Tip dana košarka: Lokomotiv Kuban vs Partizan, meč koji je domaćinu sve ili ništa!

Partizan

Lokomotiva je u ovo takmičenje ušla kao veliki favorit za samo osvajanje. Međutim, rezultati do sada ne idu u prilog tom epitetu. Sastavljen je dobar roster od kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Na prvom meču protiv Partizna, videli smo jako zanimljiv meč sa puno preokreta. Nešto slično očekujemo i večeras. Partizan se plasirao u drugu fazu, tako da mogu u ovaj meč da uđu sa dozom opuštenosti, jer nemaju pritisak rezultata. Ova utakmica je na programu od 18h.

Lokomotiv Kuban: Pašutin se vratio na mesto trenera, dok je Kuzminskas novo pojačanje ovog tima.

„Lokosi“ i u ovu sezonu Evrokupa ulaze kao jedni od najvećih favorita. Luka Banki je na klupi ovo tima i ponovo je napravio sjajan roster, koji bi bez problema mogao da se takmiči i u Evroligi. Međutim, nije napravio dobre rezultate i zamenio ga je Pašutin. Mantas Kalneitis i Vil Kamings će predvoditi napad Lokomotive i to su igrači od kojih će mnogo toga zavisiti. Međutim, najveća pojačanja su stigla na poziciji krilnog centra, gde će minutažu sledeće sezone deliti Sem Deker i Džoni O’ Brajant. Deker je imao sasvim solidne role u NBA ligi u dresu Hjustona, dok se O’ Brajant posle dobre sezone u Makabiju, preselio u Krasnodar. U timu su ostali Kulagin i Fridzon kao dva bitna igrača u sastavu i od Kulagina se očekuje još veći napredak ove sezone, iako je i prošle pokazao da izrasta u pravog lidera.

Partizan: Crno beli nastavljaju svoj put ka završnici Evrokupa!

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Naš predlog:

Sa ovog meča imamo nekoliko predloga. Meridianbet daje kvotu 1.31 za pobedu domaćina. Međutim, mi smo izabrali drugi predlog sa ovog meča. A to je: ukupan broj poena na meču manji od 155.5 i Meridianbet daje kvotu 1.74 za taj tip. Bitan meč za domaćina i čisto sumnjam da će ulaziti u neku jurnjavu sa crno belima. Očekujem da spuste ritam utakmice i da iz pozicionih napada traže svoje šanse. Dvorana u Kubanu ne donosi često meč na veliki broj poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.