Tip dana: Alaves – Leganes: Može li Leganes do prve pobede na strani?

Ovog vikenda je na programu sedamnaesto kolo španske La Lige a prvi meč ovog kola se igra u Baskiji gde će fudbaleri Alavesa dočekati Leganes.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Alaves: Glavni cilj je opstanak!

Fudbaleri Alavesa su prošle sezone igrali dopadljiv fudbal i u prvom delu sezone su bili čak i na mestu koje vodi u Ligu šampiona. Ipak, kako je prvenstvo teklo da je verovatno i ova ekipa shvatila da je ostvarila svoj primarni cilj u ranoj fazi šampionata a to je svakako opstanak, pa su zbog toga pružali dosta slabije partije u finišu sezone.
Baskijci ove sezone igraju promenljivo, ali je sigurno da za sada navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi ljubimci ove sezone. Trenutno se Alaves nalazi na petnaestom mestu na tabeli i u ovom trenutku imaju čak pet bodova od poslednje ekipe koja će na kraju šampionata ispasti iz lige, tako da za sada nisu u opasnoj zoni.
Na poslednjih pet mečeva Alaves ima polovičan učinak pošto su ostvarili dve pobede i tri poraza, a poslednji od ta tri neuspeha se desio u prošlom kolu kada je Alaves na gostovanju kod Granade poražen sa 3:0, iako su u prvom poluvremenu dosta dobro parirali ovoj ekipi i u tom periodu su propstili nekoliko zrelih šansi. U nastavku je Granada ipak zaigrala dosta bolje i postigla tri gola i relativno lako rešila meč u svoju korist.
Alaves važi za ekipu koja pruža dosta dobre partije na svom terenu iako su u poslednjem meču koji su odigrali pred svojim navijačima doživeli poraz, ali je tada protivnik bio prvoplasirani Real Madrid tako da to i nije bilo preveliko iznenađenje.

Leganes: Može li ova ekipa do opstanka?

Kako sada stvari stoje fudbaleri Leganesa su uz Espanjol za sada najozbiljniji kandidati za selidbu u niži rang. Od samog starta šampionata ova ekipa ima velikih problema, i u ovom trenuku se nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova, što je zaista malo.
U prošlom kolu je ipak Leganes odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su savladali Seltu koja se nalazi odmah iznad njih na tabeli, pa su im na taj način prišli na četiri boda, što je ruku na srce i dalje veoma velika prednost, pa nema sumnje da će se Leganes do poslednjeg kola grčevito boriti za opstanak.
Pre te pobede u prošlom kolu ova ekipa je doživela dva vezana poraza, ali se mora priznati da im ni raspored nije išao na ruku pošto su prvo poraženi na svom terenu od Barselone u jednom meču u kom su vodili posle prvog poluvremena sa 1:0, ali su onda izabranici Ernesta Valverdea uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Nakon toga je Leganes otputovao u Andaluziju na gostovanje kod Sevilje. I u tom meču je ova ekipa pokazala zube ali su nažalost doživeli minimalan poraz. Pre svega toga je Leganes odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Real Sosijedada gde su uspeli da isčupaju bod, iako ekipa sa “Anoete” igra fantastično ove sezone.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa ima samo jedan cilj ove sezone a to je svakako opstanak u društvu najboljih. Za sada je Alaves u dosta boljoj situaciji od Leganesa koji ima velikih problema i nema sumnje da će se do kraja šampionata grčevito boriti za opstanak. Ono po čemu je ekipa iz Baskije poznata su fantastične partije na domaćem terenu zbog čega im i u ovom duelu dajemo veliku prednost i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.60. Uglavnom na mečevima između ove dve ekipe nema previše golova, ali svakako smo mišljenja da će ih biti makar dva na ovom susretu pa vam predlažemo da probate sa igrom 2-4 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72. Za kraj, savetujemo vam da probate sa duplom šansom na domaćina i kombinacijom golova pa vam predlažemo da odigrate igru 1X&2-4 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.