Tip dana: Lion – Lil: Duel dve ekipe od kojih smo mnogo više očekivali ove sezone!

Od utorka su na programu mečevi vanrednog 16. kola francuske Lige 1, a ovoga puta smo za vas pripremili svakako najzanimljiviji susret u okviru ovog kola, u kom će Lion na “Žerlanu” dočekati ekipu Lila.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i pet minuta.

Lion: Može li ova ekipa do Lige šampiona?

Mora se priznati da smo od fudbalera Liona očekivali dosta više ove sezone, ali je situacija trenutno takva da se ekipa sa Žerlana trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli francuske Lige 1. Nije to ni toliko loše obzirom da izabranici Rudija Garsije u ovom trenutku imaju samo dva boda manje od trećeplasiranog Anžira, a poznato je da je to treće mesto poslednje koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako glavni cilj Liona već godinama unazad, pošto već ne uspevaju da se ozbiljnije umešaju u borbu za titulu pored neprikosnovenog PSŽ-a.
Ipak, mora se priznati da fudbaleri Liona igraju zaista sjajno u poslednje vreme. Najbolji pokazatelj za to je svakako i podatak da je ekipa sa Žerlana na poslednjih pet susreta ostvarila čak četiri pobede uz samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Marselja, koji se u ovom trenutku nalazi na visokom drugom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Rudija Garsije pokazali karakter pošto su uspeli da preokrenu na gostovanju kod Strazbura i dobiju taj meč sa 1:2, što je druga uzastopna pobeda za Lion nakon pobede na svom terenu protiv Nice kada je bilo 2:1.
Kada je Liga šampiona u pitanju, u ovom trenutku se Lion nalazi na trećem mestu svoje grupe i imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani Zenit od kog su doživeli poraz u prošlom kolu u Rusiji kada je bilo 2:0. U poslednjem kolu će Lion na svom terenu dočekati Lajpcig i pobedom u tom susretu bi obezbedili plasman u nokaut fazu bez obzira na ostale rezultate u grupi pošto su već slavili na gostovanju kod Lajpciga kada je bilo 0:2.

Lil: Može li ova ekipa ponovo do titule vicešampiona?

Fudbaleri Lila su imali fantastičnu sezonu prošle godine i najviše zbog toga su i došli do plasmana u Ligu šampiona, pošto su na kraju šampionata zauzeli drugo mesto, odmah iza neprikosnovenog PSŽ-a. Ono što je takođe i te kako obradovalo sve navijače Lila je da su njihovi fudbaleri u finišu prošle sezone naneli jedan od najtežih poraza u poslednjih pet godina upravo ekipi PSŽ-a, kada je bilo čak 5:1. Sigurno je da rezultat iz tog meča možda i najbolje odslikava koliko dobro su fudbaleri Lila igrali u prošlom šampionatu i potpuno zasluženo došli do drugog mesta.
Kada je ova sezona u pitanju situacija je nešto drugačija pošto se Lil posle petnaest odigranih kola nalazi na osmom mestu na tabeli, i zanimljivo je da ima isti broj bodova kao i sedmoplasirani Lion sa kojim se između ostalog i sastaju u ovom meču.
Na poslednjih pet mečeva fudbaleri Lila pružaju promenljive partije, a u tom periodu su ostvarili po dve pobede i poraza, ali i jedan remi. U prošlom kolu je Lil odigrao jedan dosta dobar meč na svom terenu u kom su savladali Dižon sa minimalnim rezultatom, iako su vrlo lako mogli da postignu još nekoliko golova na tom susretu.
Kada je u pitanju Liga šampiona u pitanju, nažalost, Lil je baš razočarao pošto su posle pet odigrani kola poslednji na tabeli, i do sada su osvojili samo jedan bod. Do tog boda je vicešampion Francuske došao nakon što su na svom terenu remizirali protiv Valensije kada je bilo 1:1. Lil je sve preostale mečeve izgubio, a u prošlom kolu su na svom terenu doživeli poraz od Ajaksa, kada je bilo 0:2. U poslednjem kolu grupne faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja će Lil gostovati kod Čelsija i biće to prilika za trenera ove ekipe da pruži šansu nekim fudbalerima koji su imali nešto manju minutažu ove sezone.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan veoma zanimljiv duel pošto se sastaju dve izuzetno kvalitetne ekipe. Lion igra fantastično u poslednje vreme, dok Lil cele sezone igra promenljivo, ali sigurno da se to poklopilo i sa time što je ova ekipa posle dosta vremena igrala na dva fronta. Što se ovog meča tiče, prednost ipak dajemo domaćoj ekipi koja je u sjajnoj formi pa vam preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10. Treba sasvim sigurno očekivati i jedan efikasan meč pošto je na pet poslednjih mečeva između ove dve ekipe padalo više od tri gola. Zanimljivo je da su pomenutim mečevima i jedna i druga ekipa postigle makar po jedan gol, a tri poslednja meča su završena rezultatom 2:2. Zbog svega toga vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73. Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.