Tip dana: Milan – SPAL: Mogu li “rosoneri” konačno do trijumfa?

Poslednji meč desetog kola italijanske Serije A nam donosi duel koji će biti odigran na “San Siru” u kom će fudbaleri Milana dočekati ekipu SPAL-a.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Milan: Katastrofalan početak sezone!

Mora se priznati da ni oni najveći pesimisti nisu očekivali da će Milan ovoliko loše započeti ovu sezonu, u kojoj je ova ekipa imala zaista velike ambicije, a svakako primarni cilj je bio povratak u Ligu šampiona gde “rosoneri” baš dugo nisu igrali. Ipak, već sada se može reći da od toga po svemu sudeći neće biti ništa. Naime, Milan se u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom 13. mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova, što je premalo kada su ambicije ovog kluba u pitanju.
Cenu loših igara na startu prvenstva je platio Marko Đampaolo koji je dobio otkaz. Na njegovo mesto je seo Stefano Pioli, ali je opšti utisak da on za sada nije doneo nikakav boljitak. Naime, od kako je ovaj iskusni italijanski stručnjak seo na užarenu klupu Milana, “rosoneri” su remizirali na svom terenu protiv Lećea, i doživeli poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Rome, kada je bilo 2:1. Ruku na srce, nije ovaj slavni italijanski klub toliko loše izgledao u tom susretu, ali se mora priznati da u pojedinim trenucima nisu imali ni dovoljno sreće.
Definitivno najveći problem ove sezone za “rosonere” je realizacija, pošto su fudbaleri ove ekipe do sada postigli samo devet golova, što je zaista premalo. U poslednjih pet mečeva, fudbaleri Milana imaju samo jedan trijumf i to na gostovanju kod Đenove kada su slavili posle preokreta, dok su u preostalim mečevima doživeli čak tri poraza i pomenuti remi na svom terenu protiv Lećea.

SPAL: Može li ova ekipa do opstanka?

Što se tiče SPAL-a, nema sumnje da su i navijači ove ekipe očekivali dosta bolje partije od svojih fudbalera u ovoj sezoni. Naime, posle devet odigranih kola, ova simpatična ekipa se nalazi tek na pretposlednjem mestu na tabeli, i zbog svega toga nema sumnje da im predstoji grčevita borba za opstanak do poslednjeg kola. Sećamo se svi prošlogodišnjeg šampionata kada su fudbaleri SPAL-a igrali fantastično u prvom delu sezone, čak su u jednom periodu bili i u gornjem delu tabele. Ipak, kako je prvenstvo prolazilo, tako je i ova ekipa pružala sve slabije partije, ali su nekako ipak došli do opstanka, i to najviše zahvaljujući dobrim partijama na domaćem terenu. I ove sezone SPAL pruža poprilično dobre partije na svom terenu pošto su u dosadašnjih pet mečeva doživeli dve pobede, dva poraza i samo jedan remi i to u meču protiv Napolija koji je odigran u prošlom kolu.
Ipak, kada su u pitanju gostovanja, ova ekipa se nikako ne može pohvaliti, čak šta više, SPAL je u ovom trenutku najgori gost u ligi. Naime, ova ekipa je na četiri odigrana meča van svog terena doživela isto toliko poraza, a da stvari budu još gore, fudbaleri SPAL-a još uvek nisu uspeli da postignu nijedan gol van svog terena, pošto na gostovanjima imaju katastrofalnu gol razliku 0:8.
Jedina stvar koja može da obraduje sve navijače ove ekipe je činjenica da je SPAL u poslednja tri meča sakupio četiri boda od ukupno sedam koliko su za sada osvojili u ovom šampionatu, pa nema sumnje da je kriza prošlost kada je ova ekipa u pitanju.

Naš predlog

Sigurno je da fudbaleri Milana više nemaju prava na kiks, i utisak je da je došlo vreme za jednu pobedu ove ekipe. Ono što im ide u prilog je podatak da im u goste dolazi najpoželjniji gost u ovom trenutku, ekipa SPAL-a koja do sada ima negativan učinak na gostovanjima, jer su doživeli čak četiri poraza, bez datog gola. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52. Za očekivati je da “rosoneri” od prvog minuta krenu silovito ka golu SPAL-a, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.