Tip dana: SPAL – Đenova: Ko će biti bolji u derbiju začelja?

Poslednji meč trinaestog kola italijanske Serije A nam donosi duel između SPAL-a i Đenove. I jedna i druga ekipa imaju dosta problema ove sezone, i ne treba da nas začudi ako jednu od ove dve ekipe naredne sezone budemo gledali u Seriji B.
Meč između SPAL-a i Đenove je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

SPAL: Ništa ne ide po planu!

Pamtimo svi početak prošle sezone kada su fudbaleri SPAL-a posle prvih nekoliko kola bili u samom vrhu tabele, ali kako je prvenstvo odmicalo tako je i ova ekipa pružala sve slabije partije i teškom mukom su došli do opstanka u Seriji A.
Ove godine je situacija nešto drugačija pošto SPAL ima velikih problema na startu šampionata kojima se za sada ne nazire kraj. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo osam osvojenih bodova što je zaista premalo za ambicije koje ima ova ekipa, a one se svakako tiču opstanka u eliti.
Do sada je SPAL ostvario samo dve pobede u dosadašnjem toku prvenstva i dva remija, a poslednji od ta dva u prošlom kolu na gostovanju kod Udinezea kada nije bilo golova.
Pre toga je ova ekipa doživela dva vezana poraza, i to prvo od Milana u gostima, a onda i od Sampdorije na svom terenu. Zanimljivo je da na sva tri meča fudbaleri SPAL-a nisu uspeli da postignu gol, što nam najbolje govori da je realizacija najveći problem ove ekipe, koja je do sada postigla samo sedam golova što je između ostalog i najmanje u ligi.

Đenova: Očekivali smo daleko bolje partije!

Malo ko je očekivao da će se fudbaleri Đenove posle dvanaest odigranih kola u Seriji A nalaziti na 18. poziciji na tabeli koja nažalost na kraju sezone znači i selidbu u niži rang, što sasvim sigurno svi navijači ove ekipe ne bi voleli. Velike probleme imaju “grifoni” u ovom šampionatu, a sigurno je da je jedan od najboljih pokazatelja za to podatak da su do sada zabeležili samo dve pobede, koliko između ostalog ima i SPAL sa kojim se sastaju u ovom kolu.
Delovalo je da je novi trener ekipe Tijago Mota malo trgnuo “grifone” pošto su odmah po njegovom preuzimanju na svom terenu bez većih problema savladali Brešu sa 3:1, ali su onda nakon toga usledila dva vezana poraza. Prvo su Đenovljani poraženi na gostovanju kod Juventusa u kom su primili drugi gol u poslednjim sekundama utakmice i to nakon krajnje diskutabilnog penala. Nakon toga su “grifoni” mimo očekivanja na svom Marasiju doživeli lagani poraz od Udinezea, u jednom meču u kom su “zebre” iz Udina dominirale od prvog do poslednjeg minuta. U prošlom kolu je Đenova odigrala jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Napolija u kom su uspeli da osvoje bod.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa igraju katastrofalno ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je što se trenutno nalaze na poziciji koja na kraju šampionata nažalost znači i selidbu u niži rang. SPAL igra solidno na svom terenu, ali katastrofalno na strani gde za sada imaju sve poraze bez datog gola. Što se Đenove tiče, i ova ekipa pruža katastrofalne partije van svog terena ali su ipak u prošlom kolu uspeli da izvuku bod na gostovanju kod Napolija koji je inače odličan na svom terenu i na taj način pokazali da umeju da igraju i na strani. Zbog svega toga prednost u ovom meču dajemo gostujućoj ekipi i predlažemo vam da probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.51. I jedna i druga ekipa teško postižu golove na strani, dok SPAL generalno teško postiže golove, pa zbog toga ne očekujemo previše golova na ovom susretu i predlažemo vam da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74. Za kraj, predlažemo vam da probate i sa kombinacijom X2&0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.