Tip dana košarka: Venezia vs Partizan, crno beli počinju takmičenje protiv prvaka Italije!

Partizan

Posle letnje pauze i Svetskog prvenstva u košarci, igrači se okreću svojim obavezama u klubovima. Posle ABA superkupa i nekoliko utakmica u nacionalnim prvenstvima, počinju i evropska nadmetanja. Evrokup nam donosi duel Venecije i Partizana, koji se igra od 20h. Partizan se posle osvajanja prvog trofeja brzo uputio u Italiju, gde ga čeka aktuelni šampion te zemlje. Venecija sa druge strane ima dve utakmice Lega basketa do sada odigrane i imaju polovičan učinak. Biće ovo jako zanimljiv meč, a dvorana će sasvim sigurno biti ispunjena do poslednjeg mesta. 

Venezia: Odličan i iskusan sastav koji ima ambiciju da daleko dogura ove sezone u Evrokupu. Dobro su vođeni i imaju kvalitet.

Ekipa koja je na iznenađenje mnogih bila prvak Italije za prošlu sezonu. Tim koji je sastavljen od odličnih igrača koji su maestralno vođeni od strane trenera De Rafaela. Ovaj tim u svom sastavu ima nekoliko odličnih napadača i rasnih strelaca. Pre svega mislimo na Ostina Deja koji sa pozicije krilnog centra odlično razvlači protivničke odbrane svojim šutevima za tri poena. Pored njega tu su i odlični šuteri Čepel i Bramos, kao i Stefano Tonut koji je omiljen igrač svim navijačima Venecije. U reketu su takođe sjajni, jer imaju dva izueztno snažna košarkaša u vidu Gašpera Vidmara i Mihaela Vata. Venecija bi mogla da bude jedan od favorita iz senke i na njih svakako treba obratiti pažnju. Za ovaj meč protiv Partizana u sastavu najverovatnije neće biti Vidmara koji ima problema sa povredom, ali svi ostali igrači spremni. Videli smo kvalitete, ali i slabosti ovog tima u duelima protiv Trsta i Fortituda, kada su imali polovičan učinak. Malo je falilo da izgube i pred svojim navijačima, ali su na krilima sjajnog Bramosa izvukli pobedu. Opasan šuterski tim koji zna da igra ovakve utakmice.

Partizan: Posle osvajanja ABA superkupa tim je pun samopozdanja i logično je da se nadaju pobedi i na ovom susretu. Trinkijeri zna kako treba igrati protiv ovog kluba.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog: pobeda gostiju sa hendikepom (+3.5) i Meridianbet daje kvotu 2.60 za taj predlog! Smatramo da je ovo izgledan tip iz nekoliko razloga. Partizan je definitivno u boljem momentumu od protivnika. Venecija je pokazala da imaju velikih defanzivnih propusta na početku sezone. Ukoliko domaćini ne budu šutirali na zaista visokom nivou, nemaju šta da traže protiv zahuktalih gostiju uz Beograda. Zaista odlična kvota danas kod nas na “meniju”, treba ovo iskoristiti.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.