Tip dana: Atletiko Madrid – Barselona: Spektakl na “Vanda Metropolitanu”!

Poslednji meč 15. kola španske La Lige koje nam je do sada donelo dosta uzbuđenja nam donosi duel između Atletiko Madrida i Barselone na “Vanda Metropolitanu” u Madridu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Koliko može ova ekipa ove sezone?

Atletiko Madrid je pretrpeo brojne promene uoči početka ove sezone, a tu svakako pre svega mislimo na prelazak Antoana Grizmana u Barselonu, sa kojom se između ostalog i sastaju “jorgandžije” u nedelju uveče na “Vanda Metropolitanu”. Na sve to, ova ekipa će duže biti bez Dijega Košte koji je doživeo tešku povredu i odsustvovaće sa terena oko tri meseca.
Kada spomenemo sve ove stvari i bacimo pogled na tabelu, a ona nam kaže da se izabranici Dijega Simeonea trenutno nalaze na petom mestu na tabeli uz samo šest bodova manje, ali i meč manje u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, onda to i nije tako loše.
Najveći problem Madriđana ove sezone su partije na gostovanjima koje su zaista ispod očekivanja. Naime, do sada je Atletiko odigrao čak sedam mečeva van svog terena na kojima je ostvario samo dve pobede, čak četiri remija i jedan poraz. Mora se priznati da izabranici Čola Simeonea u pojedinim susretima nisu imali ni sreće, ali i bez toga je ovo izuzetno loš učinak na strani za ekipu kojoj je primarni cilj šampionska titula. Sa druge strane, na domaćem terenu Atletiko pruža dosta bolje partije i još uvek ne znaju za poraz, a do sada su ostvarili tri pobede i tri remija.
Kada je u pitanju Liga šampiona, “jorgandžije” su zbog dva vezana poraza dovele sebe u izuzetno nezgodnu situaciju pa moraju u poslednjem kolu da na svom terenu savladaju Lokomotivu iz Moskve kako bi se plasirali u nokaut fazu, pošto im Leverkuzen diše za vratom jer ima samo bod manje.
Kada su u pitanju međusobni mečevi sa Barselonom, zanimljivo je da Atletiko na poslednjih osam mečeva ne zna za trijumf, a poslednji meč između ove dve ekipe na “Vanda Metropolitanu” je završen nerešenim rezultatom.

Barselona: Prioritet je Liga šampiona!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da Barselona ne pruža toliko dobre partije ove sezone u La Ligi kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko sezona kada su bez većih problema uspevali da dođu do naslova prvaka. Takav slučaj je između ostalog bio i prošle godine, ali ono što je jako bitno je da su čelni ljudi katalonskog kluba pred početak šampionata izjavili da je ovoga puta ipak prioritet trofej u Ligi šampiona, koji ruku na srce Barselona odavno nije osvojila.
Međutim, i pored nekoliko loših rezultata, u ovom trenutku se Barsa nalazi na drugom mestu na tabeli, uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real iz Madrida, ali i meč manje. Do sada su izabranici Ernesta Valverdea doživeli čak tri poraza u ovom šampionatu, ali i jedan remi, a ono što je posebno zanimljivo je da su sve neuspehe do sada ostvarili na gostovanjima. Kada su u pitanju partije na Nou Kampu, Barsa je tu bez premca pošto na šest odigranih mečeva imaju isto toliko pobeda, uz fantastičnu gol razliku 25:7.
Što se Lige šampiona tiče, za koju smo već u najavi rekli da je prioritet kada je u pitanju tim iz Katalonije, Barsa se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu svoje nimalo naivne grupe, i to pošto su u prošlom kolu na svom terenu bez većih problema savladali Borusiju iz Dortmunda sa 3:1. Pobedom u tom meču su izabranii Ernesta Valverdea obezbedili prvo mesto u grupi, što će između ostalog značiti i nešto lakši rival u osmini finala, koja je bila primarni cilj Katalonaca za ovu sezonu.
U prošlom kolu španske La Lige je Barsa slavila na gostovanju kod poslednje plasiranog Leganesa sa 1:2, čime su još jednom pokazali da imaju dosta problema na gostovanjima ove sezone.

Naš predlog

Atletiko igra dosta dobro na svom terenu, dok se Barselona dosta muči na strani gde su do sada čak tri puta poraženi, a valja pomenuti da su se provukli i u prošlom kolu kada su jedva slavili na gostovanju kod Leganesa koji se inače nalazi na poslednjem mestu na tabeli. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.49. Ne treba očekivati ovde previše golova, pošto na poslednjih trinaest međusobnih mečeva nije palo više od tri gola. Ipak, u pomenutim mečevima se nijednom nije desilo da ne bude nijednog gola, a zanimljivo je da je samo jednom na meču pao jedan gol, dok je u preostalim susretima bilo dva ili tri gola. Iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.98. Za kraj, imamo za vas jednu hrabru prognozu. Na poslednja dva meča koja su odigrana na stadionu Atletika nije bilo pobednika, pa je vrlo moguće da ga ne bude ni sada, i zbog toga vam preporučujemo da odigrate x koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.