Tip dana: Kaljari – Lacio: Duel dva najprijatnija iznenađenja u Seriji A!

Poslednji meč 16. kola italijanske Serije A se igra na Sardiniji gde će fudbaleri Kaljarija dočekati Lacio. Ujedno, biće ovo duel i svakako dva najprijatnija iznenađenja u dosadašnjem toku italijanskog šampionata, pošto se trenutno i jedna i druga ekipa nalaze na pozicijama koje donose plasman u evropska takmičenja na kraju sezone.
Meč na Sardiniji je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Kaljari: Niko nije očekivao ovoliko dobre partije!

Sigurno je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Kaljarija igrati ovoliko dobro ove sezone. Naime, ekipa iz Sardinije se pre početka ovog kola nalazila na četvrtom mestu koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona što bi svakako bio istorijski uspeh za izabranike Rolanda Marana.
Ruku na srce, Kaljari je ovog leta značajno zaokrenuo svoju transfer politiku pošto su gotovo svi najbolji fudbaleri ostali na Sardiniji dok su im se priključili i Olsen, Simeone, Nandez i kao najveće pojačanje Rađa Naingolan koji je stigao iz Intera i koji pruža blistave partije ove sezone i sigurno je da je jedan od fudbelera koji su do sada najviše pokazali u italijanskom prvenstvu, a svakako je ubedljivo najbolji fudbaler ekipe sa Sardinije.
U prošlom kolu su “Sardi” uspeli nekako da izvuku bod sa gostovanja kod Sasuola što je takođe dosta dobar rezultat obzirom da ekipa iz Ređo Emilije pruža fantastične partije na svom terenu. Pre toga su izabranici Rolanda Marana u jednom neverovatnom meču slavili na svom terenu protiv Sampdorije kada je bilo 4:3, a zanimljivo je da je Kaljari na tom meču gubio sve do 75. minuta sa 1:3, da bi na kraju slavili sa 4:3 i to nakon gola koji je u poslednjim sekundama postigao Alberto Ceri.
Zanimljivo je da je Kaljari na poslednja četiri meča na svom terenu ostvario pobedu i sigurno da taj niz žele da produže i u duelu protiv Lacija iako to neće biti nimalo lak zadatak.

Lacio: Mogu li Lacijali do Lige šampiona?

Fudbaleri Lacija godinama unazad pokušavaju da dođu do plasmana u Ligu šampiona ali im to nikako ne uspeva. Uglavnom Rimljani pružaju dosta dobre partije u prvom delu sezone, ali ih onda nekako nema nigde kada se odlučuje o tom četvrtom mestu koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Kako sada stvari stoje deluje da bi ova sezona mogla da bude prava prekretnica kada su u pitanju izabranici Simonea Inzagija. Naime, Lacio se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli italijanske Serije A i u poslednje vreme pružaju fenomenalne partije. U prošlom kolu je rimska ekipa na “Olimpiku” odigrala jedan fantastičan susret u kom su pobedili branioca titule Juventus sa 3:1 iako je “stara dama” prva došla do vođstva na tom meču. Bio je to čak šesti uzastopni trijumf za izabranike Simonea Inzagija kojim su prišli na samo pet bodova razlike od prvoplasiranog Intera što znači da su i Rimljani ušli u trku za “Skudeto”.
Ono što nije dobro je svakako i nedavna eliminacija iz Liga Evrope, ali je opšti utisak da su Rimljani ovog puta svesno žrtvovali svoje učešće u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju zarad što boljeg plasmana u Seriji A, a to svakako podrazumeva završetak prvenstva na mestu koje vodi u Ligu šampiona.
Ono što svakako treba istaći je da Lacio najbolji domaćin u ligi pošto su do sada odigrali osam mečeva u kojima su ostvarli čak šest pobede i samo dva remija. Kada su gostovanja u pitanju, treba istaći da je rimska ekipa slavila na poslednja tri meča van svog terena, iako protivnici u tim duelima nisu bili nimalo naivni, što je samo još jedan od pokazatelja za to koliko zapravo Lacio igra dobro ove sezone.

Naš predlog

Sigurno da je na prvi pogled ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje pošto i jedna i druga ekipa pružaju zaista fantastične partije ove sezone. Kaljari igra sjajno na svom terenu, dok Lacio na poslednja tri meča van svog terena ima isto toliko pobeda. Na mečevima i jedne i druge ekipe u poslednje vreme pada baš velike broj golova, pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57. Na poslednja tri međusobna susreta između ove dve ekipe su i jedni i drugi uspeli da daju po makar jedan gol, i mišljenja smo da će to slučaj biti i sada i zato vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Izabranici Rolanda Marana pružaju fenomenalne partije na svom terenu i ono što posebno važi za ovu ekipu je da nikada ne odustaju što su pokazali i u poslednjem meču pred svojim navijačima kada su na dvadesetak minuta pre kraja meča sa Sampom gubili sa 1:3, da bi onda do kraja susreta došli do potpunog preokreta i slavili sa 4:3. Zbog svega toga smo mišljenja da “Sardi” neće doživeti poraz ni na ovom susretu i predlažemo vam da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.