Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Fenerbahce, prvi meč crveno belih pred svojim navijačima u Evroligi

Crvena zvezda

Dugo se čekala nova evroligaška sezona. Crvena zvezda je ponovo učesnik najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja u Evropi. Posle godinu dana pauze kada je Budućnost bila predstvanik regiona. Crveno beli su u prvom kolu pretpreli poraz od Panatinaikosa u “OAKA” areni, što je donekle i bilo očekivano. Sada, prvi put pred svojim navijčima, dočekuju jednog od favorita takmičenja, ekipu Fenera. Turski tim je takođe poražen u uvodnom kolu od Reala u Madridu. Crvena zvezda uvek dobro odigra meč protiv današnjeg rivala, pa tako očekujemo pravi spektakl i večeras od 19h kada je na programu ovaj susret. 

Crvena zvezda: Posle lošeg izdanja u ABA superkupu, deluje da se tim podigao i da ćemo gledati sve bolje partije ekipe Milana Tomića.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić je i dalje na mestu prvog trenera, ali je roster igrača bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića.

Fenerbahce: Željko Obradović ponovo ima velikih problema kada su povrede njegovih igrača u pitanju. Kada svi budu zdravi, biće ovo izuzetan sastav.

Tim koji predvodi Željko Obradović, nije imao sreće prošle sezone kada je zdravstveni bilten u pitanju, pogotovo na kraju sezonu, kada je najvažnije. U novi pohod kreću sa nekoliko novih imena u svom sastavu, a tu se najviše ističu Nando DeKolo i Derik Vilijams. To su dva igrača koja poseduju ogroman individualni kvalitet i koji će znatno poboljšati napad Fenera. Pored njih, klub je pojačao i Leo Vesterman, pa će uz DeKoloa i Lovernja činiti francuski trio. U timu su ostali Veseli, Slukas, Kalinić i Datome, pa će Željko Obradović sa velikim ambicijama ponovo krenuti u novu sezonu. Fener će igrati kao i do sada veoma snažno u odbrani, dok će u napadu po svaku cenu eksploatisati slabosti protivničke odbrane. Oni su jedni od najvećih favorita da idu do samog kraja. Kao što smo napomenuli, sada povrede kroje tim Fenera, a najnovije pojačanje je Vladimir Štimac. Potpuno logično da su se odlučili za visokog igrača, jer najviše problema imaju upravo u reketu. Štimac može da odigra na visokom nivou za minute koje dobije na terenu, a to je više puta dokazao. Turski tim uvek ima problema sa Crvenom zvezdom u Beogradu, tako da se znaju da nema opuštanja.

Naš predlog:

Po svemu prikazanom do sada u ovom uvodnom delu sezone, Fenerbahce je blagi favorit na ovom susretu i Meridianbet za pobedu gostiju daje kvotu 1.41. Međutim, mi smo se odlučili za drugi predlog. Ono što smatramo da će biti odlika ove utakmice jeste mali broj poena. Kada uzmemo to u obzir, odlučili sm ose za sledeći predlog: gost postiže ukupno poena manje od 81.5 i Meridianbet kladionica za tu granicu poena daje kvotu 1.72. Smatramo da će gosti biti ispod ove margine i da ćemo gledati jednu pozicionu košarku sa velikim brojem faulova.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.