Tip dana: Napoli – Atalanta: Može li ekipa iz Bergama da nastavi sa sjajnim partijama na gostovanjima?

U sredu se nastavljaju mečevi vanrednog desetog kola italijanske Serije A, a prvi meč u sredu nam donosi verovatno i najzanimljiviji duel u okviru ovog kola, u kom će Napoli na svom terenu dočekati ekipu Atalante.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Napoli: Možda smo očekivali malo više od ove ekipe!

Kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo pričati o tome da smo od Napolija očekivali malo više ove sezone. Naime, Napolitanci se posle devet odigranih kola nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz čak osam bodova manje u odnosu na trenutno prvoplasiranu ekipu Intera, koja ruku na srce ima i meč manje od ekipe iz Napulja. Ipak, ako se osvrnemo na ono što izabranici Karla Ančelotija ove sezone pružaju u Ligi šampiona, onda nema sumnje da svi navijači Napolija mogu da budu i više nego zadovoljni. U prvom kolu je Napoli na svom terenu odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu i bez većih problema uspeo da savlada Liverpul koji je prošle sezone osvojio Ligu šampiona. Nakon toga su izabranici Karla Ančelotija samo remizirali na gostovanju kod Genka, ali su odmah posle toga odigrali još jedan fantastičan meč u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju i slavili na gostovanju kod Salcburga, čime su praktično došli na korak od plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.
Ipak, kada je Serija A u pitanju i više nego jasno je da Napoliju ne cvetaju ruže ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je i remi u prošlom kolu na gostovanju kod SPAL-a, kada je bilo 1:1. Pre toga je Napoli na svom terenu bez većih problema savladao Veronu. Veliki problem za ekipu koju vodi Karlo Ančeloti su gostovanja gde za sada Napolitanci imaju dve pobede, dva remija i poraz.

Atalanta: Sjajne partije u Seriji A, ali ne i u Ligi šampiona!

Što se tiče Atalante, za razliku od Napolija ova ekipa se može pohvaliti fantastičnim partijama u Seriji A, ali i katastrofalnim u Ligi šampiona, gde je po svemu sudeći sve izgubljeno. Atalanta je prošle sezone igrala zaista fantastično i uspeli su da šampionat završe na četvrtom mestu koje im je i donelo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje gde se za sada blago rečeno nisu proslavili. Naime, izabranici Đanpjera Gasperinija imaju tri poraza iz tri meča, od kojih su dva bila i više nego ubedljiva. U prvom kolu je Atalanta doživela pravi debakl na gostovanju kod Dinama iz Zagreba kada je bilo 4:0, da bi nakon toga nažalost doživela poraz i na svom terenu od Šahtjora i to posle gola koji su primili u poslednjim sekundama meča. U prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja je ekipa iz Bergama doživela novi težak poraz, ali ovoga puta od Mančester Sitija kada je bilo čak 5:1, iako su izabranici Đanpjera Gasperinija prvi došli do gola na tom susretu.
Ipak, kada je Serija A u pitanju, svi navijači Atalante mogu da budu i više nego zadovoljni sa onim što pružaju njihovi fudbaleri u ovoj sezoni, a najbolji pokazatelj za to je i trenutna tabela koja nam govori da se Atalanta trenutno nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje na kraju sezone znači i plasman u Ligu šampiona, što je naravno cilj i ove sezone. U prošlom kolu je Atalanta odigrala jedan fantastičan meč na svom terenu protiv Udinezea u kom su slavili sa više nego ubedljivih 7:1, što je najubedljivija pobeda jedne ekipe ove sezone u Seriji A.

Naš predlog

Atalanta igra fantastično ove sezone u gostima i do sada su zabeležili sve pobede i samo jedan remi i to na poslednjem gostovanju kada su prokockali tri gola prednosti protiv Lacija. Što se Napolija tiče, utisak je da su se izabranici Karla Ančelotija ove sezone više fokusirali na Ligu šampiona, što do sada rezultata i pokazuju. Blagu prednost zbog svega toga dajemo gostujućoj ekipi pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79. Na mečevima i jedne i druge ekipe ove sezone pada veliki broj golova pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada i zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54. Za kraj, toplo vam preporučujemo da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate igru X2&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.10.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.