Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Real Madrid, crveno beli dočekuju “kralja”!!!

Crvena zvezda

Crvena zvezda dočekuje ekipu Real Madrida u sedmoj rundi Evrolige. Crveno beli su pokazali protiv Himkija da mogu da igraju na visokom nivou u ovom takmičenju. Sa druge strane Real Madrid se nalazi u blagoj krizi kada je forma u pitanju. Međutim, ovo je duel koji je u prošlosti donosio odlične utakmice i nadamo se da će slično biti i večeras. Real Madrid je blagi favorit na ovom meču, a “Štark arena” je dvorana u kojoj će se sastati ovi rivali, a utakmica je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Ekipa se podiže kako vreme odmiče i možemo očekivati sve bolje partije crveno belih.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera i roster igrača bitno je izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je ko se ustalio u prvu petorku još kod trenera Tomića, a ništa se nije promenilo ni sada kada je Gavrilović na mestu trenera.

Real Madrid: Pablo Laso ima problem sa formom svoje ekipe, ali imaju dvanaest igrača koji mogu da daju doprinos.

„Kraljevski klub“ je u novu sezonu ušao isto kao i u prethodnim sezonama. Mali broj promena i zadržavanje svih igrača koji su nešto doneli u igri Reala. Od pojačanja ističu se dva igrača, to su Nikolas Laprovitola i Džordan Miki. Laprovitola je prošle sezone bio MVP Endesa lige i pokazao je da ima ozbiljan kvalitet, dok je Miki u Himkiju bio jedan od najboljih igrača, a svakako i jedan od najboljih pojedinaca u celoj Evroligi. On je došao da zameni Gustava Ajona koji je napustio klub. Ljulj, Rendolf, Rudi i Kampaco će i ove sezone biti glavni pokretački motor ovog tima, dok je Pablo Laso očekivano produžio ugovor sa timom koji uspešno vodi. Od Reala se uvek očekuju najviši rezultati, jer imaju dobar budžet i mogućnost da dovedu najbolje igrače u svoj tim. Završni turnir je i ove sezone njihov primarni cilj.

Naš predlog:

Sa ovog meča imamo jedan predlog koji je po nama veoma izgledan. A to je: gost pobednik meča sa hendikepom (+3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj tip. Real Madrid je favorit na ovom meču, to nije sporno. Dugačku klupu ima Pablo Laso i to je najveća prednost ovog tima. Na ovakvim utakmicama, kvalitet se jasno vidi i ovo je po nama tip koji se mora odigrati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.