Najava: La Liga, 11. kolo: Može li Granada da sačuva prvo mesto i posle ovog kola?

Španska Primera

U utorak i sredu su na programu mečevi vanrednog 11. kola španske La Lige u kom ruku na srce neće biti nekih većih derbija. Svakako najinteresantnije će biti u predgrađu Madrida, gde će Granada gostovati kod Hetafea i pokušati da i posle ovog kola ostane na prvom mestu. Real Madrid ne bi trebalo da ima većih problema na svom terenu protiv Leganesa, kao uostalom i Barselona koja će na Nou Kampu dočekati ekipu Valjadolida. Takođe, veoma zanimljiv susret nas očekuje i ne “Mestalji” gde će Valensija dočekati Sevilju.

Alaves – Atletiko Madrid – 2 @ 1.76 u 10bet

Uvodni meč jedanestog kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će fudbaleri Alavesa dočekati Atletiko Madrid. Fudbaleri Alavesa igraju dosta dobro na svom terenu gde do sada imaju samo jedan poraz i to od Sevilje, dok pružaju katastrofalne partije na strani gde su čak poslednja četiri meča izgubili. U prošlom kolu je ova ekipa doživela težak poraz na gostovanju kod Viljareala, a taj meč je završen rezultatom 4:1. U goste im dolazi Atletiko Madrid koji je u prošlom kolu konačno odigrao jedan dobar meč u španskom prvenstvu, pošto su na svom “Vanda Metropolitanu” bez većih problema savladali Atletik Bilbao i to rezultatom 2:0. Pre toga su izabranici Čola Simeonea odigrali i jedan dosta dobar meč u Ligi šampiona pošto su slavili na svom terenu protiv Leverkuzena, i tako praktično došli nadomak plasmana u nokaut fazu, što je jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu. Iako Alaves igra fantastično na svom terenu, mišljenja smo da će Atletiko nastaviti sa dobrim partijama i na ovom susretu pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.76.

Barselona – Valjadolid – 3+ @ 1.32 u Meridianbet

Fudbaleri Barselone pružaju sve bolje partije ove sezone, nakon što nisu baš najbolje startovali. Naime, ekipa sa Nou Kampa je na poslednja tri meča ostvarila tri pobede u kojima nisu primili nijedan gol. Na sve to su izabranici Ernesta Valverdea ruku na srce uz dosta muke slavili i na gostovanju kod Slavije iz Praga čime su došli nadomak plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, koje je svakako prioritet ove sezone nakon nekoliko uzastopnih titula šampiona Španije. U prošlom kolu je Barsa bez većih problema slavila na gostovanju kod Eibara a taj meč je završen rezultatom 0:3. Što se tiče Valjadolida, sigurno je da svi navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri ove sezone. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli, a najbolji pokazatelj dobrih igara Eibara je i pet uzastopnih mečeva na kojima nisu poraženi. Da ume da igra u gostima ova ekipa je najbolje pokazala na gostovanju kod Reala kada je bilo 1:1. Svakako da je Barsa veliki favorit u ovom susretu, ali vam ipak savetujemo da probate sa golovima kojih će i te kako biti na ovom susretu pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.32.

Real Sosijedad – Levante – 1 @ 1.50 u 1xbet

Fudbaleri Real Sosijedada igraju fantastično ove sezone, a u prilog tome ide i treće mesto na tabeli, što je malo ko očekivao pre početka šampionata. Inače, ova ekipa je poznata po tome što pružaju podjednako dobre partije i na svom terenu, ali i na gostovanjima, a najbolji primer za to desio se u prošlom kolu kada su došli do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod ekipe Selte iz Viga. Taj meč je završen rezultatom 0:1, što je bila druga uzastopna pobeda za Sosijedad koji je pre toga slavio i na svom terenu protiv ekipe Betisa kada je bilo 3:1. U goste im dolazi Levante koji godinama unazad važi za ekipu koja pruža sjajne partije na svom terenu, ali poprilično loše na gostovanjima. Ipak, ove sezone je Levante ostvario jednu pobedu van svog terena i to kod Leganesa koji je ruku na srce na poslednjem mestu na tabeli i po mnogim mišljenjima glavni kandidat da se na kraju sezone preseli u Segundu. U prošlom kolu je Levante i na svom terenu odigrao jedan dosta loš meč pošto su poraženi od Espanjola sa minimalnim rezultatom. Što se ovog susreta tiče, sigurno je da je Sosijedad apsolutni favorit, pa mu zbog svega toga i dajemo prednost u ovom susretu i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 1.50.

