Tip dana košarka: Partizan se nadao Crvenoj zvezdi, ali je Primorska poremetila planove svima

Partizan

Superkup ABA lige nam je doneo odmah jedno veliko iznenađenje. Primorska, kao novi učesnik ABA lige, je u svom četvrtfinalnom meču savladala aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu. Sem u prvoj četvrtini, momci iz Slovenije su vodili tokom ostatka meča i sigurnom igrom zabeležili su pobedu koja im donosi polufinalni duel sa drugim beogradskim velikanom, Partizanom. Partizan je rutinskom pobedom protiv Mege pokazao da će ove sezone biti jedan od pretendenata za naslov šampiona. Ovaj polufinalni meč je na programu od 17h. 

Partizan: Prvi meč u sezoni pokazao je da je Trinkijeri pogodio sa strancima, odnosno da im je pronašao ulogu u kojoj deluju dobro.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

KK Primorska: Posle sjajne sezone u ABA 2 ligi, Primorska je pokazala da može da se nosi sa najboljim timovima u celom regionu!

Debitant u ABA ligi ove godine biće sve samo ne neprimetan učesnik. Napravili su zaista kvalitetan sastav i biće jako teško igrati protiv njih. Doveli su odličnog šutera Holta koji će sasvim sigurno imati najveću napadačku produkciju u ekipi i neko je ko treba da donese poene. U reketu su doveli Ivana Marinkovića, nekadašnjeg igrača Partizana i Zadra, koji je u sezoni kada je nastupao za hrvatski tim bio jedan od najboljih igrača ABA lige. Aleksandar Lazić je iz Olimpije prešao u Senčur i pokrivaće poziciju krila. Radi se o igraču koji je odličan u odbrani i koji može itekako da bude opasan u napadu, pogotovo kada se trči u tranziciji. Jagodić Kuridža je povratnik u regionalno takmičenje i svojim iskustvom će pokušati da pomogne novajlijama.  Sjajna igra celog tima u meču protiv crveno belih i kontrola meča od druge četvrtine su iznenadila je mnoge. Pokazali su igrači Primorske da mogu ove godine da naprave ozbiljan “zemljotres” u regionalnom takmičenju i da će se upravo od njih pribojavati oni najveći klubovi. I protiv Partizana očekujemo da će nastupiti hrabro.

Naš predlog:

Partizan je aposolutni favorit na ovom meču i za njihovu pobedu Meridianbet daje kvotu 1.20. Međutim mi smo se odlučili da malo pojačamo tu kvotu pa smo izabrali sledeći predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-7.5) i Meridianbet daje kvotu 1.69 za taj tip. Smatramo da je Partizan kvalitetniji rival i da su iz utakmice Primorske i Crvene zvezde mnogo naučili i videli. Dobro spremljena utakmica od strane struke crno belih se očekuje i od uvodnog minuta dominacija u delovima igre gde je razlika evidentno na strani Partizana.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.