Tip dana košarka: Real Madrid vs Barcelona, “el klasiko” u Evroligi!

Real Madrid

Mnogo toga se vrti oko ova dva tima u Evroligi. Većina analitičara smatra da će oba tima završiti na F4 turniru. Real Madrid je ekipa koja je imala velikih problema na početku ove sezone sa formom, ali im je pobeda u Beogradu vetar u leđa. Sa druge strane Barselona je ekipa koja je pored Makabija i Armanija imala najbolje otvaranje ovog takmičenja. Igrali su u superkupu Španije odličan meč, a nešto slično očekujemo i večeras od 21h kada je utakmica na programu,

Real Madrid: Pablo Laso zna kako se igraju utakmice protiv Barselone.

„Kraljevski klub“ je u novu sezonu ušao isto kao i u prethodnim sezonama. Mali broj promena i zadržavanje svih igrača koji su nešto doneli u igri Reala. Od pojačanja ističu se dva igrača, to su Nikolas Laprovitola i Džordan Miki. Laprovitola je prošle sezone bio MVP Endesa lige i pokazao je da ima ozbiljan kvalitet, dok je Miki u Himkiju bio jedan od najboljih igrača, a svakako i jedan od najboljih pojedinaca u celoj Evroligi. On je došao da zameni Gustava Ajona koji je napustio klub. Ljulj, Rendolf, Rudi i Kampaco će i ove sezone biti glavni pokretački motor ovog tima, dok je Pablo Laso očekivano produžio ugovor sa timom koji uspešno vodi. Od Reala se uvek očekuju najviši rezultati, jer imaju dobar budžet i mogućnost da dovedu najbolje igrače u svoj tim. Završni turnir je i ove sezone njihov primarni cilj.

Barcelona: Nikola Mirotić se vraća u dvoranu gde je pravio velike uspehe. Njegov učinak može biti krucijalan.

Ovo je tim koji je napravio najveći bum na letnjoj pauzi između sezona. Svetislav Pešić je sa svojim saradnicima i uz pomoć vlasnika Barselone, doveo u klub jednu celu novu petorku. To i ne bi bila toliko velika i značajna vest, da su to neki solidni igrači. Međutim, radi se o igračima koji imaju već izgrađeno košarkaško ime i koji će momentalno doneti kvalitet ovom sastavu. Brendon Dejvis kao jedan od najboljih centara u Evroligi, Kori Higins kao jedan od najboljih napadača među bekovima od prošle sezone, Malkom Dilejni povratnik u Evroligu, Aleks Abrines kao već sada iskusan igrač nakon NBA epizoda i Nikola Mirotić kao verovatno i najveće pojačanje. Igrač koji je mogao da igra u bilo kom NBA timu bez problema, odlučio je da se vrati u domovinu i da pomogne Barseloni. Pored pridošlica, tu si ostali Hanga, Pangos, Ertlel, Klaver, Ribas…te je ovaj sastav zaista spektakularan. Da li će opravdati očekivanja, videćemo?!

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga. Real Madrid je favorit na ovom susretu i Meridianbet kladionica daje kvotu 1.49 za pobedu domaćina. Međutim, mi smo izabrali ovaj tip: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.74 za taj tip. Real je po našoj analizi ekipa koja ima prednost na ovom duelu, znamo svi šta znači ovaj meč za sve navijače. Očekujemo odličnu atmosferu u Madridu i pobedu domaćina u datom hendikepu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.