Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Asvel, crveno beli prvi put imaju imperativ pobede u Evroligi!

Crvena zvezda

Evroliga nam ovog petka donosi duel Crvene zvezde i Asvela koji će se igrati u “Štark areni”. Crveno beli su poraženi prošlo kolo od Reala iz Madrida u istoj toj dvorani, dok je Asvel uspeo da savlada ekipu CSKA iz Moskve u svojoj dvorani. Ovo će biti meč koji crveno belima može doneti pravu sliku trenutnog stanja, jer je Asvel protivnik po meri. Imperativ pobede u Evroligi može da postoji samo na ovakvim mečevima za crveno bele iz Beograda. Ovaj meč je na programu od 19h. Očekuje se puna dvorana i velika podrška za domaći tim.

Crvena zvezda: Očekujemo agresivan pristup crveno belih od samog starta utakmice.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a  roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati ko god da bude trener Zvezde u budućnosti.  

Asvel: Tim Zvezdana Mitrovića igra zaista sjajnu košarku ove sezone u Evroligi.

Asvel je dobio A licencu Evrolige za ovu i sledeću sezonu i jedini je tim iz Francuske u ovom formatu Evrolige. Radi se o ekipi koja je pokazala kvalitet prošle godine u Evrokupu i koja će pokušati da i u Evroligi pokaže da tu i pripada. Teo Maledon i Amine Nou kao mladi predvodnici ovog sastava su za ovu sezonu dobili nekoliko iskusnih pojačanja. Pre svega Edvina Džeksona, Džordana Tejlora i Antoana Dioa. Reket je pojačao Džekiri koji je imao odličnu sezonu u Gazijantepu, tako da će Asvel pokušati najviše sa domaćim igračima da napravi dobar rezultat. Zvezdan Mitrović je ostao na poziciji trenera, potpuno zasluženo, jer je sjano vodio ovaj tim prošle godine. Napravio je Asvel nekoliko iznenađenja u Evroligi, tako da više ih niko ne gleda kao na debitante.

Naš predlog:

Ovo je utakmica gde smo odmah uočili predlog koji smatramo da će biti izgledan i dobitan. A to je: domaćin postiže ukupno poena manje od 78.5 i Meridianbet daje kvotu 1.76 za taj tip. Očekujemo utakmicu na mali broj poena generalno, ali pogotovo od domaćina, jer će se po našoj analizi igrati u sporom ritmu i na mali broj poseda. Asvel igra dobru odbranu, čvrsto i forsiraju pozicione napade. Vidimo ovaj tip kao dobar izbor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.