Najava: Serija A, 8. kolo: Bez većih derbija, ali će biti veoma zanimljivo!

serija a

Ovog vikenda je na programu osmo kolo italijanske Serije A, u kom neće biti nekih većih derbija, ali daleko od toga da će biti nezanimljivo. Verovatno i najzanimljiviji duel u okviru ovog kola se igra na Olimpiku gde će Lacio dočekati Atalantu, dok svakako ne treba potceniti ni duele između Sasuola i Intera, kao i Juventusa i Bolonje.

Lacio – Atalanta – 4+ @ 2.49 u 1xbet

Prvi meč u okviru osmog kola italijanske Serije A se igra na Olimpiku gde će fudbaleri Lacija dočekati Atalantu. Možda smo od Lacija očekivali i nešto bolje partije ove sezone, ali je situacija trenutno takva da se ova ekipa nalazi na šestom mestu na tabeli, što i nije tako loše ozbirom da je primarni cilj sezonama unazad plasman u Ligu šampiona. U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija odigrali jedan solidan meč, ali su ipak samo remizirali na gostovanju kod Bolonje što i nije tako loše obzirom da su većim delom tog susreta imali igrača manje na terenu. U goste im dolazi Atalanta koja pokazuje dva lica ove sezone. Naime, ekipa iz Bergama igra fantastično u Seriji A, ali im nikako ne ide u Ligi šampiona, gde su doživeli već dva poraza, od kojih je prvi bio više nego ubedljiv, kada je Dinamo slavio sa 4:0. Što se italijanskog šampionata tiče, izabranici Đanpjera Gasperinija se ternutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo tri boda manje u odnosu na prvoplasirani Juventus, pa je sigurno da svi navijači ove ekipe mogu da budu i više nego zadovoljni sa načinom na koji njihova ekipa igra u Seriji A. Na mečevima i jedne i druge ekipe pada veliki broj golova, pa bi to slučaj svakako mogao da bude i sada zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica 1xbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.49.

Napoli – Verona – 1-1 @ 1.57 u 10bet

Drugi meč subotnjeg programa nam donosi duel između Napolija i Verone. Izabranici Karla Ančelotija ne igraju sigurno onako kako su svi navijači ove ekipe to očekivali, a sigurno da je najbolji pokazatelj za to i trenutni plasman na četvrto mesto na tabeli, obzirom da su Napolitanci imali šampionske ambicije ove sezone. Nije sve bilo ni tako crno, obzirom da je ekipa iz Napulja u okviru prvog kola Lige šampiona na svom terenu savladala Liverpul, ali su to propustili da začine na gostovanju kod Genka kada je bilo samo 0:0. U goste im dolazi Verona koja u svojoj povratničkoj sezoni u Seriji A pruža dosta dobre partije, o čemu najbolje govori i trenutni plasman na sredinu tabele, tačnije na 10. mesto sa devet osvojenih bodova. U prošlom kolu je Verona odigrala jedan sjajan meč i slavila na svom terenu protiv Sampdorije, a taj meč je završen rezultatom 2:0. Što se ovog susreta tiče, Napoli je apsolutni favorit, i mišljenja smo da će od prvog minuat krenuti silovito ka golu ekipe iz grada ljubavi, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.57.

Juventus – Bolonja – 3+ @ 1.67 u Meridianbet

Poslednji meč subotnjeg termina nam donosi duel između prvoplasiranog Juventusa i Bolonje koja za sada dosta dobro stoji ove sezone. “Stara dama” možda ne pruža toliko dobre partije kao što je to slučaj biou prethodnih nekoliko sezona, ali je ipak tabela merilo, a ona nam govori da se Juventus nalazi na prvom mestu na tabeli italijanske Serije A, ali i na prvom mestu u okviru svoje grupe Lige šampiona, gde torinski crno-beli imaju najviše moguće ambicije. U prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija odigrali jedan fantastičan meč i slavili na gostovanju kod Intera, čime su između ostalog i izbili na prvo mesto na tabeli. Što se tiče Bolonje, izvesno je da izabranici Siniše Mihajlovića imaju kvaliteta za nešto više od borbe za opstanak, ali je veliko pitanje da li će to uspeti i da ostvare zbog toga što nisu previše konstantni. U prošlom kolu je na stadionu “Renato Da'l Ara” Bolonja odigrala jedan dosta dobar meč u kom su remizirali sa Lacijom, i posle osam odigranih kola se nalaze na sredini tabele, preciznije a 11. mestu, što uopšte nije tako loše. Ipak, svakako da je Juve veliki favorit u ovom susretu, ali zbog činjenice da izabranici Siniše Mihajlovića neće delovati defanzivno u ovom meču pa vam predlažemo da probate sa golovima, kojih bi i te kako trebalo da bude na ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Sasuolo – Inter – 2 @ 1.65 u Bet365

