Derbi dana: Atletiko Madrid – Real Madrid: Ko je gazda u Madridu?

Ovog vikenda su na programu mečevi sedmog kola španske La Lige, a za vas smo ovog puta pripremili svakako najzanimljiviji susret ovog kola, kada će na stadionu “Vanda Metropolitano” u velikom derbiju Madrida, Atletiko ugostiti Real.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Velika ulaganja, ciljevi su najviši mogući!

Atletiko Madrid je ovog leta ostao bez mnogo fudbalera koji su činili zaštitni znak ovog kluba. Tu pre svih mislimo na Dijega Godina koji je napustio klub i prešao u Inter, gde se sjajno uklopio, međutim, ne treba zaboraviti ni Grizmana koji je godinama unazad bio najbolji fudbaler ove ekipe, što je i naplatio sa svojim prelaskom u Barselonu.
Čolo Simeone je po prvi put od kako je seo na klupu Atletika odlučio da odreši kesu i u klub dovede jednog od najtalentovanijih fudbalera današnjice Feliksa, koji je već u uvodnim mečevima za svoj novi klub pokazao zašto su Madriđani njegov transfer platili čak 126 miliona evra.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme, treba biti realan pa priznati da smo od Atletika očekivali i te kako bolje partije na startu šampionata. Naime, u ovom trenutku se “jorgandžije” nalaze na trećem mestu na tabeli iza Bilbaa i Real Madrida sa kojim se i sastaju u okviru ovog kola. U prošlom kolu je Atletiko ostvario pobedu posle dva vezana neuspeha, pošto su prvo doživeli poraz na gostovanju kod Real Sosijedada, da bi onda nakon toga neprijatno iznenadili i na svom terenu pošto su samo remizirali protiv Selte. Što se Lige šampiona tiče, ni tu Atletiko nije krenuo najbolje, ali ipak mogu da budu zadovoljni pošto su do remija protiv Juventusa došli golom u poslednjim trenucima utakmice.

Real Madrid: I pored bledih partija, “kraljevići” drže prvo mesto!

I pored toga što pružaju skromne partije, fudbaleri Real Madrida drže prvo mesto na tabeli španske La Lige, popto nemaju nijedan poraz, uz podatak da su jedini neuspeh ove sezone doživeli na otvaranju Lige šampiona, kada su pognute glave napustili “Park Prinčeva” pošto je PSŽ ostvario više nego ubedljivu pobedu (3:0).
Što se tiče prvenstva, izabranici Zinedina Zidana su ostvarili dva remija, pošto su to učinili na gostovanju kod Viljareala kada je bilo 2:2, u jednom zaista sjajnom meču, ali i na svom terenu, kada su mimo očekivanja odigrali samo 1:1 protiv Valjadolida. Ipak, kraljevski klub je ostvario čak četiri pobede, a tri od tih četiri su bile u nizu koji traje još uvek, i sigurno je da Madriđani neće imati ništa protiv da taj niz produže u ovom kolu, kada gostuju god Atletika, što svakao neće biti nimalo lak zadatak.
Da je Real konačno počeo da pruža bolje partije nego prošle sezone videlo se na gostovanju kod Sevilje, kada su uspeli da umire do tog meča odličnog domaćina i ostvare rutinsku pobedu (1:0), nakon gola koji je postigao Karim Benzema koji igra fantastično na startu ove sezone.
U prošlom kolu je Zinedin Zidan izveo jedan kombinovan tim, što ovoj ekipi nije smetalo da ostvari novu pobedu u La Ligi, ovoga puta protiv Osasune (2:0), što je bilo dovoljno za ostanak na prvom mestu na tabeli.

Naš predlog

Veoma nezahvalno je uvek prognozirati veliki derbi Madrida, pošto je to meč u kom uglavno ne pobeđuje protivnik. Ako se osvrnemo na tradiciju, dolazimo do zaključka da je na četiri od poslednjih pet mečeva između ove dve ekipe i jedna i druga ekipa postigla makar po jedan gol. Iz tog razloga vam preporučujemo da odigrate GG koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Nema sumnje da izabranici Zinedina Zidana žele da se osvete “jorgandžijama” za nedavni debakl u prijateljskom susretu tokom leta kada je bilo čak 7:3 za Atletiko Madrid, pa zbog toga veću prednost u ovom susretu dajemo Realu i predlažemo vam da probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa 2 na ovom susretu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.88.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.