Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Valencia, crveno beli sa novim trenerom imaju novi “početak” sezone!

Crvena zvezda

Crvena zvezda je sastavila dobar tim pred ovu sezonu, ali nisu pokazali kvalitet do sada. Loša forma uzrokovana je povredama bitnih igrača, ali ono gde je naveći problem, jesu pojačanja. Gist i Braun su dovedeni kao velika imena i od njih se očekivalo mnogo više, ali do sada nisu pokazali ništa. Gist je na početku sezone igrao dobro, ali se onda uklopio u sivilo tima. Šakota je postavljen na mesto prvog trenera i ovo je novi “početak” sezone. Utakmica protiv Valensije je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Šakota donosi novu energiju, igrači će to znati da iskoriste.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a  roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati i kod Dragana Šakote.

Valencia: Španska ekipa je u naletu dobrih igara, sada ih očekuje teško gostovanje.

Valensija je posle osvajanja Evrokupa, ponovo postala deo najjače klupske košarkaške lige u Evropi. Posernau nije mnogo menja svoj tim, ali je doveo nekoliko pojačanja. Kino Kolom i Vanja Marinković su pojačali spoljnu liniju, kao i Lojd od koga se očekuje ogroman doprinos kada je poenterski učinak u pitanju. Moris Ndur i Brok Motum su došli kao pojačanja unutrašnjoj liniji i biće ovo izuzetno zanimljiv roster Valensije. Pored Dubljevića, Van Rosoma i San Emeterija, od novajlija se očekuje mnogo. Ovaj tim će igrati ponovo u eliti, a kada se to dešavalo u prošlosti, nikome nije bilo lako da se izbori sa ovim sastavom, pogotovo na njihovom parketu. Valensija će kao i do sada igrati napadačku košaraku sa pasom više od otvorenog igrača koji će imati dobar pogled na koš.

Naš predlog:

Zvezda je pobedom u prošlom kolu podigla samopouzdanje i pokazala znake života a dodatna šok terapija koja je usledila nakon te pobede u vidu promene trenera i dovođenjem iskusnog Šakote trebala bi da bude dovoljna za novi evropski trijumf. Može li Zvezda do nove pobede? Sve je moguće. Kladi se sa minimum 500 RSD (Pravi Novac – Pre početka meča ili Uživo – Kvota=1.40 ili veća) i dobijaš FREEBET u iznosu od 1000 RSD. Naš predlog sa ovog meča je: domaćin postiže ukupno poena više od 73.5 i kladionica Circuscasino daje kvotu 1.83 za taj tip. Zvezda ima potencijal da ide preko ove granice poena i to će znati da iskoristiti pred svojim navijačima!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.