Tip dana: Anderleht – Klub Briž: Može li domaća ekipa konačno do trijumfa?

Četvrtak nam sa sobom ne donosi baš previše interesantnih mečeva širom Evrope, pa će svakako sva pažnja biti usmerena na meč četvrtfinala belgijskog Kupa u kom će Anderleht na svom terenu dočekati ekipu Klub Briža.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Anderleht: Svi su više očekivali od ove ekipe…

Iako je Anderleht tokom leta promenio dosta stvari, iako su u klub stigli i to kao velika pojačanja Vensan Kompani i Samir Nasri, situacija je takva da se ova ekipa posle devetnaest odigranih kola nalazi na desetom mestu na tabeli uz neverovatnih 22 boda manjka u odnosu na prvoplasirani Klub Briž sa kojim se i sastaju ovog puta, ruku na srce u četvrtfinalu belgijskog Kupa u kom Anderleht ima najviše moguće ambicije zbog toga što će im to verovatno biti i jedina prilika da se domognu izlaska u Evropu.
Zaista, malo ko je očekivao da će Anderleht igrati ovoliko loše ove sezone, a posebno to mislimo zbog toga što je ova ekipa bila fokusirana samo na ligaške mečeve, jer nisu posle dosta vremena nastupali u evropskim takmičenjima.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa ima samo jednu pobedu i to onu koju su ostvarili u osmini finala belgijskog Kupa, na gostovanju kod Muskrona kada je bilo 2:3 u jednom izuzetno uzbudljivom susretu. Kada je prvenstvo u pitanju, Anderleht je poslednji trijumf ostvario još pre pet kola na gostovanju kod Varegema kada je bilo 1:2. Zanimljivo je da su Vensan Kompani i drugari do sada zabeležili samo pet trijumfa, čak osam remija i šest poraza što je zaista previše za ekipu koja je početka sezone imala šampionske ambicije.
Kada su u pitanji mečevi na domaćem terenu, Anderleht je u dosadašnjem delu sezone odigrao deset mečeva na svom terenu u kojima su ostvarili samo tri pobede, uz čak pet remija, ali i dva poraza.

Klub Briž: Fantastične partije, nova titula na vidiku!

Fudbaleri Klub Briža i ove sezone igraju zaista fantastično i na pragu su nove titule prvaka Belgije, nakon što su to poslednji put učinili 2018. godine. Naime, posle devetnaest odigranih kola u belgijskom šampionatu, Briž je lider na tabeli i ima čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Antvert, ali i velikih deset bodova prednosti u odnosu na Genk koji je svakako glavni konkurent Brižu.
U poslednje vreme ova ekipa pruža fantastične partije pa su tako na pet poslednjih mečeva ostvarili čak četiri trijumfa i samo jedan poraz, i to vrlo zanimljivo na gostovanju kod Antverpa koji se mimo očekivanja nalazi odmah iza Briža na tabeli.
Kada je u pitanju Liga šampiona, mora se priznati da je belgijski vicešampion imao dosta tešku grupu i zaista je bilo teško bilo šta očekivati pored PSŽ-a i Real Madrida koji su grupnu fazu i završili na prva dva mesta.
Ipak, Briž je i ovde došao do zacrtanog cilja pošto su završili kao treći u grupi i došli do plasmana u šesnaestinu finala Liga Evrope gde će im protivnik biti slavni Mančester Junajted.
U prošlom kolu belgijskog šampionata je Klub Briž ostvarioveoma važnu pobedu i to na svom terenu protiv Mehelena, a taj meč je završen rezultatom 3:0.

Naš predlog

Fudbaleri Anderlehta igraju katastrofalno ove sezone ali će svakako pokušati da što dalje doguraju u Kupu pošto je to za sada jedini način da ovu ekipu naredne sezone vidimo u Ligi Evrope. Protivnik je ni manje ni više nego u ovom trenutku najkvalitetniji belgijski tim koji je skoro došao i do plasmana u šesnaestinu finala Liga Evrope, nakon što su u svojoj grupi Lige šampiona završili na trećem mestu. Ipak, mišljenja smo da će se gost više posvetiti belgijskom šampionatu i nastavku Liga Evrope, pa je sigurno da im je Kup u drugom planu. To bi svakako mogao da iskoristi Anderleht kome bi trijumf u ovom meču mogao da donese i svojevrsnu prekretnicu kada je u pitanju ova sezona. Zbog svega toga vam hrabro predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa neverovatno dobrom kvotom 4.10. Takođe, za očekivati je da ovo bude meč sa velikim brojem golova pa vam zbog toga savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Za kraj, svakako mislimo da domaća ekipa neće doživeti poraz na ovom susretu pa vam zbog toga savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.