Najava: Serija A, 10. kolo: Derbi u Napulju, može li Milan konačno do pobede?

serija a

U utorak, sredu i četvrtak su na programu mečevi vanrednog desetog kola italijanske Serije A, u kom nas očekuje mnogo zanimljivih susreta. U utorak će na teren istrčati prvo fudbaleri Parme i Verone, dok je večernji termin rezervisan za meč između Breše i Intera. U sredu nas očekuje mnogo zanimljivih duela od kojih pre svega izdvajamo meč između Napolija i Atalante, koji je svakako i derbi meč ovog kola. Biće zanimljivo videti i da li će Milan konačno moći da upiše tri boda na svom terenu protiv SPAL-a, dok Juventus ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Đenove.

Parma – Verona – 1 @ 2.70 u Meridianbet

Prvi meč desetog kola italijanske Serije A se igra na Enio Tardiniju gde će fudbaleri Parme dočekati Veronu. Sigurno je da Parma igra fantastično ove sezone a najbolji pokazatelj za to je i sjajno osmo mesto na tabeli, što sigurno niko pre početka šampionata nije očekivao. U prošlom kolu su “krstaši” odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Intera i uspeli da remiziraju sa jednim od najvećih favorita za osvajanje Skudeta čime su još jednom pokazali da se nalaze u fantastičnoj formi. U goste im dolazi Verona koja pruža solidne partije ove sezone, ali ipak u poslednje vreme ne beleže tako dobre rezultate. Naime, ova ekipa je u prošlom kolu doživela poraz na svom terenu od Sasuola, koji inače važi za jednu od ekipa koja igra katastrofalno na strani. Zbog svega toga veliku prednost u ovom meču dajemo domaćoj ekipi, koja bi eventualnom pobedom u ovom susretu došla u situaciju da se bori za plasman u Ligu Evrope, što bi bila zaista lepa vest ako uzmemo u obzir kroz šta je sve prošao ovaj klub u prethodnih nekoliko godina. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.70.

Breša – Inter – 2 @ 1.47 u 10bet

U utorak je na programu još jedan veoma zanimljiv susret u kom će Breša na svom terenu ugostiti Inter. Fudbaleri Breše imaju samo jedan cilj u svojoj povratničkoj sezoni u Seriji A, a to je naravno opstanak u društvu najboljih. Nema sumnje da ovoj ekipi predstoji velika borba za to do poslednjeg kola, a trenutno se Breša nalazi na 18. poziciji koja nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang. U prošlom kolu je Breša odigrala samo dobro prvo poluvreme na gostovanju kod Đenove u kom su vodili sa 0:1, ali je onda Đenova predvođena novim trenerom zaigrala sjajno u nastavku i slavila sa 3:1. Što se tiče Intera, izabranici Antonija Kontea su odigrali jedan slab meč u prošlom kolu na svom terenu kada su samo remizirali sa Parmom. Mora se priznati čak da su gosti na tom susretu bili bolji tim na terenu, a na sve to je Inter došao do izjednačenja posle krajnje sumnjive situacije kojoj je po svemu sudeći prethodio ofsajd. Ipak, pre toga su izabranici Antonija Kontea uradili veliki posao kada je u pitanju Liga šampiona pošto su na svom terenu slavili protiv Borusije iz Dortmunda sa 2:0. Što se ovog susreta tiče, prednost ipak dajemo gostujućoj ekipi koja je ove godine perfektna na strani, pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.47.

Napoli – Atalanta – GG @ 1.45 u 1xbet

Svakako najzanimljiviji duel desetog kola italijanske Serije A će biti odigran u Napulju gde će fudbaleri Napolija dočekati Atalantu. Koliko god da Napoli pruža sjajne partije u Ligi šampiona ove sezone, utisak je da im toliko ne ide u Seriji A gde su i prošlog vikenda doživeli kiks. Naime, izabranici Karla Ančelotija su samo remizirali na gostovanju kod SPAL-a, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Trenutno se Napolitanci nalaze na četvrtom mestu na tabeli što svakako nije dobro, obzirom da smo ovu ekipu navikli da gledamo prethodnih sezona na drugom mestu, odmah iza Juventusa. Ipak, pominjali smo da Napoli igra sjajno u Ligi šampiona i na pravom su putu da ostvare plasman u nokaut fazu što je svakako primarni cilj za ovu sezonu, obzirom da im je to prošle godine izmaklo u poslednjem kolu. Što se tiče Atalante, slobodno možemo reći da ova ekipa igra potpuno suprotno od svog protivnika na ovom meču. Naime, Atalanta igra katastrofalno u Ligi šampiona, mada je to možda bilo i očekivano pošto je očigledno da izabranici Đanpjera Gasperinija nemaju dovoljno iskustva kada je ovo takmičenje u pitanju, i za sada imaju sva tri poraza, od kojih su dva bila više nego ubedljiva. Ipak, kada je Serija A u pitanju, Atalanta nastavlja sa fantastičnim partijama, a u poslednjem kolu su odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu i deklasirali ekipu Udinezea sa 7:1, iako su “zebre” iz Udina poznate kao ekipa koja prima mali broj golova ove sezone. Kada je ovaj susret u pitanju, savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda, već da se fokusirate na golove kojih će svakako biti. Mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na ovom susretu pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica 1xbet plaća sa kvotom 1.45.