Prvi meč nedeljnog programa kada je Serija A u pitanju nam donosi jedan više nego interesantan duel koji će biti odigran u Ređo Emiliji, gde će Sasuolo dočekati Inter. Sasuolo je godinama unazad poznat kao ekipa koja igra fantastično na svom terenu, ali isto tako beleži i katastrofalne rezultate na strani. Ipak, u prošlom kolu je ova ekipa doživela katastrofalan poraz na svom terenu od Atalante, a zanimljivo je da je tim iz Bergama imao čak četiri gola prednosti već posle prvog poluvremena. Bio je to ruku na srce prvi poraz Sasuola na domaćem terenu pošto su pre toga upisali sigurne trijumfe protiv Sampdorije i SPAL-a. Kada je u pitanju Inter, sve je delovalo savršeno do prošlog kola kada su izabranici Antonija Kontea doživeli prvi poraz u ovoj sezoni i to u velikom derbiju od Juventusa. Bio je to jedan fantastičan susret u kom je ipak presudilo iskustvo crno-belih iz Torina. Pre toga su “neroazuri” vezali čak šest pobeda, od kojih su neke ruku na srce došle uz dosta muke. Sigurno je da će izabranici Antonija Kontea učiniti sve da dođu do tri boda i na ovom susretu, iako domaćin važi za jednu dosta dobru ekipu. Ipak mišljenja smo da bi veliki individualni kvalitet Intera u odnosu na Sasuolo morao da isliva na površinu pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa 2 koju kladionica Bet365 plaća sa kvotom 1.65.

Kaljari – SPAL – 1 @ 2.10 u 1xbet

Uprava Kaljarija nije štedela finansijska sredstva u letnjem prelaznom roku kako bi od ekipe sa Sardinije načinile dostojnog rivala u borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja. Za sada sve to izgleda poprilično dobro pošto se Sardi u ovom trenutku nalaze na sjajnom sedmom mestu na tabeli uz samo bod manje u odnosu na Lacio koji se nalazi na šestoj poziciji, a dobro poznato je da to šesto mesto donosi plasman u Ligu Evrope, što i jeste primarni cilj Kaljarija kada je ovaj šampionat u pitanju. U prošlom kolu je Kaljari nastavio sa sjajnim partijama i mečevima bez poraza pošto su remizirali na gostovanju kod Rome, a taj meč je završen rezultatom 1:1. U goste im dolazi SPAL koji će po svemu sudeći ove sezone biti jedan od glavnih kandidata za ispadanje u Seriju B pošto se u ovom trenutku nalaze na poslednjem mestu na tabeli koje garantuje opstanak u Seriji A. Ipak, SPAL je u prošlom kolu odigrao jedan dobar meč na svom terenu i slavio u duelu protiv Parme, a taj meč je završen rezultatom 1:0. Što se ovog susreta tiče, treba priznati da je Kaljari u ovom trenutku i te kako kvalitetnija ekipa pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 2.10.

Sampdorija – Roma – 3+ @ 1.62 u Meridianbet

Sasvim sigurno je Sampdorija najveće razočarenje u dosadašnjem toku italijanske Serije A. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli što sasvim sigurno niko pre početka šampionata nije očekivao. Do sada je ekipa iz Đenove ostvarila samo jednu pobedu i to na svom terenu protiv Torina dok su u svim preostalim mečevima doživeli poraz. Cenu je platio Euzebio Di Frančesko koji je dobio otkaz, a na njegovo mesto je stigao legendarni Klaudio Ranijeri koji će imati zaista težak zadatak a to je da ovoj ekipi donese opstanak u društvu najboljih, gde im je svakako mesto. U goste im dolazi Roma koja kada se sve sabeer i oduzme igra solidno ove sezone ali su nekako sve pokvarili u prošlom kolu kada su na svom terenu samo remizirali protiv Kaljarija, koji ruku na srce ima velike ambicije ove sezone. Pre toga je “vučica” zabeležila samo jedan poraz i to na svom terenu od Atalante, a taj meč je završen rezultatom 0:2. Na prvi pogled vidimo da je ovo meč dve ekipe koje su izuzetno nepredvidive pa vam zbog toga savetujemo da probate sa golovima kojih bi i te kako trebalo da bude na ovom meču, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Udineze – Torino – 3+ @ 2.22 u Meridianbet

Udineze igra jako loše ove sezone i deluje da će i ove godine imati velikih problema oko opstanka u društvu najboljih, što se već nekoliko sezona unazad samo po sebi nameće kao glavni cilj u sezoni. Prošle godine su se “zebre” iz Udina nekako spasle i to nakon dosta dobrih partija u poslednjih nekoliko kola, ali je opšti utisak da od odlaska Di Natalea to više nije ona ekipa koja je makar na svom terenu znala da pobedi i najveće ekipe u Italiji. U goste im dolazi Torino za koji slobodno možemo konstatovati da igra u skladu sa očekivanjima, ali je bez sumnje ovu ekipu poremetila i činjenica da nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu Evrope nakon što su poraženi u dvomeču od Vulverhemtpona. U prošlom kolu Serije A je Torino odigrao jedan sjajan meč u kom su na svom terenu uspeli da odole Napoliju, a taj meč je završen rezultatom 0:0. Trenutno se “bikovi” nalaze na sredini tabele, preciznije na devetom mestu na tabeli, a ono što je karakteristično za njih je da igraju na strani mečeve sa velikim brojem golova što bi svakako slučaj mogao da bude i sada zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22.

