Tip dana košarka: Denver vs Los Angeles Lakers, derbi zapada igra se u Koloradu!

denver

U noći između utorka i srede nas očekuje derbi meč zapadne konferencije. Igra se u Koloradu, gde Denver dočekuje ekipu Los Anđeles Lejkersa. Utakmica koja može da nam pokaže koliko ove dve ekipe zapravo mogu i da li su opravdano već viđeni učesnici završnice NBA lige. Biće ovo okršaj Jokića i Lebrona Džejmsa, dva “all star” igrača i predvodnika svojih timova. Denver igra u nešto sporijem ritmu svoje utakmice na početku sezone, ali to se večeras može promeniti. Utakmica je na programu od 03:00h.

Denver: Jokić je u novembru igrao ispod očekivanja, tako da se od njega očekuje napredak od ovog meča.

Denver ove sezone želi korak dalje. Sjajno su odigrali prošle godine i malo im je falilo da odu do finala zapada. Nisu mnogo menjali svoj tim za ovu takmičarsku godinu, jer dobre stvari ne treba menjati. Nikola Jokić će ponovo biti udarna igra ove franšize i neko ko će se sasvim sigurno boriti za MVP regularnog dela NBA lige. Pored njega takođe se mnogo očekuje od bekovskog tandema Marej – Heris. Kod Mareja se vidi da ima potencijal da postane elitni plejmejker i allstar igrač, ali velikih problema sa kontinuitetom dobrih igara. Heris je prošlu sezonu završio maestralno i od njega se očekuje da u tom ritmu i nastavi. Veliko pojačanje će biti oporavak Portera, kao i dolazak Džeremija Granta koji će biti dobro pojačanje u reketu i adekvatna izmena Jokiću i iskunom Milsapu.

LA Lakers: Lebron i Dejvis igraju zaista sjajno i sa pravom su favoriti za osvajanje prstena.

Da li došlo vreme da se Lejkersi konačno vrate na staze stare slave? Dolaskom Lebrona Džejmsa prošle godine, mnogi navijači su mislili da je to to i da je jedino on nedostajao ovoj franšizi. Međutim, to nije bilo dovoljno i čelnici ovog kluba su morali da rade na dovođenju bar još jednog NBA superstara. Dogovor je pao sa Entonijem Dejvisom i bivši igrač Pelikana sada će nositi zlatni dres Los Anđeles Lejkersa. Pored njega roster su pojačali i Ejveri Bredli, kao i Dvajt Hauard koji će sa Megijom da čini pravi stub u reketu i retko ko će moći da prođe kroz njihovu zonu pod košem. Od Kajla Kuzme se očekuje da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu i generalno ceo tim, pre svega da uđe u plejof, a potom i da se takmiči i bori za sam vrh celog NBA šampionata. 

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo uzeti zaista veliki broj predloga, jer očekujemo jedan jako zanimljiv meč. Kladionica Meridianbet vidi kao blagog favorita ekipu Denvera i za pobedu domaćina daje kvotu 1.78. Međutim, mi smo se odlučili za drugi predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 102.5 i Meridianbet daje kvotu 1.71 za taj tip. Činjenica je da Denver gira u nešto sporijem ritmu svoje mečeve, pogotovo na domaćem parketu, ali sada im dolazi ekipa koja forsira jak tempo i jednostavno smatramo da Lebron i družina mogu preko ove granice u Koloradu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.