Tip dana košarka: ABA Superkup donosi duel Partizana i Mega Leksa

Partizan

Počinje i sezona u evropskoj košarci. Za ovaj region prvo takmičenje je ABA Superkup koji okuplja najbolje timove od prošle sezone. Ove godine se odigrava u Zagrebu, gde je Cibona domaćin. Ovaj turnir na početku sezone je pravi pokazatelj kako su ekipe odradile pripreme i koliko spremni zapravo dočekuju sezonu. Partizan će igrati svoj meč protiv Mege i biće to svojevrstan događaj, jer kada ovi timovi igraju uvek je dobra košarka. Utakmica je na programu u četvrtak od 17h. 

Partizan: Ova ekipa koju je sastavio Trinkijeri deluje jako dobro na početku ove sezone. Videćemo koliko mogu na ovom superkupu?!

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Mega Leks: Mlad tim Mege i ove sezone ima za cilj afirmisanje mladih igrača. Dejan Milojević će bez sumnje ponovo odraditi sjajan posao!

Mega će se ove sezone kao i prethodnih oslanjati na mlade igrač koji su puni želje za dokazivanjem na velikoj sceni. Kompletan sastav je takav, gde je Luka Aščerić najstariji igrač, a ima samo 22. godine. Nikola Mišković će i ove sezone pokušati da opravda naziv velikog talenta, kao i novi igrač u rosteru Uroš Trifunović, koji je na pozajmici iz Partizana. Trifunović ima priliku da odigra dobru sezonu i tako se preporuči svom matičnom klubu za narednu godinu. Filip Stanić će pokušati da se izbori za mesto u reketu, dok će pomenuti Aščerić i ove sezone verovatno predvoditi svoj tim u gotovo svim statističkim kolanama. Mega će forsirati brzu košarku sa velikim brojem poseda i ranih šuteva za tri poena. Takvu košarku forsira Dejan Milojević i to se pokazalo kao dobitna kombinacija u sezonama iza nas. Mega uvek protiv Partizana odigra dobro, ali im nekako nedostaje završni udarac, pa su često od crno belih gubili u poslednjim četvrtinama. Ovaj tim je mlad i sklon oscilacijama, pa će to biti i glavni zadatak Milojevića na sutrašnjem meču.

Naš predlog:

Sa ovog meča na kojem je Partizan apsolutni favorit i Meridianbet za pobedu crno belih daje kvotu 1.16, mi smo se ipak odlučili za drugi predlog. Po našoj analizi Partizan se nalazi u boljem momentumu, odlično su odradili pripremni period, zabeležili nekoliko velikih pobeda i puni samopouzdanja ulaze u novu sezonu. Mi smo izabrali sledeći predlog: pobeda domaćina sa hendikepom (-9.5) i Meridianbet za taj hendikep da je kvotu 1.82. Crno beli su kvalitetniji i smatramo da će to doći do izražaja već na ovom meču u Superkupu.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.