Tip dana košarka: Partizan vs Mornar, crno beli u seriji dobrih rezultata dočekuju ekipu iz Bara!

Partizan

Derbi meč ovog kola igra se u “Štark” areni i na programu je od 19h. Partizan dočekuje ekipu Mornara. Crno beli su u seriji pobeda i u dobrom raspoloženju dočekuju goste iz Bara. Posle raznih promena u rosteru, izgleda da je Trinkijeri pronašao sastav po meri. U goste im dolazi nezgodna ekipa Mornara koja gaji specifičan stil košarke. Biće ovo duel koji može doneti bitne bodove za oba rivala. Partizan u borbi za sam vrh ABA lige, ali i Mornaru koji bi se eventualnom pobedom uključio u borbu za doigravanje, odnosno plejof regionalnog takmičenja.

Partizan: Očekuje se ispunjena arena, koja će voditi crno bele do pobede.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli i Janković. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Mornar: Ako proradi spoljašnja linija ekipe iz Bara, biće ovo uzbudljiv meč.

Ekipa iz Bara se ove sezone pripremila sjajno što se rostera tiče. Doveli su nekoliko odličnih košarkaša koji su ostavili trag u regionu kada je košarka u pitanju. Pre svega treba napomenuti sjajan plejmejkerski – bekovski tandem Pulen – Nidam. To su dva igrača koja mogu svim ekipama u ABA ligi da ubace pod 15+ poena. Odlični 1 na 1 i sa jako dobrim šutem za tri poena. Nisu samo oni pretnja iz ovog tima, u timu je ostao Luković, a priključio mu se i Mirza Begić, tako da je Mornar napravio sjajan centarski tandem koji će da gospodari u reketu. Na poziciji četvorke trener Pavićević je doveo iskusnog crnogorskog reprezentativca Milka Bjelicu, koji se posle sezone u Japanu vraća u ABA ligu. Ovo je izuzetno kvalitetan sastav kada pogledate imena koja nastupaju, ostaje nam da vidimo da li će i rezultati ići u skladu sa pojačanjima?!  

Naš predlog:

Partizan je favorit na ovom meču i to se kroz kvotu na njih jasno vidi. Meridianebet za pobedu domaćina nudi kvotu 1.10. Međutim, mi smo izabrali drugi predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 73.5 i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj predlog. Očekujemo utakmicu na veliki broj poseda i goste preko granice. Čeka nas jedan dobar meč, svi uslovi su ispunjeni za tako nešto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.