Tip dana: Virtus vs Maccabi Rishon, velikan iz Bolonje se vraća na velika vrata!

Virtus

Evrokup je startovao prošle nedelje i videli smo nekoliko zaista zanimljivih timova. Jedan od njih je svakako Virtus iz Bolonje. Klub koji je prošle sezone osvojio košarkašku ligu šampiona, ove sezone nastupa u Evrokupu. Ne kriju čelnici ovog tima da je cilj Evroliga i da će sve uraditi da se nađu u eliti. Makabi Rišon sa druge strane nije imao dobar start u Evrokupu, ali oni su novi u svemu ovome i biće prilike da pokažu svoje pravo lice. Virtus je favorit na ovom meču, koji je na programu od 21:15h. 

Virtus Bologna: Aleksandar Đorđević je napravio odličan roster, koji je sada dočekao i povratak Miloša Teodosića, pa se priča potpuno zaokružila.

Jedan od favorita celog takmičenja je svakako i Virtus iz Bolonje. Ekipa koje prošle godine osvojila košarkašku Ligu Šampiona, ove sezone se takmiči u Evrokupu i imaju za cilj da naredne sezone odu i korak dalje, odnosno da se plasiraju u Evroligu. Trener Aleksandar Đorđević je doveo nekoliko izuzetno zanimljivih pojačanja, pre svega svoje sunarodnike Miloša Teodosića i Srefana Markovića koji će činiti plejmejkerski dvojac. Ne treba mnogo trošiti reči o kvalitetima Teodosića koji je sasvim sigurno i dalje u top5 igrača u Evropi. Pored njih tu su i Frenk Gejns, koji je odličan strelac, ali i igrači u reketu potpu Vinsa Hantera i Kajla Vimsa. Hanter je odlično igrao u AEK-u do sada, dok je Vims poznat po svom odličnom šutu za tri poena iako je krilni centar. Pokazao je ovaj tim već u prvom kolu na nezgodnom gostovanju protiv Ulma da se radi o jednom od kandidata za samu završnicu. Iako bez Teodosića na tom meču, Virtus je većim delom utakmice dominirao i tako došao do pobede. Sada se Teo vratio i biće pravo uživanje gledati ovaj tim u toku sezone.

Maccabi Rishon: Tim koji je popunjen sa strancima koji i dalje traže svoju ulogu u rosteru. Kako vreme odmiče očekujemo bolje igre ovog kluba.

Makabi Rišon je ekipa koji nije previše poznata evropskoj javnosti, ali je samo dokaz da se u Izraelu igra odlična košarka. Kao što znamo, u većini klubova ove lige, najbolji igrači su uglavnom stranci i igra se gradi na njima. Još jedna dobro poznata stvar je fanatizam njihovih navijača koji odlično poznaju košarku i znaju da prepoznaju trenutak kada je timu podrška najpotrebnija. Amerikanc Sedler koji je bio MVP prve lige Belorusije je pojačao Makabi Rišon i biće jako bitno kako će se on uklopiti u koncept igre. Darel Mur i Aleks Hamilton su igrači koji su pokazali svoje kvalitete i od njih se mnogo toga očekuje u sezoni ispred nas. Ubedljivo su izgubili na svom parketu od Promiteasa u prvom kolu, iako to niko nije očekivao. Loše su otvorili utakmicu i onda nisu uspeli da se vrate. Sjajna atmosfera kao i uvek kada se igra u Izraelu. Sada gostuju ozbiljnoj ekipi Virtusa, ali sasvim sigurno da će i oni biti opušteniji, jer nemaju šta da izgube.

Naš predlog:

Virtus je veliki favorit na ovom meču i za pobedu domaćina Meridianbet daje kvotu 1.07. Međutim, to nije predlog koji će zadovljiti naše kriterijume. Mi biramo sledeći tip: domaćin postiže ukupno poena više od 83.5 i Meridianbet daje kvotu 1.79 za tu granicu. Očekujemo jedan raspucan Virtus sa dosta pogođenih šuteva za tri poena, kao i otvorenu utakmicu, jer Rišon tako igra. Vidimo ovaj predlog kao izgledan i smatramo da će tim Aleksandra Đorđevića na ovom meču da podigne samopouzdanje još više, a to se najbolje radi ubedljivim pobedama i efikasnim izdanjima.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.