Tip dana: Hrvatska – Slovačka: Meč odluke za jedne i druge!

U subotu se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Hrvatske i Slovačke, koji će nam u mnogome dati odgovor ko će se iz ove kvalifikacione grupe plasirati na prvenstvo starog kontitenta.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Hrvatska: Utisak je da su “vatreni” mogli i bolje!

Fudbaleri Hrvatske reprezentacije su pre godinu dana napravili fantastičan uspeh pošto su stigli do finala Svetskog prvenstva u Rusiji, u kom su nažalost poraženi od Francuske, kada je bilo 4:2. Ipak, sigurno je da cela zemlja nije zamerila “vatrenima” za taj poraz, pošto je i sam plasman u finale, odnosno vicešampionska titula ogroman uspeh.
Nakon toga Hrvati baš i nisu zablitali u Ligi nacija, pošto su doživeli jedan katastrofalan poraz i to od Španije kada je bilo neverovatnih 6:0.
Što se tiče ovih kvalifikacija, kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da su “vatreni” mogli i dosta bolje. Naime, na dva kola pre kraja kvalifikacija Hrvatska se nalazi na prvom mestu na tabeli, i imaju dva boda više od drugoplasirane Mađarske, ali i četiri boda viška u odnosu na trećeplasiranu selekciju Slovačke, sa kojom se između ostalog i sastaju u ovom kolu.
Ono što je možda i olakšavajuća okolnost za “vatrene” je što imaju samo još jedan meč, pa bi eventualnom pobedom obezbedili i definitivno plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine.
U prošlom kolu su izabranici Zlatka Dalića poraženi na gostovanju kod Velsa, čime su značajno sebi zakomlikovali posao. Bio je to drugi remi za ovu selekciju u ovim kvalifikacijama, pošto su pre toga mimo očekivanja remizirali i na gostovanju kod Azerbejdžana. Nisu baš “vatreni” blistali na gostovanjima u ovim kvalifikacijama pošto su doživeli dva remija, jedan poraz i samo jednu pobedu, kada su deklasirali Slovake sa 0:4. Ipak, Hrvatska na domaćem terenu pruža fantastične partije i do sada imaju maksimalan učinak pošto su ostvarili sve tri pobede.

Slovačka: Poslednja šansa za “žilave” Slovake!

Fudbaleri Slovačke igraju solidno u ovim kvalifikacijama, ali se trenutno ipak nalaze na trećem mestu na tabeli sa deset osvojenih bodova, što je za dva boda manje od drugoplasirane Mađarske, koju u ovom kolu očekuje teško gostovanje kod Velsa, i četiri boda manje od Hrvatske, kod koje između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu su Slovaci remizirali na svom terenu protiv Velsa, i slobodno možemo reći da su se i provukli u tom susretu, pošto je Vels bio bolja ekipa na terenu. Jedini gol za reprezentaciju Slovačke je postigao Juraj Kucka koji je nastavio sa sjajnim partijama za nacionalnu selekciju.
Do sada je ova reprezentacija doživela dva poraza. Prvi je došao na početku kvalifikacija kada su izgubili na gostovanju kod Velsa, dok je drugi bio katastrofalan pošto je Slovačka doživela pravi debakl na svom terenu od Hrvatske, kada je bilo čak 0:4, što je svakako jedan od najubedljivih poraza ove reprezentacije u poslednjih tridesetak godina. Uz pomenuti remi u prošlom kolu na svom terenu protiv Velsa, Slovačka je do sada uspela da savlada Mađarsku i to oba puta što je sjajan podatak pošto se trenutno ova selekcija nalazi ispred njih na tabeli a poznato je da pri istom broju bodova odlučuje bolji međusobni skor. Još jedan od preostala tri trijumfa je ova selekcija ostvarila na gostovanju kod Azerbejdžana kada je bilo 1:5, što je bez sumnje i najbolja partija Slovaka u ovim kvalifikacijama, ako uzmemo u obzir da je Azerbejdžan ne tako davno uspeo da odoli vicešampionu sveta na svom terenu.
Ono što je veoma zanimljivo je podatak da Slovačka nema nijedan trijumf u pet međusobnih duela sa Hrvatskom, pa nema sumnje da ih očekuje i više nego težak zadatak.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, ipak se mora priznati da je Hrvatska veliki favorit u ovom susretu, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48. Sigurno je da će “vatreni” od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Slovaka, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.28. Za kraj, taj ofanzivan pristup Hrvata nam sasvim sigurno može doneti i dosta golova, mada treba očekivati i da Slovaci daju svoj maksimum u ovom susretu, pošto im je ovo poslednja šansa za plasman na Evropsko prvenstvo. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.