Tip dana: Parma – Verona: Mogu li “krstaši” do novog trijumfa?

U utorak, sredu i četvrtak su na programu mečevi vanrednog desetog kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Parme i Verone.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Parma: Fantastične partije ove ekipe na startu šampionata!

Kada je Parma pre sada već pet godina proglasila bankrot i počela sve ispočetka, verovatno niko nije očekivao da će se ova ekipa toliko brzo vratiti u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala. Prošlu sezonu je Parma odlično započela, i u jednom trenutku su se čak nalazili i na poziciji koja vodi u Ligu Evrope, ali su u drugom delu prvenstva imali neshvatljivi pad, i došli u situaciju da se do poslednjeg kola bore za opstanak u ligi. Kada je ovaj šampionat u pitanju, nema sumnje da svi navijači Parme mogu da budu i više nego zadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri. Naime, posle devet odigranih kola se Parma nalazi na visokom osmom mestu na tabeli i eventualnom pobedom u meču protiv Verone bi barem na kratko došli do deobe šeste pozicije što bi bilo zaista fantastično.
U prošlom kolu su “krstaši” odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Intera i mora se priznati da je Parma bila bolja ekipa na tom susretu, ali su nažalost ipak samo osvojili bod, i to pošto je Inter došao do izjednačenja iz krajnje sumnjive situacije kojoj je prethodio očigledan ofsajd. Pre tog meča su fudbaleri Parme odigrali još jedan sjajan meč na svom “Enio Tardiniju” u kom su demolirali ekipu Đenove sa 5:1, što nam samo daje potvrdu o tome koliko Parma zapravo igra dobro ove sezone,

Verona: Glavni cilj je opstanak!

Fudbaleri Verone su prošle godine igrali sjajno u Seriji B i uspeli su da dođu do plasmana u Seriju A čime su i ispunili svoj glavni cilj. Ipak, ove sezone su ciljevi malo drugačiji pošto je najbitnije da Verona sačuva status prvoligaša što će ruku na srce biti dosta teško obzirom da je ove godine konkurencija u italijanskom prvenstvu možda i nikad jača. U ovom trenutku, posle devet odigranih kola, Verona se nalazi na petnaestom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, što i nije tako loše.
Do sada je ekipa iz grada ljubavi zabeležila dve pobede, tri remija i četiri poraza, a poslednji od tih četiri u prošlom kolu kada su na svom terenu mimo očekivanja doživeli poraz od Sasuola, koji je inače poznat kao ekipa koja pruža katastrofalne partije na strani. Napadala je Verona čitavim tokom tog meča, ali je ipak Sasuolo bio prisebniji u završnici akcija, i došao do izuzetno važnih bodova. Pre toga je Verona doživela poraz i na gostovanju kod Napolija, ali daleko od toga da su se obrukali na tom susretu, čak su i dobrano namučili četu Karla Ančelotija koja je ipak uspela da upiše nova tri boda na tom susretu.
Verona je već pokazala da ume da bude nezgodan rival u gostima, pošto su već ostvarli jednu pobedu na gostovanjima kada su u ranoj fazi prvenstva slavili kod Lećea. Ne treba zaboraviti ni da su uspeli da otkinu bod nikad jačem Kaljariju, a pored toga su doživeli i dva poraza, ali su protivnici u tim mečevima bili Juventus i Napoli.

Naš predlog

Parma igra fantastično u poslednje vreme, a najbolji pokazatelj za to je i remi u prošlom kolu na gostovanju kod Intera kada je bilo 2:2. Što se tiče Verone, ova ekipa igra dosta dobro na gostovanjima, ali smo ipak mišljenja da su krstaši veliki favoriti u ovom susretu, pa im zbog toga i dajemo prednost u ovom meču i predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30. Mečevi Parme nam u poslednje vreme donose veliki broj golova pa bi to slučaj mogao da bude i sada i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13. Za kraj, mišljenja smo da će domaća ekipa postići dva ili više gola na ovom susretu, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.