Tip dana: Vulverhempton – Mančester Siti: “Vukovi” ujedaju šampiona

U poslednjoj utakmici prazničkog kola u Engleskoj, Mančester Siti gostuje u Vulverhemptonu. U prvom delu sezone “vukovi” su iznenadili šampiona na njegovom”Etihadu”. Da li je vreme za revanš?

Vulverhempton: Kad su mogli u Mančesteru, zašto “građane” ne bi pobedili i na svom “Molinou”?

Vulverhempton je bio prava senzacija u prošloj sezoni, svojoj povratničkoj u Premijer ligi. Uspeli su da izbegnu borbu za opstanak, stignu do polufinala FA Kupa, a na kraju dođu do pozicije koja vodi u evropske kvalifikacije. Bilo je naporno tokom leta, pripreme su zbog Evrope počele ranije, a posle napornih kvalifikacija, u kojima su u poslednjem kolu morali da eliminišu italijanski Torino, našli su se u grupnoj fazi Lige Evrope. Ni tu se tim Portugalca Santa Espirita nije zaustavio. U konkurenciji portugalske Brage, Slovana iz Bratislave i turskog Bešiktaša, uspeli su da izbore proleće, pa će u februaru u šesnaestini finala igrati dvomeč sa španskim Espanjolom. Da nije bilo poraza od Totenhema pre dva kola u Vulverhemptonu, vezali bi 13 uzastopnih utakmica bez poraza u Premijer ligi. Ovako imaju taj jedan neuspeh, koji su doživeli golom u sudijskoj nadoknadi. I pored toga plasman na tabeli je sasvim zadovoljavajući. Nalaze se na šestom mestu, a mogli bi bar jedno napred, pošto im Šefild Junajted beži za samo jedan bod. Sledi dosta utakmica u malom vremenskom periodu. Vulverhempton će posle duela sa šampionom već u nedelju gostovati kod lidera na “Enfildu”, a posle Liverpula, prvog dana Nove godine očekuje ih još jedno gostovanje, ovog puta kod ekipe koja ih je prošle sezone sprečila da igraju u finalu FA Kupa, Votforda na “Vikeridž Roudu”. “Praznično ludilo” završava se utakmicom sa Mančester Junajtedom u FA Kupu u Vulverhemptonu 4. januara. Inače, “vukovi” su u prethodnom kolu gostovali u Noriču, gde su slavili, posle preokreta, sa 2:1. Svi veruju da je to početak nove serije mečeva bez poraza, poštoje poslednja okončana posle 11 kola.

Mančester Siti: Šampion je ponovo raspucan, a većina fudbalera se oporavila

Poraz od gradskog rivala Junajteda svima, na svetlo-plavoj strani Mančestera, teško je pao. Taj neuspeh kao da je definitivno srušio sve nade “građana” da mogu odbraniti šampionski pehar, koji je u njihovom vlasništvu već dve godine uzastopno. Previše je bodova četa Pea Gvardiole izgubila u prvih 18 kola da bi mogla da parira Liverpulu, čiji je skor “okrnjen” samo za dva boda, izgubljena na “Old Trafordu”. Jedan od težih poraza u prvenstvu, a Siti ih je sakupio već četiri, doživljen je upravo od sadašnjeg rivala, i to na “Etihadu”. Tog 6. oktobra, golovima Adame Traorea, u poslednjih deset minuta meča, Vulverhempton je odneo sva tri boda iz Mančestera, a prethodni put Mančester Siti nije postigao gol na nekoj zvaničnoj utakmici još u aprilu, u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Totenhema. Doduše bio je još jedan meč kada se strelci “građana” nisu proslavili, a rival je, pogađate, opet bio Vulverhempton, i to letos na Azijskoj turneji. Bilo je 0:0, a “vukovi” su bili bolji posle izvođenja penala. Posle poraza od “crvenih đavola” Siti je vezao četiri pobede. Prvo je ubedljivo pobeđen Dinamo u Zagrebu, uz het trik Gabrijela Žezusa, zatim je pao Arsenal na “Emirejtsu”, uz dva fantastična gola Kevina De Brujnea. Protiv Oksford Junajteda, u četvrtfinalu FA Kupa, nije bilo mnogo problema, a Lester je pobeđen na “Etihadu” i pored vođstva “lisica” pogotkom Vardija. Tom pobedom Siti je došao samo na bod od tima sa “King Pauera”, pa neće biti iznenađenje ako posle ovog kola zamene mesta na tabeli. U Ligi šampiona su lako prošli u nokaut fazu, ali će tamo za prvog rivala imati madridski Real. Do tog meča na “Santijago Bernabeu” očekuje ih još 12 utakmica na Ostrvu. Posle gostovanja na “Molineu” dva puta su domaćini, Šefild Junajtedu u nedelju i Evertonu 1. januara. Onda su na redu KUp utakmice, prvo u FA Kupu protiv Port Vejla, a onda novi gradski derbi, ovog puta u polufinalu EFL Kupa. Gvardiola je imao mnogo problema sa povredama fudbalera, ali su se, gotovo svi, vratili u pogon. Van stroja su još Liroj Sane i Erik Laport, a veliko ohrabrenje je povratak u tim Serhija Aguera, koga je, u prethodnim utakmicama, odlično odmenio Gabrijel Žezus.

Naš predlog:

Vulverhempton je tim od koga su počeli da strahuju i najveći engleski klubovi. Prošle sezone su bili kobni za Junajted, koga su eliminisali iz FA Kupa, a pobedili su ih i u prvenstvu. Sada bi mogli da ih proklinju na drugoj strani Mančestera, s obzirom da su već jednom uzeli meru Sitiju. Kladionice smmatraju da je Siti veliki favorit u ovom meču. U kladionici Bet365 dvoojka je 1.40, nerešen rezultat se procenjuje kvotom 5.00, a pobeda Vulverhemptona čak 7.50. “Vukovi” su tim u čijim je utakmicama najviše puta došla igra gol-gol, čak 14 puta u 18 utakmica, što je 77,78%. Zato je naš prvi predlog za ovaj meč upravo GG, a za njega u kladionici Bet365 koeficijent je 1.75. Na devet prethodnih utakmica Mančester Sitija palo je najmanje tri gola, pa smo gotovo sigurni da će i sada biti tako. Za 3+ u kladionici Bet365 koeficijent iznosi 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.