Tip dana: Milan – Fiorentina: Poslednja šansa za Đampaola!

Poslednji meč nedeljnog programa u okviru šestog kola italijanske Serije A nam donosi duel između Milana i Fiorentine.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Očekivali smo dosta više!

Kada se sve sabere i oduzme, nema sumnje da smo očekivali dosta više od Milana na početku novog šampionata, pogotovu što nisu blistali prošle sezone, pošto ponovo nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što će naravno i ovog puta biti glavni cilj.
Ipak, izabranicima Marka Đampaola ne cvetaju ruže na startu sezone, i već se polako po italijanskim medijima provlače natpisi o smeni trenera Milana, pošto Đampaolo u prvih pet kola ima samo dve pobede, i to protiv ekipa koje su prošle sezone ušle u Seriju A. Naime, već u prvom kolu se videlo da će “rosoneri” imati dosta problema i ove godine pošto su na gostovanju kod Udinezea poraženi sa 1:0. Nakon toga su fudbaleri Milana ostvarili dve vezane pobede sa minimalnim rezultatom i to prvo protiv Breše, a nakon toga i kod Verone u gostima, što je možda bio i najbolji meč za ovu ekipu. Ipak u poslednja dva kola su “rosoneri” doživeli dva poraza i to prvo u gradskom derbiju protiv Intera kada je bilo 2:0, a onda i u prošlom kolu na gostovanju kod Torina, kada su “bikovi” posle preokreta slavili sa 2:1.
Nakon tog poraza se izabranici Marka Đampaola nalaze na katastrofalnom 13. mestu sa samo šest osvojenih bodova, što je zaista malo ako uzmemo u obzir ambicije koje ima ova ekipa.

Fiorentina: Mogu li “ljubičasti” da se trgnu?

Fiorentina je ovog leta dobila novog vlasnika, koji je želeo da trgne ovaj klub i vrati ga u Evropu. Uprava “ljubičastih” je bila više nego aktivna u letnjem prelaznom roku, pošto je sačuvana okosnica ekipe, a tu pre svega mislimo na ostanke Federika Kjeze i Nikole Milenkovića pošto je za ova dva fudbalera vladalo ogromno interesovanje. Međutim, u Firencu je stiglo i nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Frenka Riberija, ali i Kevina Princa Boatenga. Ipak, rezultati su izostali, pa je Fiorentina svoju prvu pobedu ostvarila tek u prošlom kolu kada su na svom terenu savladali Sampdoriju u jednom dosta dobrom susretu.
Ono što nikako nije dobro je da Fiorentina dosta dugo pre toga nije znala za pobedu u Seriji A, zbog čega su prošle sezone u poslednjem kolu odlučivali o opstanku u ligi, kada su na svom terenu remizirali sa Đenovom, koja je takođe bila u veoma teškoj situaciji. Međutim, i jednoj i drugoj ekipi je u tom susretu bio dovoljan remi kako bi opstali u ligi, što je kasnije dovelo do mnogih polemika, čak je bilo priča i da će disciplinska komisija istražiti taj meč, ali od toga na kraju ipak nije bilo ništa.
U ovom trenutku se Fiorentina nalazi na 15. mestu na tabeli sa svega pet osvojenih bodova, koje su ruku na srce osvojili u poslednja tri kola, što je svakako podatak vredan pomena.

Naš predlog

Ukoliko Milan izgubi ovaj meč, Marko Đampaolo će gotovo sigurno dobiti otkaz. Najviše zbog toga vam predlažemo da ovde odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.35. Treba očekivati i da izabranici Vinćenca Montele odigraju jedan dobar meč pošto je evidentno da se nalaze u naletu forme, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88. Za kraj, skoro sigurno nas očekuje jedan zanimljiv i efikasan susret pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.12.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.