Tip dana: Olimpijakos – Crvena Zvezda: Ulog je proleće u Evropi!

Grupna faza Lige šampiona polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu, a u sredu su na programu poslednji mečevi takmičenja po grupama, i sigurno je da ćemo tada dobiti mnoge odgovore. Biće svakako interesantno kojih šesnaest ekipa će doći do plasmana u nokaut fazu, ali je sigurno da će biti veoma zanimljivo i kojih osam ekipa će takmičenja nastaviti u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Evrope. Posebno intesantno će biti u Pireju gde će Olimpijakos na svom terenu dočekati Crvenu Zvezdu u direktnom duelu koji će odlučiti koja ekipa će i na proleće igrati u Evrope.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Olimpijakos: Prioritet je titula u grčkom šampionatu!

Poznato je svima da su fudbaleri Olimpijakosa poslednjih dvadesetak godina dominirali grčkim fudbalom, ali se u poslednje dve sezone na veliku žalost svih navijača ove ekipe to promenilo. Naime, ekipa iz Pireja u dva poslednja šampionata nije uspela da dođe do titule šampiona, što je samo po sebi veliki neuspeh pošto su navijači Olija navikli od njihovih fudbalera da bez većih problema dolaze do titule u nacionalnom šampionatu. Treba naravno priznati i da su protivnici dosta napredovali, a pre svih tu mislimo na PAOK, koji je prošle godine i došao do titule šampiona uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Olimpijakos, kome je to drugo mesto donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kada je ovaj šampionat u pitanju, u ovom trenutku se ekipa iz Pireja nalazi na prvom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani PAOK.
Sigurno je da je svoje najbolje partije ove godine Oli pružao upravo u kvalifikacijama za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje gde su u plej-ofu ukupnim rezultatom 6:1 eliminisali nimalo naivnu ekipu Krasnodara, dok su pre toga u trećem kolu kvalifikacija bez većih problema eliminisali Bašakšehir.
Ipak, do sada je Oli uspeo da osvoji samo jedan bod u grupnoj fazi Lige šampiona, i to pošto su na svom terenu remizirali sa Totenhemom kada je bilo 2:2. Generalno, Olimpijakos dosta bolje igra na domaćem terenu gde su tesno izgubili i od Bajerna, a taj meč je završen rezultatom 2:3. U prošlom kolu je grčki vicešampion posle prvih dvadesetak minuta igre imao veliko vođstvo na gostovanju kod Totenhema od 0:2, ali su na kraju ipak izabranici Žozea Murinja uspeli da preokrenu meč u svoju korist.
Za nastavak takmičenja u Ligi Evrope, crveno-belima iz Pireja je neophodna pobeda u duelu protiv Crvene Zvezde, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak pošto su izabranici Vladana Milojevića slavili u prvom meču u Beogradu kada je bilo 3:1.

Crvena Zvezda: Mogu li crveno-beli do proleća u Evropi?

Fudbaleri Crvene Zvezde su ovog leta po drugi put zaredom došli do plasmana u Ligu šampiona. Bez ikakve dileme, nema sumnje da je najzaslužniji za to Vladan Milojević koji je od dolaska u Zvezdu preporodio ovu ekipu, koja je sa njim na čelu prvo došla do plasmana u Ligu Evrope, potom uspela da dođe i do plasmana u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, a onda, kao šlag na tortu, dva puta zaredom došao do plasmana u Ligu šampiona, što je zaista ogroman uspeh za ekipu iz Beograda.
Još pri samom žrebu je bilo jasno da će Olimpijakos i Crvena Zvezda odlučivati u međusobnom okršaju o tom trećem mestu na tabeli koje na kraju grupne faze donosi plasman u šesnaestinu finala Liga Evrope. Do sada su izabranici Vladana Milojevića ostvarili jednu veoma važnu pobedu u ovom takmičenju, i to protiv upravo Olimpjakosa kada je na stadionu “Rajko Mitić” bilo 3:1, iako je Oli prvi došao do vođstva na tom susretu. U nastavku meča je Zvezda imala i igrača više, što im je pomoglo da dođu do preokreta i zlata vrednih bodova. Ono što je jako bitno je da crveno-belima iz Beograda u ovom meču odgovara i bod, pošto u ovom trenutku imaju dva boda više od Olimpijakosa. Što se tiče ostalih rezultata u Ligi šampiona, slobodno možemo reći da se crveno-beli nisu proslavili pošto su doživeli sva četiri poraza uz neslavnu gol razliku, pošto u dvomečima protiv Totenema i Bajerna nisu uspeli da postignu nijedan gol.
Kada je u pitanju domaći šampionat, izabranici Vladana Milojevića se nalaze na prvom mestu na tabeli i već sada slobodno možemo reći da će ih teško koja ekipa stići do kraja sezone pošto Zvezda u ovom trenutku ima velikih deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu, ali i čak jedanaest bodova viška u odnosu na Partizan koji je sasvim sigurno najveći rival Crvenoj Zvezdi u borbi za titulu u nacionalnom šampionatu.

Naš predlog

Na prvi pogled je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje pošto se sastaju dve ekipe koje se bore za plasman u šesnaestinu finala Liga Evrope. Olimpijakos igra dosta dobro na svom terenu u Ligi šampiona, i u oba meča su uspeli da daju po dva gola svojim protivnicima, što nije mala stvar pogotovu što su na drugoj strani terena bili Totenhem i Bajern Minhen. Ipak, Olimpijakos je nadigran u prvom meču u Beogradu protiv Crvene Zvezde kada je bilo 3:1 za srpskog šampiona, a ako neko zna kako da igra protiv grčkih ekipa to je svakako Vladan Milojević koji je dugo godina sa dosta uspeha radio kao trener u Grčkoj. Zbog svega toga smo mišljenja da će crveno-beli ostati neporaženi u ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.50. Pominjali smo već da mečevi Olimpijakosa u Grčkoj donose veliki broj golova, što bi slučaj mogao da bude i sada i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate X2&3+ koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 6.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.