Tip dana: Liverpul – Everton: Ko će do trijumfa u derbiju Liverpula?

U sredu se nastavljaju mečevi vanrednog 15. kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta analizirali veliki gradski derbi koji je poznat pod nazivom Mersisajd, u kom će Liverpul na svom terenu dočekati ekipu Evertona.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i 15 minuta, i nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.

Liverpul: Sezona iz snova!

Fudbaleri Liverpula su prošle sezone igrali zaista fantastično i sigurno je da je osvajanje Lige šampiona velika nagrada za ovu ekipu. Bio je to ujedno povod i za veliko slavlje jednih od najboljih navijača na svetu, ako ne i najboljih, ali je sigurno da oni još uvek željno iščekuju trofej u Premijer ligi, što je Jirgen Klop i obećao po preuzimanju kluba sa Enfilda.
Kako sada stvari stoje, ako se to ne desi ove godine, neće se desiti nikada. Naime, posle četrnaest odigrani kola izabranici Jirgena Klopa se nalaze na ubedljivom prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti i Lester koji trenutno dele to drugo mesto, uz podatak da i “lisice” imaju meč manje u odnosu na Siti, i eventualnom pobedom u duelu protiv Votforda bi prišli “redsima” na samo pet bodova zaostatka što nije toliko puno ako uzmemo u ozbir da je do kraja šampionata ostalo još baš puno.
Bez sumnje, podatak koji najbolje opisuje to koliko dobro fudbaleri Liverpula igraju ove sezone je sasvim sigurno taj da su “redsi” do sada zabeležili sve pobede uz prvenstvu, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Mančester Junajteda kada je bilo 1:1. Na sve to, treba pomenuti i neverovatnu gol razliku izabranika Jirgena Klopa koja je u ovom trenutku 32 datih golova i samo 12 primljenih, što je svakako za svaku pohvalu.
U prošlom kolu su “redsi” na svom terenu odigrali jedan ne baš najbolji meč u kom su uz dosta muke došli do pobede protiv Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kada je u pitanju Liga šampiona, Liverpul će u poslednjem kolu odlučivati o svom eventualnom prolasku u nokaut fazu kada gostuju kod Salcburga koji im je već napravio dosta problema u prvom meču ovih timova na Enfildu kada je bilo 4:3.

Everton: Očekivali smo dosta više!

Kada se sve sabere i oduzme slobodno možemo reći da su fudbaleri Evertona za sada najneprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju Premijer lige. Naime, “karamele” se u ovom trenutku nalaze mimo očekivanja tek na 17. mestu na tabeli i imaju samo dva boda viška u odnosu na ekipu koja će na kraju sezone ispasti u Čempionšip.
Malo ko je očekivao da će Everton posle četrnaset odigrani kola imati samo četiri pobede, jer je to zaista premalo za ekipu koja je pre početka šampionata kao glavnu ambiciju imala plasman u Ligu Evrope, a ako se ukaže prilika možda čak i plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje – Ligu šampiona.
Ipak, od samog starta je bilo jasno da stvari ne idu onako kako su to čelni ljudi kluba planirali i po svemu sudeći će “karamele” u nastavku šampionata morati da se fokusiraju na opstanak u društvu najboljih, što opet neće biti nimalo lak zadatak jer je ove sezone možda i najjača konkurencija u Premijer ligi od kad se igra ovo takmičenje.
U prošlom kolu su izabranici trenera Marka Silve pružili jednu izuzetno dobru partiju, ali su nažalost poraženi na gostovanju kod drugoplasiranog Lestera. Da stvari budu gore po “karamele”, Everton je prvi došao do vođstva u tom susretu, a Lester je postigao pobedonosni gol u trećem minutu sudijske nadoknade posle jedne situacije koja je nekoliko minuta pregledana u VAR-u. Pre svega toga je ekipa iz Liverpula doživela poraz i na svom terenu od Norviča, čime su samo potvrdili da im ništa ne polazi za rukom ove sezone.
Poslednju pobedu su “karamele” ostvarile pre tri kola kada su na gostovanju kod Sautemptona odigrali jedan dosta dobar meč i slavili u derbiju začelja sa 1:2, a ne treba zaboraviti ni da je Everton pre tog susreta odigrao jedan izuzetno kvalitetan meč na svom terenu u kom su remizirali protiv Totenhema, a taj meč je završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Kada je u pitanju derbi Mersisajd, ono što je karakteristično za ove mečeve u poslednje vreme je verovali ili ne mali broj golova. Naime, na tri poslednja susreta između ove dve ekipe iz Liverpula je pao samo jedan gol i to kada je Liverpul na svom terenu savladao Everton sa 1:0. U prethodna dva susreta na kojima je Everton bio domaćin nije bilo golova. Mišljenja smo da nikako ne bi trebalo da zanemarite statistiku kada su u pitanju ovakvi mečevi, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa malim brojm golova, tačnije da odigrate igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.44. Nema sumnje da su izabranici Jirgena Klopa veliki favoriti u ovom duelu pa vam iz tog razloga savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40. Za kraj, savetujemo vam toplo da probate sa kombinacijom keca i malog broja golova i da probate sa kombinacijom 1&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.