Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Budućnost, derbi kola ABA lige!

Crvena zvezda

ABA liga je počela i donela nam mnogo uzbuđenja od samog starta. Partizan je juče poražen od Primorkse u Kopru, dok je FMP savladao Mega Bemax. Danas nas očekuju dva susreta. Cedevita Olimpija dočekuje Cibonu u Ljubljani, dok je derbi kola svakako meč Crvena zvezda vs Budućnost. Crveno beli su sjajno startovali u ABA ligi ubedljivom pobedom nad Primorskom na svom parketu i sada ih čeka prvi ozbiljniji ispit. Budućnost sa druge strane je otvorila regionalno takmičenje takođe pobedom, ali su u Evrokupu vezali dva poraza. Ova utakmica je na programu od 20h. 

Crvena zvezda: Posle pobede nad Fenerom, porasle su ambicije igračima, ali i navijačima. Prava prilika da se serija pobeda nastavi.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić je i dalje na mestu prvog trenera, ali je roster igrača bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića.

Budućnost: Dosta novih igrača u rosteru treba uklopiti, a za to je potrebno vreme. Očekujemo sve bolju Budućnost u nastavku sezone.

Ekipa iz Podgorice ove sezone ima nešto manje „poznat“ roster. Iz Evrolige su se vratili u Evrokup i samim tim i pojačanja ne mogu da budu toliko zvučna. Pokušavaju svi u klubu da vrate tim u Evroligi, ali će to ići jako teško pored Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Međutim, plavi su sastavili sasvim korektan roster. Od pojačanja, ima tu nekoliko jako zanimljivih igrača. Pre svega tu je Skot Vud koji je odličan košarkaš, kao i njegov imenjak Skot Bamford od kojeg se očekuje veliki broj poena. Spoljne pozicije je pojačao i Džastin Kobs koji je iz Cedevite došao u ovaj sastav i videli smo koliko on može da bude dobar na ovakvom nivou takmičenja. I u reketu su doveli nekoliko pojačanja, pre svega Mejnersa, koji sa pozicije petice odlično širi protivničke odbrane, jer ima dobar šut za tri poena. U timu su ostali Nikola Ivanović, Petar Popović, Danilo Nikolić, Aleksa Ilić, Zoran Nikolić. Budućnost je kao što vidite napravila dobar roster za oba fronta. Nešto su lošije startovali u Evrokupu i vezali dva poraza, ali se može ispraviti sa nekoliko vezanih trijumfa, a ovaj meč im svakako može doneti mnogo toga. Kobs i Bamford su odlično otvorili sezonu i igra Budućnosti mnogo zavisi od njih.

Naš predlog:

Sa ovog meča gde je Crvena zvezda apsolutni favorit i Meridianbet daje kvotu 1.08 za njihovu pobedu, mi smo izabrali drugi predlog. Ono što smo do sada videli od crveno belih kada je Evroliga u pitanju, kao i prvo kolo ABA lige, jeste da odlično otvaraju svoje mečeve. Iz tih razloga mi smo se odlučili za sledeći predlog: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.79 za taj tip. Jednostavno startna petorka domaćina je zaista defanzivno nadmoćna i smatramo da će odmah od starta napraviti razliku.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.