Tip dana: Totenhem – Čelsi: Bitka za četvrto mesto i Ligu šampiona!

Pored meča između Mančester Sitija i Lestera nam ovo osamnaesto kolo engleske Premijer lige donosi i još jedan veoma zanimljiv duel u kom će Totenhem na svom novom stadionu dočekati fudbalere Čelsija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Totenhem: Murinjo je preporodio ovu ekipu!

Fudbaleri Totenhema su katastrofalno startovali u Premijer ligi ove sezone a najviše zbog toga je ceh platio i Maurisio Poketino koji je skoro dobio otkaz. Na njegovo mesto je seo legendarni Žoze Murinjo koji je za veoma kratko vreme preporodio ovu ekipu koja je do pre samo nekoliko kola bila u donjem delu tabele.
Ono što je za sada svakako najvažnije je činjenica da su “pevci” uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona što je bez sumnje bio primarni cilj za ovu sezonu. Nije ni tu sve najbolje počelo pošto je Totenhem u prvom kolu remizirao na gostovanju kod Olimpijakosa kada je bilo 2:2 (iako su vodili sa dva gola razlike na tom susretu), da bi odmah nakon toga na svom terenu dožveili neverovatan poraz od Bajerna iz Minhena kada je bilo 2:7.
U međuvremenu je ova ekipa počela da pruža i te kako bolje partije i u Premijer ligi gde su dospeli do čak petog mesta na tabeli iako je to pre samo nekoliko kola bilo baš nerealno. U prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja slavili na gostovanju kod Vulverhemptona dok su pre toga na svom terenu deklasirali Barnli sa 5:0. Od kako je Žoze Murinjo seo na klupu Totenhema, “pevci” su jedini poraz u Premijer ligi doživeli na gostovanju kod Mančestera, kada je bilo 2:1, u jednom zaista fenomenalnom susretu koji nam je doneo mnogo prilika na obe strane.

Čelsi: Cilj je plasman u Ligu šampiona!

Ne treba više ni pominjati da fudbaler Čelsija i dalje imaju zabranu dovođenja novih fudbalera zbog kršenja finansijskog fer pleja i da su upravo zbog toga u ovu sezonu ušli sa poprilično izmenjenim ali i slabijim sastavom. Iapk, to se za sada nije previše osetilo pa se posle sedamnaest odigranih kola fudbaleri Čelsija nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona što je bez sumnje i primarni cilj “plavaca” kada je ova sezona u pitanju.
Ne treba zaboraviti da je ekipa iz Londona prošle sezone trijumfovala u Ligi Evrope što im je i donelo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a kada smo već kod Lige šampiona treba pomenuti da je Čelsi uspeo da da dođe do plasmana u nokaut fazu iako im grupa nije bila nimalo naivna.
Što se Premijer lige tiče, evidentno je da izabranici Frenka Lamparda ne pružaju više onoliko dobre partije kao što je to slučaj bio na startu šampionata kada prosto nisu znali za poraz. U poslednjih pet kola Čelsi ne blista i ostvarili su samo jednu pobedu i čak četiri poraza, što zaista previše za ekipi koja želi da završi kao četvrta na tabeli. U prošlom kolu su “plavci” iz Londona mimo očekivanja na svom terenu poraženi od Burnmauta, a taj meč je završen rezultatom 0:1.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da se sastaju dve ekipe koje su približnog kvaliteta. Ipak, ne treba zaboraviti da je Murinjo preporodio “pevce”, a na sve to im gostuje Čelsi koji ne blista na poslednjih nekoliko mečeva pa vam zbog svega toga predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.45. Po tradiciji, ove dve ekipe uglavnom igraju mečeve sa velikim brojem golova i mišljenja smo da bi to slučaj mogao da bude i sada zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57. Za kraj, imamo za vas jedan i te kako zanimljiv predlog sa sjajnom kvotom. Naime, mišljenja smo da će Totenhem na ovom susretu postići makar jedan gol u prvom, i makar jedan gol u drugom poluvremenu, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom D1+I&1+II koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.