Tip dana košarka: Budućnost vs Partizan, derbi kola ABA lige se igra u Podgorici.

Partizan

Derbi kola se igra u “Morači”. Budućnost je domaćin Partizanu i biće ovo pravi košarkaški klasik na ovim prostorima. Plavo beli su na prvom mestu na tabeli ABA lige i žele da iskoriste domaći parket protiv ekipe koja je u dobrom momentumu, u kakvom je Partizan. Očekujemo meč sa velikim brojem faulova i na nešto manji broj poena. Budućnost posle nešto sporijeg starta sezone je imala i smenu trenera i od tada ovaj tim pruža znatno bolje partije. Sa druge strane Trinkijeri i crno beli traže još dva pojačanja, jedno na niskim, jedno na visokim pozicijama. Utakmica je na programu od 18h.

Budućnost: Kobs i Bamford su udarne igle ovog tima Budućnosti i od njih se najviše očekuje.

Ekipa iz Podgorice ove sezone ima nešto manje „poznat“ roster. Iz Evrolige su se vratili u Evrokup i samim tim i pojačanja ne mogu da budu toliko zvučna. Pokušavaju svi u klubu da vrate tim u Evroligi, ali će to ići jako teško pored Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Međutim, plavi su sastavili sasvim korektan roster. Od pojačanja, ima tu nekoliko jako zanimljivih igrača. Pre svega tu je Skot Vud koji je odličan košarkaš, kao i njegov imenjak Skot Bamford od kojeg se očekuje veliki broj poena. Spoljne pozicije je pojačao i Džastin Kobs koji je iz Cedevite došao u ovaj sastav i videli smo koliko on može da bude dobar na ovakvom nivou takmičenja. I u reketu su doveli nekoliko pojačanja, pre svega Mejnersa, koji sa pozicije petice odlično širi protivničke odbrane, jer ima dobar šut za tri poena. U timu su ostali Nikola Ivanović, Petar Popović, Danilo Nikolić, Aleksa Ilić, Zoran Nikolić. Budućnost je kao što vidite napravila dobar roster za oba fronta.

Partizan: Crno beli zaista imaju jako težak raspored na startu sezone i ovo je još jedno u nizu gostovanja.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Naš predlog:

Očekujemo zaista mali broj poena na ovom meču, ali ono što nam je zapalo za oko odmah po gledanju ponude je sledeći predlog. A to je: ukupan broj poena u prvoj četvrtini manji od 37.5 i Meridianbet daje kvotu 1.83 za taj tip. Mišljenja smo da će ovaj meč da počne u nešto sporijem ritmu i na manji broj poena, što je odlika ova dva tima kada je otvaranje mečeva u pitanju. Zaista smatramo da je ovo izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.