Valensija – Sevilja – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Svakako najzanimljiviji meč 11. kola španske La Lige se igra na Mestalji gde će fudbaleri Valensije dočekati Sevilju. Po starom dobrom običaju fudbaleri Valensije ne briljiraju na startu šampionata, ali to nije nikakvo čudo pošto je ova ekipa poznata po tome da dosta bolje igra u drugom delu šampionata nego u prvom. Takav slučaj je bio i prošle sezone kada su “slepi miševi” nakon katastrofalnih partija u jesenjem delu šampionata, zaigrali sjajno u nastavku i na kraju došli i do četvrtog mesta koje znači i plasman u Ligu šampiona. U prošlom kolu La Lige je Valensija doživela poraz na gostovanju kod Osasune, iako su prvi došli do vođstva na tom susretu, ali je nakon isključenja Rodriga Osasuna postigla čak tri gola i uspisala nova tri boda. Što se tiče Sevilje, velika ambicija ove ekipe kada je ova sezona u pitanju je povratak u Ligu šampiona gde čak dve godine nisu uspeli da se plasiraju, što je svakako veliki neuspeh. Trenutno se Andalužani nalaze na petom mestu na tabeli i imaju isti broj bodova kao i četvrtoplasirana ekipa. U prošlom kolu je Sevilja na svom “Sančez Pichuan” stadionu bez većih problema slavili protiv Hetefea, a taj meč je završen rezultatom 2:0. Što se ovog duela tiče, nezahvalno je prognozirati ko će doći do tri boda pošto nema sumnje da će i jedna i druga ekipa ići na pobedu. Upravo to nam može i doneti izuzetno zanimljiv duel u kom ne bi trebalo da izostanu ni golovi pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Atletik Bilbao – Espanjol – 1 @ 1.80 u Bet365

Još jedan veoma zanimljiv susret kada je ovo kolo u pitanju se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao dočekati Espanjol. Bilbao ima velikih problema u poslednje vreme i već pet poslednjih mečeva ne znaju za pobedu. U prošlom kolu je ova ekipa takođe odigrala jedan dosta loš susret pošto su poraženi na gostovanju kod Atletiko Madrida, gde između ostalog nije ni bilo realno da dođu do čitavog plena, pogotovu što je i Madriđanima pobeda bila imperativ u tom susretu. Kada je u pitanju Espanjol, ova ekipa pruža katastofalne partije ove sezone, ali su ipak u prošlom kolu uspeli da upišu svoju drugu pobedu i to na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Levantea koji po nepisanom pravilu igra fantastično na svom terenu. Trenutno se Espanjol nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, što je svakako doprinelo da ova ekipa za sada ima epitet najvećeg razočarenja u ovogodišnjem izdanju La Lige. Sigurno je da su im bodovi neophodni na ovom susretu, ali prednost ipak dajemo domaćoj ekipi koja igra fantastično na svom terenu i zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Bet365 plaća sa kvotom 1.80.

Betis – Selta – 3+ @ 1.91 u Meridianbet

Biće ovo duel od kojih smo mnogo više očekivali ove sezone. Naime, trenutno je situacija takva da se posle deset odigranih kola fudbaleri Betisa nalaze na 18. mestu sa devet osvojenih bodova, dok Selta zauzima poziciju iznad Andalužana i ima isti broj bodova. Betis na tri poslednja meča ne zna za trijumf, a u prošlom kolu su doživeli poraz na gostovanju kod Granade koja pruža fantastične partije ove sezone i trenutno se nalazi na prvom mestu na tabeli. Što se tiče Selte, fudbalerima ove ekipe ništa ne polazi za nogom, mada se mora priznati da u pojedinim mečevima nisu imali ni dosta sreće. U prošlom kolu je ekipa iz Viga poražena na svom terenu od Sosijedada iako su većim delom tog susreta bili bolja ekipa na terenu, ali im je ipak falilo malo više koncentracije u završnici. Ako se osvrnemo na tradiciju, mečevi ove dve ekipe nam uglavnom donose veliki broj golova pa nema sumnje da će tako biti i sada i upravo zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.91.

Real Madrid – Leganes – GG @ 1.95 u 10bet

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da fudbaleri Reala imaju velikih problema i ove sezone. Naime, Madriđani su u prošlom kolu doživeli svoj prvi poraz u ovom šampionatu i to na gostovanju kod Majorke, ali su pored tog susreta čak još tri puta remizirali, što je zaista previše za izabranike Zinedina Zidana koji ove godine konačno žele da dođu do naslova prvaka u Španiji. Ni kada je Liga šampiona u pitanju ova ekipa ne blista, uz podatak da su u prošlom kolu ostvarili veoma važnu pobedu na gostovanju kod Galatasaraja čime su ostali u igri za plasman u nokaut fazu. U goste im dolazi Leganes koji igra katastrofalno ove sezone, a svakako najbolji pokazatelj za to je i trenutno poslednje mesto na tabeli na kom se ova ekipa nalazi. Do sada su fudbaleri Leganesa ostvarili samo jednu pobedu ove sezone i to baš u prošlom kolu. Opšti utisak je da ova ekipa i ne igra toliko loše, ali u dosta mečeva im ni sreća nije bila naklonjena. Što se ovog susreta tiče, svakako je da su fudbaleri Real Madrida apsolutni favoriti, ali ne treba zanemariti činjenicu da izabranici Zinedina Zidana dosta lako primaju golove u ovom šampionatu, pa vam najviše zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.95.

