Tip dana: Sautempton – Lester: Mogu li “lisice” do nove pobede?

Ovog vikenda nas očekuju mečevi 10. kola engleske Premijer lige, a uvodni meč ovog kola nam donosi duel između Sautemptona i Lestera.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Sautempton: Očekivali smo više od ove ekipe!

Kada se sve sabere i oduzme, mora se priznati da smo od fudbalera Sautemptona očekivali dosta više na startu engleske Premijer lige. Naime, posle devet odigranih kola “sveci” se nalaze tek na 17. mestu na tabeli i zanimljivo je da imaju isti broj bodova kao i 18. ekipa na tabeli, a poznato je da to mesto nažalost znači i ispadanje u Čempionšip, što svakako navijači ove ekipe ne bi voleli. Do sada je ova ekipa zabeležila samo dve pobede, a treba napomenuti da su obe bile u gostima, pošto je Sautempton prvo slavio na gostovanju protiv Brajtona, a odmah nakon toga i kod Šefilda. U oba meča ova ekipa nije primila gol, i generalno, sigurno je da Sautempton dosta bolje partije pruža na gostovanjima nego na svom terenu.
Do sada je Sautempton odigrao četiri meča kao domaćin i poražavajuće zvuči podatak da su u tom periodu uspeli da osvoje samo jedan bod i to u meču protiv Mančester Junajteda, koji je završen rezultatom 1:1. U preostala tri meča koji su odigrali na svom terenu “sveci” su zabeležili tri poraza od kojih jedino onaj od Liverpula nije bio ubedljiv, pošto je tada bilo 1:2.
Nakon toga su usledili ubedljivi porazi od Burnmauta i Čelsija, u kojima je ekipa Sautemptona primila ukupno sedam golova što je sigurno podatak koji može da zabrine sve navijače ove ekipe.

Lester: Sjajne partije “lisica”!

Sigurno je da svi navijači Lestera još uvek nisu zaboravili sezonu 2015/16 kada su njihovi fudbaleri iznenadili čitavu planetu pošto su postali šampioni Premijer lige. Od tada se u ovom klubu baš dosta stvari promenilo, ali je utisak da bi i ova sezona mogla da bude poprilično uspešna. Naime, “lisice” igraju fantastično na startu Premijer lige i u ovom trenutku se nalaze na poprilično dobrom trećem mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što se kako šampionat prolazi nameće kao primarni cilj za ovu sezonu.
Do sada su “lisice” samo dva puta poražene, i to u mečevima u kojima se to verovatno i očekivalo, pošto su poklekli na gostovanjima kod Liverpula i Mančester Junajteda, ali treba naglastiti da su i u tim mečevima skupo prodali svoju kožu. Primera radi, Liverpul je pre dva vikenda došao do tri boda protiv ove ekipe golom u poslednjim trenucima utakmice, ali je nekako utisak da se to vratilo Lesteru u prošlom kolu kada su imali dosta sreće u finišu meča na svom terenu u kom su slavili protiv Barnlija sa 2:1. Bio je to četvrti uzastopni trijumf na domaćem terenu za ovu ekipu, i za sada su “lisice” najbolji domaćin u ligi. Sigurno je da bi i učinak u gostima bio dosta bolji da nije bilo nekoliko teških gostovanja, ali i tu treba izdvojiti pobedu nad Šefildom, ali i bod na teškom gostovanju kod Čelsija.
Ono što svakako treba dodati kada je analiza ovog susreta u pitanju je podatak da je Lester slavio na dva poslednja gostovanja kod Sautemptona, pa je sigurno da zbog toga u lepoj atmosferi dočekuju ovaj meč.

Naš predlog

Sautemptonu ništa ne polazi za rukom u poslednje vreme, a u goste im dolazi Lester koji igra sjajno ove sezone zbog čega im i dajemo prednost u ovom susretu. Na sve to, Lester zna kako se pobeđuje na ovom vrućem gostovanju, pošto su između ostalog trijumfovali na dva poslednja gostovanja kod “svetaca”. Zbog svega toga vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40. Takođe, u mečevima između ove dve ekipe uglavnom pada veliki broj golova pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.