revanšu pred prepunim tribinama stadiona “Rajko Mitić” su crveno-beli uspeli drugu godinu zaredom da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto je meč između dve ekipe završen nerešeno (1:1). U prvom kolu grupne faze su izabranici Vladana Milojevića sasvim očekivano doživeli poraz na gostovanju kod Bajerna iz Minhena, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Kada je prvenstvo u pitanju, crveno-beli su još uvek maksimalni, pošto imaju sve pobede do sada, ali svakako treba pomenuti podatak da i Zvezda poput Partizana ima dva meča manje zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naš predlog

U prethodnih pet večitih derbija, kada su u pitanju prvenstveni mečevi, su i jedni i drugi postizali makar po gol. Mišljenja smo da će tako biti i sada i zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86. Partizan nije doživeo poraz na svom terenu od Zvezde na poslednjih četiri susreta, pa smo mišljenja da to ne bi trebalo da se dogodi ni sada, i zbog toga vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1x, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48. Za kraj, toplo vam preporučujemo da probate sa kombinacijom ovih igara i da na ovom meču odigrate igru 1x&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.71.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.