Tip dana košarka: Zenit vs Crvena zvezda, crveno beli na teškom ispitu u Rusiji!

Crvena zvezda

Crvena zvezda je u blagoj krizi kada je forma u pitanju, ali je i pored toga uspela da zabeleži nekoliko bitnih pobeda. Olimpijakos je poražen u Beogradu od crveno belih. Sada Crvenu zvezdu očekuje jako težak ispit, u vidu Zenita. Pokazalo se da su utakmice protiv “slabijih” protivnika uvek bile najteže. Zenit igra dobru košarku, ali rezultati to nisu ispratili. Pobedili su Fener, što je veliki trijumf i iznenađenje, pa sada puni samopouzdanja dočekuju goste iz Beograda! Utakmica je na programu od 18h.

Zenit: Renfro i Ajon su udarni tandem ovog tima, dok je Ponitka vođa iz senke.

Tim koji je ove sezone dobio specijalnu pozivnicu Evrolige doveo je veliki broj novih igrača u svoj roster. To je i bilo očekivano, jer sa igračima od prošle sezone nisu imali šta da traža na najvećoj sceni. Pored Himkija oni su ekipa koja je najviše radila ovog leta na pojačanjima i ukupno ih je u klub pristiglo 11. Albisi i Renfro su došli na poziciji plejmejkera. Ostin Holins i Anton Ponkrašov su takođe novi članovi spoljne linije, dok su Ponitka i Abromaitis igrači koji će igrati na krilnim pozicijama. Vil Tomas, Kolton Ajverson i Gustavo Ajon će biti oslonac u reketu u sastavu Zenita, koji će se klupe predvoditi Đoan Plaza. Iskusni stručnjak je kreirao ovaj roster i nada se da sa njim može ostaviti dobar utisak i opravdati specijalnu pozivnicu koju su dobili za ovu sezonu.  Pobedili su na nekoliko neizvesnih utakmica, igraju dobru košarku, ali nisu ni imali sreće u nekim mečevima.

Crvena zvezda: Turbulencije kada je roster u pitanju, novi igrači, ali isti ciljevi.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a i roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko oko koga se gradi napad crveno belih.

Naš predlog:

Pobeda nad bratskim klubom iz Pireja u prošlom kolu ponovo je donela osmehe na lice “Delijama”. Gostovanje u Petersburgu uvek je neugodno pa će pred timom trenera Šakote biti ozbiljan izazov. Kladi se sa minimum 500 RSD (Pravi Novac – Prepočetka meča ili Uživo – Kvota=>1.50) i dobijaš FREEBET od 1.000 RSD. Mogu li crveno-beli do novog brejka i dodatnog poboljšanja atmosfere pred praznike? Sve je moguće!!! Mi smo izabrali predlog: gost postiže ukupno poena više od 74.5 i Circuscasino kladionica daje kvotu 1.80 za taj predlog. Očekujemo veliki broj poena na obe strane, pa samim tim i goste preko ove granice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.