Tip dana: Real Sosijedad – Leganes: Može li ekipa sa “Anoete” da prenoći na prvom mestu?

Ovog vikenda je na programu 13. kolo španske La Lige, a prvi meč se igra na “Anoeti” gde će fudbaleri Real Sosijedada ugostiti Leganes.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Real Sosijedad: Najprijatnije iznenađenje šampionata!

I prošle sezone su fudbaleri Real Sosijedada pružali dosta dobre partije, iako je zanimljivo da su dosta bolje igrali na gostujućem terenu nego na svom, koji važi za jedan od najtežih u španskoj La Ligi. Kada je ovaj šampionat u pitanju, slobodno možemo već sada govoriti o tome da su fudbaleri Sosijedada svakako najprijatnije iznenađenje do sada. Naime, klub iz San Sebastijana se posle dvanaest odigranih kola nalazi na deobi prve pozicije sa Barselonom i Realom što je fenoemenalan podatak. Čak, ukoliko na svojoj “Anoeti” Sosijedad uspe da savlada Leganes, ova ekipa će prenoćiti na prvom mestu, što bi samo izazvalo dodatni pritisak kod Barselone i Real Madrida koji i inače pružaju jako loše partije u ovom šampionatu.
U prošlom kolu je Real Sosijedad odigrao jedan fantastičan meč na strani i slavio protiv Granade, koja je uz ovu ekipu sigurno najprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju La Lige. Treba napomenuti da je Sosijedad na tom meču došao do trijumfa golom u poslednjim trenucima susreta, što je još jednom pokazalo da ova ekipa ima pobednički karakter ove sezone. Međutim, zanimljivo je da je Sosijedad pre toga doživeo neočekivani poraz na svom terenu protiv Levantea, koji je poznat kao ekipa koja ima dosta problema na strani. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, Sosijedad je do sada zabeležio čak sedam pobeda, što je ovoj ekipi i donelo deobu prvog mesta na tabeli sa daleko kvalitetnijim timovima iz Barselone i Madrida.

Leganes: Najozbiljniji kandidat za ispadanje iz lige!

Ako za neku ekipu slobodno možemo reći da je do sada najmanje pokazala od svih timova u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, onda je to svakako Leganes. Naime, ova ekipa se posle dvanaest odigranih kola nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo pet osvojenih bodova, što je ispod svakog nivoa kada su ambicije ove ekipe u pitanju.
Ne možemo reći da Leganes igra toliko loše koliko u nekim mečevima prosto nisu imali ni sreće. Dosta dobar primer za to je meč prošlog kola, kada je ova ekipa odigrala jedan dosta dobar meč na svom terenu, ali su na kraju ipak poraženi od Eibara, iako su prvi došli do vođstva na tom susretu. Naime, Leganes je u tom susretu poveo posle samo šest minuta igre, čime su nagovestili da bi konačno mogli da upišu tek drugi trijumf u dosadašnjem delu šampionata. Ipak, nakon toga je gost iskoristio praktično dve jedine šanse na tom susretu i došao do veoma važnih bodova. Treba svakako napomenuti da je domaćin promašio nekoliko neverovatnih prilika u tom susretu, mada to i nije ništa čudno pošto smo već pisali o tome da je realizacija najveći problem poslednje plasirane ekipe na tabeli.
Poražavajuće deluje podatak da je Leganes na dosadašnjih 12 mečeva postigao sam šest golova, što nam govori da ova ekipa u svakom drugom meču postiže po gol. Jedini trijumf ove sezone je Leganes ostvario na svom terenu pre nekoliko kola kada su slavili u duelu protiv Majorke, iako se mora priznati da su u tom susretu imali dosta sreće u finišu meča, pošto je povratnik u La Ligu propustio nekoliko sjajnih prilika.
Do sada Leganes na svom terenu pored tog trijumfa nad Majorkom ima još samo jedan osvojen bod i to protiv Atletik Bilbaa, kada je bilo 1:1.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, treba biti realan pa priznati da je Real Sosijedad veliki favorit u ovom susretu. Zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67. Mečevi koje Sosijedad igra na “Anoeti” nam uglavnom donose veliki broj golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.28. Za kraj, toplo vam preporučujemo da probate sa kombinacijom ovih igara i da ovde odigrate 1&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa neverovatno dobrom kvotom 2.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.