Kaljari – Bolonja – 1 @ 2.70 u Bet365

Fudbaleri Kaljarija igraju fantastično ove sezone, mada je sigurno da to ne treba da čudi pošto je uprava ovog kluba napravila fantastičan posao u letnjem prelaznom roku. Sada je situacija takva da se “Sardi” posle devet odigranih kola nalaze na sjajnom sedmom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ekipa sa Sardinije odigrala jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Torina, u kom su dosta dugo vodili, ali su na kraju ipak morali da se zadovolje sa bodom, što je opet dosta dobar rezultat ako uzmemo u obzir da Torino igra sjajno na svom terenu. U goste im dolazi Bolonja koja je u prošlom kolu posle dosta vremena konačno upisala jedan trijumf, pošto su na svom terenu savladali Sampdoriju sa 3:1. Imala je ekipa sa stadiona “Renato Dal’ Ara” dosta problema i u tom susretu, ali su u samom finišu meča uspeli da prelome Sampu kojoj je to bio sigurno jedan od najboljih mečeva ove sezone. Trenutno se Bolonja nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu i nalaze se van opasne zone, što je svakako i najvažnije kada su u pitanju ambicije ovog kluba. Kaljari igra sjajno na svom terenu, dok se Bolonja baš i ne može pohvaliti sa dobrim partijama na gostujućem terenu, pa vam zbog svega toga predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Bet365 plaća sa fantastičnom kvotom 2.70.

Juventus – Đenova – 3+ @ 1.59 u Meridianbet

Nema više dileme, fudbaleri Juventusa nisu toliko dominantni i ubedljivi u Seriji A kao što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko sezona. Naime, ova ekipa je u prošlom kolu samo remizirala na gostovanju kod Lećea, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Ipak, ono što je svakako najbitnije je da se izabranici Antonija Kontea i dalje nalaze na prvom mestu na tabeli, uz bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter koji ponovo nije iskoristio kiks “stare dame”. Kada je Liga šampiona u pitanju, koja je svakako i prioritet ekipe iz Torina, Juventus je nadomak plasmana u nokaut fazu ovog takmičenja čime bi ispunili svoj primarni cilj za ovu sezonu. U goste im dolazi Đenova koja igra katastrofalno ove sezone, ali je utisak da je novi trener ovog kluba Tijago Mota već za kratko vreme preporodio ovu ekipu koja je u prošlom kolu napravila veliki preokret na svom terenu i savladala Brešu sa 3:1, iako su na poluvremenu gubili sa 0:1. Utisak je da se Đenova neće braniti ni u ovom susretu u kom ruku na srce nema šta da izgubi, pa bi to eventualno moglo da nam donese veliki broj golova i zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.

Lacio – Torino – 1 @ 1.52 u 10bet

Još jedan veoma zanimljiv meč u okviru ovog kola će biti odigran na Olimpiku gde će fudbaleri Lacija dočekati Torino. Rimska ekipa igra solidno ove sezone, u kojoj ruku na srce ni ambicije više nisu iste, pošto je ovog puta glavni cilj plasman u Ligu Evrope, a ne u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što je bio slučaj u prethodnih nekoliko sezona. Trenutno se Lacio nalazi na šestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su odigrali jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Fiorentine i uspeli da ostvare pobedu na terenu gde retko ko pobeđuje. Što se Torina tiče, utisak je da je sve nekako krenulo nizbrdo još od onog plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope gde ova ekipa nije uspela da eliminiše Vulverhemtpon. Kasnije je došlo i nekoliko loših rezultata na otvaranju Serije A, a trenutno se “bikovi” nalaze na 11. mestu na tabeli, ali na četiri poslednja meča ne znaju za trijumf. U prošlom kolu je Torino na svom stadionu uz dosta muke uspeo da izvuče bod protiv dosta dobre ekipe Kaljarija, dok su pre toga “bikovi” poraženi na gostovanju kod Udinezea, gde inače pružaju dosta loše partije ove sezone. Zbog svega toga i dajemo prednost domaćoj ekipi kada je u pitanju ovaj meč i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.52.

