Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Barcelona, katalonski gigant dolazi u goste crveno belima!

Crvena zvezda

Evroliga je počela i sa sobom donela velika uzbuđenja. Već smo videli nekoliko iznenađenja na samom startu takmičenja i to je pokazatelj da je ovo možda godina gde ćemo imati najujednačeniju sezonu. Crvena zvezda ima skor 1-2, izgubili su na dva teška gostovanja, dok su na domaćem parketu pobedili favorizovani Fener. Sa druge strane, Barselona za sada ne zna za poraz i izabranici Svetislava Pešića igraju zaista sjajno. Ovaj meč u dvorani “Aleksandar Nikolić” na programu je od 21h.

Crvena zvezda: Posle smene trenera Tomića, mnoge su se stvari alarmirale u klubu! Očekuje se reakcija.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić više nije na mestu prvog trenera, ali je roster igrača bitno izmenjen pred sezonu. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a verovatno i kod novog trenera.

Barcelona: Svetislav Pešić i pored problema sa povredama ima fantastičan tim i beleži za sada sjajne rezultate.

Ovo je tim koji je napravio najveći bum na letnjoj pauzi između sezona. Svetislav Pešić je sa svojim saradnicima i uz pomoć vlasnika Barselone, doveo u klub jednu celu novu petorku. To i ne bi bila toliko velika i značajna vest, da su to neki solidni igrači. Međutim, radi se o igračima koji imaju već izgrađeno košarkaško ime i koji će momentalno doneti kvalitet ovom sastavu. Brendon Dejvis kao jedan od najboljih centara u Evroligi, Kori Higins kao jedan od najboljih napadača među bekovima od prošle sezone, Malkom Dilejni povratnik u Evroligu, Aleks Abrines kao već sada iskusan igrač nakon NBA epizoda i Nikola Mirotić kao verovatno i najveće pojačanje. Igrač koji je mogao da igra u bilo kom NBA timu bez problema, odlučio je da se vrati u domovinu i da pomogne Barseloni. Pored pridošlica, tu si ostali Hanga, Pangos, Ertlel, Klaver, Ribas…te je ovaj sastav zaista spektakularan. Da li će opravdati očekivanja, videćemo?!

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izdvojiti nekoliko predloga. Po kladionici Meridianbet gosti iz Katalonije su favoriti i za njihovu pobedu dobićete kvotu 1.42. Međutim, mi smo se odlučili za drugi predlog: ukupno poena na meču manje od 157.5 i Meridianbet za tu granicu daje kvotu 1.73. Mišljenja smo da će ova utakmica da se igra na manji broj poena, jer je Crvena zvezda poznata po jakoj odbrani, pogotovo na domaćem parketu, gde imaju sjajnu podršku svojih navijača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.