Eibar – Viljareal – 3+ @ 1.87 u Meridianbet

I fudbaleri Eibara imaju velikih problema ove sezone, ali je sada situacija još i dobra kakva je bila na startu kada ova ekipa nikako nije uspevala da dođe do trijumfa. Sve se nekako promenilo od onog meča protiv Sevilje na domaćem terenu, kada su Andalužani vodili na poluvremenu sa 0:2, ali je onda Eibar u nastavku uspeo da postigne čak tri gola i upiše svoju prvu pobedu. Ipak, u poslednje vreme ova ekipa ponovo ne blista, a najbolji primer za to su i dva vezana poraza pošto su prvo poraženi na svom terenu od Barselone, a onda i na gostovanju kod Valjadolida u prošlom kolu kada je bilo 2:0. U goste im dolazi Viljareal koji pruža zaista dosta dobre partije ove sezone. Naime, “žuta podmornica” se trenutno nalazi na sjajnom sedmom mestu na tabeli i ima samo bod manje od šestoplasirane ekipe, a poznato je da to šesto mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što je svakako primarni cilj za ovu ekipu. U prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan sjajan meč i slavila na svom terenu protiv Alavesa sa 4:1. Na mečevima Viljareala ove sezone uglavnom pada izuzetno veliki broj golova, pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada i zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Majorka – Osasuna – GG @ 2.10 u 10bet

U ovom kolu nas očekuje i duel dve ekipe koje su ove sezone ušle u La Ligu. Majorka ima samo jedan cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih. Trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na 15. mestu na tabeli, ali imaju samo bod viška u odnosu na ekipe koje se nalaze u opasnoj zoni. U prošlom kolu je Majorka odigrala jedan dobar meč na gostovanju kod Leganesa, ali su ipak poraženi, što je ujedno bio i prvi trijumf za poslednje plasiranu ekipu na tabeli. Što se tiče Osasune, nema sumnje da svi navijači ove ekipe mogu da budu i više nego zadovoljni sa načinom na koji njihovi fudbaleri igraju ove sezone. Naime, Osasuna se u ovom trenutku nalazi na devetom mestu na tabeli a u prošlom kolu su ponovo odigrali jedan sjajan meč pred svojim navijačima u kom su slavili protiv Valensije, iako su “slepi miševi” prvi došli do vođstva u tom duelu. Ipak, kasnije je isključen Rodrigo, što je Osasuni i te kako olakšalo put ka novom trijumfu. Majorka igra dosta dobro na svom terenu, ali je utisak da ni Osasuna neće biti nemi posmatrač na ovom duelu. Mišljenja smo da bi ovo takođe mogao da bude jedan izuzetno efikasan duel, u kom bi do gola mogla i jedna i druga ekipa, zbog čega vam i preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica 10bet plaća sa fantastičnom kvotom 2.10.

Hetafe – Granada – X2 @ 1.80 u 1xbet

Poslednji meč ovog kola se igra u predgrađu Madrida gde će Hetafe na svom terenu ugostiti najveću senzaciju ovogodišnjeg izdanja La Lige – ekipu Granade. Hetafe igra solidno ove sezone i u ovom trenutku se nalaze na 11. mestu na tabeli, što i nije tako loše ukoliko uzmemo u obzir da je glavna ambicija ove ekipe da što pre obezbedi opstanak u društu najboljih. Ipak, u prošlom kolu je Hetafe doživeo poraz na gostovanju kod Sevilje, čime su prekinuli svoju seriju od dve vezane pobede. U goste im dolazi svakako naprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige, Granada, koja se posle deset odigranih kola nalazi na neverovatnom prvom mestu na tabeli, što bez sumnje niko nije očekivao. U prošlom kolu je Granada ostvarila novi trijumf, pošto su na svom terenu slavili u duelu protiv Betisa što je bio četvrti vezani trijumf za ovu ekipu na domaćem terenu. Kada su gostovanja u pitanju, Granada i tu pruža sjajne partije, i tek su na prošlom gostovanju doživeli svoj prvi poraz i to Real Madrida, ali se mora priznati ni da tu nisu razočarali pošto je taj meč završen rezultatom 4:2. Zbog svega toga Granadi dajemo prednost i u ovom meču i predlažemo vam da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica 1xbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.