Sampdorija – Leće – 1 @ 1.70 u 1xbet

Fudbaleri Sampdorije imaju velikih problema ove sezone, i zaista, niko nije očekivao da će se ova ekipa posle devet odigranih kola nalaziti na poslednjoj poziciji na tabeli sa samo četiri osvojena boda. Nije za sada Sampi pomogao ni novi trener Klaudio Ranijeri, mada se vidi boljitak u igri pošto su Đenovljani uspeli pre dva kola da remiziraju sa Romom na svom stadionu, dok su u prošlom kolu pružili dosta dobar otpor na gostovanju kod Bolonje, ali su ipak poraženi u tom meču. Nema sumnje da će Sampdorija do kraja šampionata voditi veliku borbu za opstanak, iako su pre početka šampionata ovoj ekipi davane realne šanse za napad na plasman u Ligu Evrope. U goste im dolazi Leće koji je u prošlom kolu napravio pravi podvig pošto su na svom terenu remizirali sa Juventusom, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na 16. mestu na tabeli i nema sumnej da i njoj predstoji velika borba za opstanak. Ipak, sigurno je da poslednji rezultati ove ekipe ulivaju nadu svim navijačima. Sampa ima samo jednu pobedu ove sezone, i utisak je da ukoliko ne ostvare pobedu ni protiv Lećea koji važi za jednu od slabijih ekipa u Seriji A, već u ranoj fazi šampionata će se istaći kao glavni kandidati za selidbu i niži rang. Zbog svega toga vam preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 1.70.

Sasuolo – Fiorentina – 3+ @ 1.73 u Meridianbet

Sasuolo godinama unazad važi za ekipu koja pruža fantastične partije na vom terenu, ali isto tako i katastrofalne na gostovanjima. Ipak, ekipa iz Ređo Emilije je u prošlom kolu konačno uspela da upiše i jednu pobedu na strani pošto su u uvodnom meču osmog kola slavili na gostovanju kod Verone, koja inače igra dosta dobro na svom terenu. Najzaslužniji za trijumf je bio Filip Đuričić koji igra dosta dobro u poslednje vreme. Trenutno se Sasuolo nalazi na 14. mestu na tabeli i u ovom trenutku ima samo dva boda više od ekipe koja će naredne sezone igrati u Seriji B. U goste im dolazi Fiorentina koja i ove godine igra po sistemu toplo-hladno. Naime, izabranici Vinćenca Montele su u prošlom kolu pred svojim navijačima doživeli poraz od Lacija, iako su većim delom tog meča bili bolja ekipa na terenu. Trenutno se ljubičasti nalaze na devetom mestu na tabeli, što i nije tako loše ako uzmemo u obzir koliko promenljivo igra ova ekipa u poslednje vreme. Peh za “ljubičaste” biće i evidentno neigranje Frenka Riberija u ovom susretu koji je nakon meča sa Lacijom odgurnuo sudiju, zbog čega će sasvim sigurno biti žesto kažnjen. Ovo je duel dve ekipe koje igraju izraziti napadački fudbal, što nam izvesno može doneti veliki broj golova pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Udineze – Roma – GG @ 1.83 u 10bet

Verovatno da će pred ovaj meč pravo pitanje za trenera Udinezea Igora Tudora biti kako motivisati ekipu nakon katastrofalnog poraza u prošlom kolu od Atalante kada je bilo čak 7:1. Dosta loše su “zebre” iz Udina odigrale taj meč, ali je veoma interesantno da su prvi došli do gola, nakon čega je Atalanta iskoristila gotovo svaku ozbiljnu šansu i upisala novi trijumf u novom pohodu na Ligu šampiona. Ipak, generalno Udineze ne igra toliko loše ove sezone, pogotovu na svom terenu gde su do sada ostvarili tri pobede i dva poraza. U goste im dolazi Roma koja igra dosta dobro, i sigurno je da je “vučica” jedan od glavnih favorita za plasman u Ligu šampiona. Naime, izabranici trenera Fonseke se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manje u odnosu na Napoli. U prošlom kolu je rimska ekipa odigrala jedan sjajan meč pred svojim navijačima i slavila protiv posrnulog Milana, a taj meč je završen rezultatom 2:1. Što se ovog sureta tiče, nema sumnje da če i jedni i drugi ići na sva tri boda. Udineze zbog želej da se iskupi svojim navijačima, dok Roma želi da nastavi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona što je svakako primarni cilj kada je ova sezona u pitanju. Mišljenja smo da će biti golova na obe strane, pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.83.

Milan – SPAL – 1-1 @ 2.24 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola se igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana dočekati SPAL. I ova sezona nije počela najbojle kada je u pitanju milanski gigant, a možda i najbolji pokazatelj za to je trenutna situacija na tabeli, pošto “rosoneri” zauzimaju tek 12. mesto i već sada je jasno da će plasman u Ligu šampiona ostati samo pusta želja. U prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija doživeli poraz na gostovanju kod Rome, iako su u pojedinim trenucima tog meča igrali zaista dobro. Pre toga je Milan samo remizirao na svom terenu protiv Lećea, čime su još jednom potvrdili da su samo senka od one ekipe koja je nekada osvajala Ligu šampiona. U goste im dolazi SPAL koji igra katastrofalno ove sezone i trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova. Ono što je veoma zanimljivo je da je ova ekipa sve bodove osvojila na domaćem terenu, dok su na gostovanjima zabeležili četiri poraza u isto toliko susreta, a zaista neverovatno deluje podatak da SPAL u tim mečevima nije postigao niti jedan jedini gol. Zbog svega toga, dajemo veliku prednost Milanu kada je ovaj meč u pitanju, i mišljenja smo da če izabranici trenera Piolija od prvog minuat krenuti silovito ka golu gostiju pa vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.