Tip dana: Liverpul – Napoli: Bitka za prvo mesto u grupi!

U sredu nas očekuje nastavak mečeva pretposlednjeg kola grupne faze Lige šampiona a ovoga puta smo za vas analizirali duel između Liverpula i Napolija koji je bez sumnje i najveći derbi ovog kola i meč koji će odlučiti pobednika ove grupe.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Liverpul: Može li Liverpul da ponovi prošlu sezonu?

Fudbaleri Liverpula su prošle sezone došli do trofeja u Ligi šampiona, i to potpuno zasluženo pošto su cele sezone igrali na jednom izuzetno visokom nivou, iako su ruku na srce tek u poslednjem kolu grupne faze došli do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i to pošto su na svom terenu savladali Napoli, sa kojim se i ovog puta sastaju na Enfildu, gde će odlučivati o prvom mestu u grupi.
Nisu na najbolji način izabranici Jirgena Klopa otvorili ovo takmičenje pošto su odmah na startu poraženi na gostovanju kod ekipe koju predvodi Karlo Ančeloti. U Napulju je bilo 2:0, i nema sumnje da je to najslabiji meč koji su fudbaleri Liverpula odigrali ove sezone. Nakon toga su “redsi” na svom terenu uz dosta muke slavili protiv Salcburga, a taj meč je završen rezultatom 4:3, što najbolje govori o tome koliko je austrijski šampion namučio aktuelnog prvaka Evrope. Onda su usledila dva vezana meča protiv Genka i dve pobede Liverpula, iako su pred svojim navijačima slavili sa samo 2:1, dok je na strani bilo 1:4.
Kada je Premijer liga u pitanju, Liverpul je na pravom putu da konačno dođe do naslova prvaka pošto u ovom trenutku imaju čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lester, što je zaista prednost koju “redsi” ne bi smeli da ispuste, iako smo godinama unazad na to navikli od ove ekipe.
U prošlom kolu jeLiverpul odigrao jedan ne baš najbolji meč u kom su nekako uspeli da dođu do trijumfa na gostovanju kod Kristal Palasa kada je bilo 1:2.

Napoli: Koji su dometi ove ekipe?

Fudbaleri Napolija godinama unazad pokušavaju nekako da dođu do Skudeta, ali im to nikako ne polazi za rukom, pošto uglavnom sezone završavaju na drugom mestu. Takav slučaj je bio i prošle godine kada su završili odmah iza neprikosnovenog Juventusa koji takođe godinama unazad nema pravu konkurenciju kada je italijanski fudbal u pitanju.
Ipak, ove godine izabranici Karla Ančelotija imaju ozbiljnih problema, a svakako je najbolji pokazatelj za to podatak da se posle trinaest odigranih kola u Seriji A nalaze tek na sedmom mestu na tabeli Serije A uz čak 15 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Juventus. Ono što nikako nije dobro je činjenica da Napolitanci na pet poslednjih meča ne znaju za trijumf, a u tom periodu su čak četiri puta remizirali uz jedan poraz. U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija remizirali na gostovanju kod Milana, iako su većim delom tog susreta bili bolja ekipa na terenu.
Jedino ono što ove sezone funkcioniše kako treba su partije Napolija u Ligi šampiona, gde se posle četiri odigrana kola nalaze na drugom mestu na tabeli i imaju realne šanse dase domognu plasmana u nokaut fazu što je svakako pre početka ovog takmičenja bio primarni cilj. Ono što posebno treba naglasiti je da je Napoliju pored meča sa Liverpulom ostao još susret a domaćem terenu protiv Genka u kom pobeda ove ekipe nijednog trenutka ne bi trebalo da se dovede u pitanju, pa slobodno možemo pričati o tome da će nam međusobni duel između Napolija i Liverpula dati i odgovor na pitanje koja će ekipa sa prvog mesta u šesnaestinu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan duel u kom će i jedna i druga ekipa ići na pobedu. Ipak, prednost u ovom duelu dajemo domaćoj ekipi koja ne blista u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i svakako da pred svojm navijačima ne žeku da propusti priliku da dođe do prvog mesta u grupi. Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45. Liverpul je do sada na svakom meču grupne faze primio makar po jedan gol pa smo mišljenja da će to biti slučaj i sada i zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate 1&GG koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.