Tip dana košarka: Rytas vs Partizan, treće kolo Evrokupa i susret starih znanaca!

Partizan

Evrokup se polako zahuktava. Sastaju se Ritas i Partizan u meču trećeg kola. Ritas je posle neverovatne utakmice i pobede u prvom kolu protiv Lokomotive na svom parketu doživeo šok.  Usledio je neočekivani poraz od Limoža u gostima, ali sada ponovo imaju priliku za pobedu pred svojim navijačima. Partizan sa druge strane, ima dve pobede u ovom takmičenju i sada ih čeka najteži zadatak. Ritas je odličan domaćin i igraju u kompletnom sastavu. Uvek dobra atmosfera u Viljnusu, kao i dug istorijat međusobnih duela ova dva tima doneće nam zanimljiv susret koji počinje od 18h. 

Rytas: Litvanci svoju igru baziraju na brzim napadima i velikom broju šuteva za tri poena. Koliko će to eksploatisati protiv Partizana, videćemo večeras?!

Ako za neki klub možemo da kažemo da ima dugačku tradiciju pojavljivanja u Evroligi i Evrokupu, onda je to svakako Ritas. Menjao je imena i sponzore, ali stil košarke i strast prema ovom sportu nije nikada. I ove sezone od njih se očekuje odična napadačka košarka i ekipa su koja igra na koš više, zbog čega su pokupili brojne simpatije cele evropske košarkaške javnosti. Timu se priključio Tu Holivej koji će biti bitan faktor u rosteru, a ostali su igrači koji su i nosili igru prethodne sezone. Girdžijunas, Ehodas, Kairs su tu i od njih se očekuje još veći napredak, kao i od Sirvidisa koji je verovatno i najbolji mladi igrač u Litvaniji. Pako Kruz je pojačao spoljnu liniju i od njega se očekuje dosta toga u organizaciji napada. U prva dva kola Pako je i pokazao da će biti lider ovog tima ove sezone, kako poenterski, tako i u asistencijama. Bendžijus je nastavio svoje šutersko “ludilo” od prošle sezone i najveća je pretnja iza linije 6.75.

Partizan: Crno beli su izgubili meč u Kopru, što im je velika opomena pred nastavak sezone. Sada imaju priliku da se vrate na pobednički kolosek.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Naš predlog:

Jedan jako izjednačen meč u najavi. Kvote su ujednačene za ovaj susret. Meridianbet za pobedu domaćina daje kvotu 1.70, dok je za pobedu gostiju određena kvota 2.03. Međutim, za ovaj susret mi smo odabrali sledeći predlog: gost postiže ukupno poena više od 77.5 poena i Meridianbet daje kvotu 1.79 za taj tip. Smatramo da će Ritas i Partizan odigrati jedan efikasan meč na veliki broj poena. Crno beli imaju kvalitet da idu preko ove granice i to su od početka sezone i pokazali. Neizvestan meč nas očekuje, ali sa velikim brojem poena.

Registruj se na Meridianbet

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.