Tip dana košarka: EA7 Olimpia Milano vs KK Crvena zvezda, crveno beli idu u goste “manekenima”.

Crvena zvezda

Mnogo turbulencija u Evroligi ove sezone, koje su prouzrokovane brojnim povredama i nešto slabijim formama najboljih ekipa. Jedan od boljih primera ove godine je ekipa Armanija koja je uspela da napravi jedan odličan tim, a što je najbitnije i da dovede vrhunskog trenera. Etore Meseina je seo na klupu ovog tima i sada je to potpuno druga dimenzija košarke. Sa druge strane Crvena zvezda je konačno dovela prvog stratega i izbor je pao na iskusnog Dragana Šakotu. Ekipa je pokazala reakciju i očekuju su se sve bolje igre beogradskih crveno belih. Ovaj meč je na programu od 20:45h.

EA7 Olimpia Milano: Mesina je napravio roster po svom izboru i odmah se vidi njegov pečat u igri “manekena”!

Italijanska ekipa je napravila velike rezove u svom timu, kako igrački, tako i u stručnom štabu. Pjaniđani je napustio klupu, dok je na to mesto doveden niko drugi nego Etore Mesina, koji je pored trenerskog posla, dobio ulogu i da bude sportski direktor kluba i dovedeni su igrači koje je isključivo on želeo. Kada se radi o igračkom kadru, najzvučnije ime koje je stiglo u „grad mode“ je svakako Serhio Ćaćo Rodrigez koji je iz redova šampiona (CSKA) pojačao Milano. Pored njega ogromno pojačanje treba da bude Šelvin Mek, kao i Aron Vajt koji je stigao iz Žalgirisa. U timu su ostali Nemanja Nedović i Vladimir Micov i uz Majkla Rola koji jee stigao iz Makabija, ovaj roster uliva poverenje. Biće sasvim sigurno dobro vođeni od strane Mesine i ostaje nam da vidimo da li je ovo sezona u kojoj Armani može nešto da uradi.

KK Crvena zvezda: Veliki ispit je pred crveno belima, jedno od najtežih gostovanja ove sezone.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a  roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati i kod novog prvog čoveka struke Dragana Šakote.

Naš predlog:

Manekeni iz Milana igraju sjajnu sezonu u Evropi ove godine. Etore Mesina i njegov štab skrojili su sjajan tim koji više nije samo skup zvezda koji su došli da bogato naplate svoja imena. Promo: Kvota 5 da će KK Crvena Zvezda postići više od 50 poena na meču! Crvena Zvezda je u seriji od 2 pobede zaredom i sklap u Milanu bi značio da je kriza prošlost. Lako neće biti, ali mogu li crveno-beli do nove pobede u Evropi? Sve je moguće! Mi biramo predlog: gost postiže ukupno poena više od 71.5 i Circuscasino daje kvotu 1.82 za taj tip. Zvezda ima potencijal da ide preko ove granice poena protiv Armanija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.