Tip dana: Selta – Valjadolid: Domaćin traži izlazak iz opasne zone!

Ovog vikenda je na programu 15. kolo španske La Lige, a prvi meč u okviru ovog kola se igra u Vigu gde će Selta na svom terenu dočekati ekipu Valjadolida.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Selta: Očekivali smo dosta više!

Sigurno je da smo na startu španskog šampionata dosta više očekivali od fudbalera Selte koji se u ovom trenutku nalaze na 18. poziciji na tabeli i ako bi se prvenstvo završilo u ovom trenutku, ekipa iz Viga bi ispala u drugu ligu, što bi bilo zaista veliko razočarenje za sve navijače ove ekipe.
Na startu prventva je kod Selte gostovao Real iz Madrida i sigurno je da se od Selte nije previše očekivalo u tom meču obzirom da su Madriđani željno čekali početak šampionata kako bi se odmah na startu iskupili svojim navijačima za očajne partije iz prošle sezone. Slavili su izabranici Zinedina Zidana u tom duelu sa 1:3, ali je onda Selta počela sa dosta dobrim partijama, pošto su odmah posle tog duela slavili protiv Valensije na svom terenu, ali i remizirali na gostovanju kod Sevilje, što je takođe jedan dosta dobar rezultat.
Ipak, od tada pa sve do današnjeg dana, fudbaleri Selte su uspeli da ostvare samo dva trijumfa, i to na svom terenu protiv Atletik Bilbaa koji igra odlično ove sezone, a onda i u prošlom kolu na gostovanju kod Viljareala, koji takođe pruža dosta bolje partije nego prošle sezone. Između ta dva trijumfa je Selta zabeležila čak pet poraza i u tom periodu su uspeli da postignu samo dva gola, što je zaista premalo ako uzmemo u obzir ambicije Selte za ovaj šampionat, a one su evropske, iako je već sada jasno da od toga neće biti ništa.

Valjadolid: Glavni cilj je opstanak!

Što se tiče Valjadolida, ne treba pominjati da je iz sezone u sezonu glavna ambicija ove ekipe, a samim tim i primarni cilj – opstanak u društvu najboljih. Kako sada stvari stoje, Valjadolid je na pravom putu da to i uradi pošto se u ovom trenutku nalaze na 14. mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na ekipu koja se nalazi na 18. poziciji, a zanimljivo je da je to u ovom trenutku Selta, kod koje i gostuju u okviru uvodnog meča 15. kola La Lige.
Ono što je ove sezone i te kako karakteristično za Valjadolid su sjajne partije na svom terenu gde je ova ekipa tek u prošlom kolu doživela svoj prvi poraz, i to pošto je Sevilja slavila sa 0:1. Pre tog meča je ova ekipa imala skoro od dve pobede i čak tri remija, što je zaista dobar podatak. Kada su gostovanja u pitanju, Valjadolid van svog terena pruža nešto slabije partije, ali ni tu nisu toliko loši pošto su do sada ostvarili dve pobede, dva remija i četiri poraza. Poslednji meč koji je Valjadolid odigrao na strani bio je verovatno i najslabiji meč koji je ova ekipa odigrala u ovom šampionatu, pošto su poraženi kod Alavesa sa više nego ubedljivih 3:0. Pre svega toga je ova ekipa ostvarila dve veoma važne pobede na svom terenu i to prvo protiv Eibara, a onda i protiv Majorke.
Što se međusobnih susreta između Selte i Valjadolida tiče, zanimljivo je da su to uglavnom mečevi sa velikim brojem golova. Ipak, treba napomenuti da je u poslednjem međusobnom susretu slavio Valjadolid sa 2:1, dok je pre toga u Vigu bilo 3:3.

Naš predlog

Selta se nalazi u veoma lošoj situaciji i mora se priznati da su im bodovi i te kako porebni u ovom susretu kako bi se makar malo pomakli iz opasne sezone u kojoj se trenutno nalaze. U goste im dolazi Valjadolid koji baš i ne blista na strani ove sezone, pa vam zbog svega toga predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82. Pominjali smo već da nam mečevi između ove dve ekipe po tradiciji donose veliki broj golova i mišljenja smo da će to slučaj biti i sada zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.23. Za kraj, toplo vam preporučujemo da probate sa kombinacijom ovih igara i da probate sa igrom 1&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.15.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.