Tip dana košarka: Partizan vs Cibona, klasik regionalne košarke se igra u Beogradu.

Partizan

Partizan dočekuje Cibonu u okviru ABA lige. Ova dva tima su u prošlosti imala veoma bitne duele koji su odlučivali o budućnosti klubova. U ne tako davnoj prošlosti, tim iz Zagreba je bio jedan od najboljih klubova u Evropi. Međutim, realnost je sada drugačija. “Vukovi” iz Zagreba će se najverovatnije boriti za opstanak u regionalnom takmičenju. Sa druge strane Partizan je posle nekoliko turbulentnih godina, konačno napravimo tim koji može da konkuriše za sam vrh. Utakmica je na programu od 20h.

Partizan: Sledi serija utakmica kod kuće za crno bele.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Cibona: Ivan Velić dobro vodi ovaj sastav, onoliko koliko mu mogućnosti dozvoljavaju.

Cibosi su u ovu sezonu ušli sa jako malim budžetom, ali su ipak zbog tradicije i veličine svog kluba i imena, uspeli da sastave jedan sasvim solidan tim. Cibona je dovela nekoliko igrača na svim pozicijama, a možda jedno od najvećih je slovenački reprezentativac Matic Rebec, koji je prošle sezone igrao u FMP-u iz Železnika. Šejn Gibson je doveden da bi najviše učestvovao u poenima, dok je Malkom Rit neko ko će mnogo pomagati u skok igri i u odbrambenim rotacijama. Od igrača iz prošle sezone ostali su starosedeoc Marin Rozić koji će sasvim sigurno dobiti i neku funkciju u klubu nakon okončanja karijere, a pored njega tu su i Josip Bilinovac, Ivan Novačić i mladi Roko Prkačin koji će sasvim sigurno dobijati šansu i imaće priliku da na velikoj sceni pokaže svoj neverovatan talenat. Cibona će se teško izboriti za gornji dom tabele, ali njih ne treba nikada uzimati sa lakoćom, jer igraju sa velikim ponosom.

Naš predlog:

Partizan je na ovom susretu apsolutni favorit i Meridianbet za pobedu domaćina daje kvotu 1.05. Po tome vidite kako se kotiraju dva klubau ABA ligi. Međutim, mi smo se odlučili za drugi tip. A to je: ukupan broj poena manji od 155.5 i Meridianbet daje kvotu 1.71 za taj tip. Ne očekujemo previše poena, pre svega od gostiju, jer oni ove sezone muku muče sa realizacijom. Sa druge strane i Partizan ume da odigra utakmicu u kontrolisanom tempu i mišljenja smo da neće ulaziti u jurnjavu sa protivnicima. Ovo nam deluje kao skroz izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.