Tip dana: Mančester Siti – Lester: Mogu li “lisice” da odole “građanima”?

Ovog vikenda je na programu 17. kolo engleske Premijer lige a svakako najzanimljiviji susret u okviru ovog kola se igra u Mančesteru gde će Siti dočekati ekipu Lestera, koja je sasvim sigurno najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Premijer lige.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: Možda su “građani” mogli i više ove sezone!

Fudbaleri Mančester Sitija su prošle sezone vodili veliku borbu sa Liverpulom za prvo mesto i titulu prvaka u Premijer ligi koju su na veliku radost svih njihovih navijača rešili u svoju korist. Ipak, izabranici Pepa Gvardiole ponovo nisu imali dovoljno sreće da dođu do završnice Lige šampiona pošto su u četvrtfinalu eliminisani od Totenhema, u jednom i te kako uzbudljivom dvomeču koji nam je doneo pregršt golova.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, evidentno je da se Siti polako ali sigurno oprašta od borbe za titulu pošto se posle šesnaest odigranih kola nalaze na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Lester, i čak 14 bodova manje u odnosu na Liverpul što je zaista ogromna razlika, i teško je očekivati da “građani” mogu da stignu tu prednost do kraja sezone.
Na sve to, treba reći da Siti ima i meč više u odnosu na Liverpul pa je sigurno da bi “redsi” mogli još više da povećaju svoju razliku koja je i ovako poprilično velika.
Ono što svakako raduje sve navijače kluba iz Mančestera je da su njihovi fudbaleri uspeli da se plasiraju u nokaut fazu Lige šampiona i to pošto su bez većih problema prošli grupu koja ruku na srce nije bila preterano teška. Ipak u osmini finala će se sastati sa Realom iz Madrida koji je svakako jedan od najvećih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
U prošlom kolu Premijer lige je Mančester Siti na gostovanju kod Arsenala odigrao jedan fantastičan meč u kom su slavili sa 0:3.

Lester: Mogu li “lisice” do novog čuda!

Nema sumnje da se svi sećaju one sjajne čete Klaudija Ranijerija iz 2016. godine koja je iznenadila celu fudbalsku planetu pošto su uspeli da mimo svih očekivanja osvoje Premijer ligu. Od tada su se dosta stvari promenile od kada je ovaj klub u pitanju, a posle dve solidne sezone, utisak je da bi Lester i u ovom šampionatu da priredi novo čudo. Naime, izabranici trenera Rodžersa se u ovom trenutku nalaze na fantastičnom drugom mestu na tabeli uz deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul koji blista ove sezone. Ipak, niko od Lestera ni ne očekuje da se ova ekipa ponovo bori za titulu, ali bi svakako drugo mesto značilo da ono što se dogodilo 2016. godine nikako nije bila slučajnost. Zanimljivo je da je ova simpatična ekipa prosto procvetala od kako su prodali svog kapitena Megvajera Lesteru u rekordnom transferu u Mančester Junajted. Sasvim sigurno da je najbolji podatak za to da su izabranici Brendona Rodžersa primili samo jedanaest golova u ovom šampionatu, što je najmanji broj primljenih golova u Premijer ligi.
U prošlom kolu su “lisice” nažalost prekinule svoju veliku seriju pobeda pošto su na svom terenu samo remizirali protiv Norviča, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Ono što je svakako velika prednost za Lester u odnosu na ostale ekipe je to što ove godine nisu nastupili u evropskim takmičenjima pa su se u potpunosti fokusirali na Premijer ligu, i otuda i ne treba da začude ovoliko dobri rezultati, koji svakako više nisu slučajnost.
Kada su u pitanju međusobni mečevi između Mančester Sitija i Lestera, zanimljivo je da Siti uglavnom dobija mečeve protiv “lisica” kada su domaćini, dok Lester ne gubi od Sitija na svom terenu.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimjiv susret pošto se sastaju dve ekipe koje igraju dinamičan i brz fudbal. Pre svega tu mislimo na Siti, koji ruku na srce ima dosta problema ove sezone, dok Lester sasvim sigurno predstavlja ponovo pravi hit prvenstva jer se nalaze na drugom mestu na tabeli. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, prednost u ovom susretu smo dali domaćoj ekipi pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40. Međutim, mišljenja smo da bi i Lester mogao do gola na ovom susretu pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate 1&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.