Parma – Đenova – 1 @ 2.45 u 10bet

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači Parme mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri ove sezone. Naime, Parma se u ovom trenutku nalazi na 12. mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, pošto su do sada ostvarili tri pobede, ali i čak četiri poraza od kojih je poslednji bio u prošlom kolu na gostovanju kod SPAL-a. Pre toga su izabranici Roberta D'Averse ostvarili dva vezana trijumfa, i to prvo protiv Sasuola na svom terenu, a onda i protiv Torina, u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 3:2. U goste im dolazi Đenova koja igra katastrofalno ove sezone i u ovom trenutku se nalazi pretposlednjem mestu na tabeli, što sigurno niko pre početka šampionata nije očekivao. Do sada je Đenova ostvarila samo jednu pobedu, i dva remija, a u svim preostalim mečevima su doživeli poraz. U prošlom kolu su “grifoni” poraženi na svom terenu od Milana iako su na poluvremenu imali prednost, ali su “rosoneri” na kraju ipak došli do preokreta i važnih bodova. Parma po nepisanom pravilu pruža fantastične partije na svom terenu pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Milan – Leće – 1 @ 1.45 u Meridianbet

Poslednji meč nedeljnog programa nam donosi duel između Milana i Lećea. Fudbaleri Milana ne liče na sebe ove sezone i nema sumnje da se nalaze u velikim problemima o čemu možda i najbolje govori trenutno plasman na tabeli pošto se “rosoneri” nalaze na izuzetno lošem 13. mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova. U međuvremenu je milanski gigant pretrpeo velike promene na klupi, pošto je novi stručnjak postao Stefano Pioli koji je na to mesto došao umesto Marka Đampaola kom se uprava Milana zahvalila nakon samo sedam odigranih kola iako su njegovi fudbaleri u prošlom kolu uspeli da ostvare svoj treći trijumf u ovom prvenstvu i to na gostovanju kod Đenove kada je bilo 1:2. U goste im dolazi Leće koji se ove godne konačno vratio u Seriju A, i nema sumnje da će glavna ambicija biti opstanak u društvu najboljih. Trenutno se ipak ova simpatična ekipa nalazi na 18. poziciji koja nažalost na kraju sezone i znači selidbu u niži rang. Zanimljivo je da je Leće svoje jedine dve pobede u ovogodišnjem šampionatu ostvario na gostovanjima, i to prvo protiv Torina mimo svih očekivanja, a onda i na gostovanju kod SPAL-a kada je bilo 1:3. Ipak, mišljenja smo da je konačno došlo vreme za dosta bolje parije Milana i da bi promena trenera mogla da donese svojevrsnu šok terapiju, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.

Breša – Fiorentina – 2 @ 1.95 u 10bet

Poslednji meč osmog kola italijanske Serije A se igra u Breši gde će istoimena ekipa dočekati Fiorentinu. Breša se ove sezone posle dosta godina konačno vratila u Seriju A, i sigurno je da će glavni cilj u povratničkoj sezoni u društvu najboljih biti opstanak u ligi. Kada se sve sabere i oduzme slobodno možemo reći da ovu ekipu do poslednjeg kola očekuje grčevita borba za opstanak pošto su do sada osvojili samo šest bodova, ali su ipak trenutno van mesta koje znači i ispadanje iz Serija A. Mario Baloteli i drugari su do sada ostvarili dva trijumfa, i to oba van svog terena pošto su u prvom kolu slavili na gostovanju kod Kaljarija koji igra fantastično ove sezone, da bi kasnije osvojili tri boda i na gostovanju kod Udinezea, koji je poznat po tome što igra dosta dobro na svom terenu. Što se tiče Fiorentine, nakon katstrofalnog starta, sigurno je da ova ekipa u poslednje vreme pruža sve bolje partije, a svakako najbolji pokazatelj za to su i tri vezana trijufa i to prvo protiv Sampdorije, potom i na gostovanju kod Milana, ali i u prošlom kolu na svom terenu protiv Udinezea. Zbog svega toga se trenutno izabranici Vinćenca Montele nalaze na sjajnom osmom mestu na tabeli i imaju isti broj bodova kao i šestoplasirani Lacio, a poznato je da to šesto mesto donosi plasman u Ligu Evrope što i jeste glavni cilj ekipe sa Artemio Frankija za ovu sezonu. Zbog toga, ali i zbog činjenice da Breša igra dosta loše na svom terenu u poslednje vreme, hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.95.



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.