Tip dana: Olimpijakos – Panatinaikos: Goreće Pirej!

Jedan od najvećih gradskih derbija na svetu igra se u Atini. Uvek kada se sastaju Olimpijakos i Panatinaikos to je više od igre, čak i sada, kada ove dve ekipe deli dosta toga, od forme, preko rezultata, položaja na tabeli, pa do finansija.

Olimpijakos: Povratak titule na “Karaiskaki” jedini je cilj

Posle dve loše sezone Olimpijakos je na putu povratka. Zaostaju za PAOK-om, aktuelnim šampionom samo dva boda i do kraja će se boriti za povratak šampionske titule u svoje vitrine. Pirejci su napravili veliki kiks u poslednjoj utakmici u 2019. godini kada su na gostovanju Volosu igrali 0:0, i baš taj remi ih je koštao ovog zaostatka za Soluncima. Ipak, Olimpijakos još nije poražen u aktuelnom prvenstvu, pobedio je na 11 utakmica, a remizirao je pet puta. Jedan od tih remija dogodio se protiv Panatinaikosa u septembru. Kao propust mogao bi da se smatra i remi sa PAOK-om na “Karaiskakiju”, pošto ih sledećeg meseca očekuje odlazak na “Tumbu”, gde im nikako neće biti lako. Pirejci su ove sezone napravili i iskorak u Evropi. Prvo su kroz kvalifikacije došli do Lige šampiona, a onda uspeli da izbore treću poziciju u konkurenciji Bajerna, Totenhema i Crvene zvezde, pa će od februara igrati u nokaut fazi Lige Evrope. Njihov prvi rival u slabijem takmičenju biće engleski Arsenal, prošlogodišnji finalista, pa je sigurno da nas očekuje pravi spektakl u glavnom gradu Grčke. sećamo se da je Olimpijakos presudni duel za osvajanje trećeg meta u grupi Lige šampiona igrao protiv Zvezde, a do neophodnog trijumfa stigao je golom sa bele tačke u samom finišu meča. Opšte je mišljenje da Olimpijakos ima odličan tim i da bi mogao posle Plej ofa da svrgne crno-bele iz Soluna sa trona. Imaju i dobrog trenera, Pedra Martinsa, a odbrana im je bolji deo tima, pa su tako u poslednjih pet utakmica primili samo jedan gol i to u pobedi od 4:1 nad AEL-om.

Panatinaikos: Nekadašnji velikan ophrvan je problemima

Nisu “zeleni” više što su bili, ali to ne umanjujje draž derbija. Čak i tako igrački slabiji, finansijski icrpljeni i bez osvojenog trofeja već godina, Pao je uspeo da otkine dva boda Pirejcima u prvom delu sezone. Pre odlaska na mini-odmor bili su u dobroj formi, nisu izgubili na osam prethodnih prvenstvenih duela, a poslednji put su poraženi još krajem oktobra i to na svom “Spiros Luisu” od AEL-a iz Larise. Panatinaikos je na deobi petog do sedmog mesta, i prvi mu je cilj da se plasira u Plej of, odnosno da zauzme jedno od prvih šest pozicija. Veliki im je problem efikasnost, pošto su u 16 kola postigli isto toliko golova, što je premalo za tim koji pretenduje na visok plasman. Zato i ne čudi što je na poslednjih sedam utakmica atinskog kluba došla igra 0-2 gola. Poslednji put su protiv velikog rivala slavili pre više od dve godine, tada su bili domaćini i pobedili minimalnim rezultatom. sada bi im pasovao i bod, ali na vrućem terenu Olimpijakosa to nije lak zadatak, ali je Pao na poslednja četiri gostovanja uspeo da igra nerešeno, i to protiv PAOK-a, Panetolikosa, Volosa i OFI-ja na Kritu.

Naš predlog:

Velikih dilame oko toga ko je favorit nema. I kladionice su poslale jasnu poruku kvotama za konačni ishod. Tako je jedinica u 1xbet 1.30, remi je procenjen kvotom 5.05, a pobeda “zelenih” čak 12.00. Olimpijakos mora da pobedi, zadrži korak sa PAOK-om i sačeka međusobni duel na “Tumbi” u sledećem mesecu. Verujemo da je jedinica izvesna, kao i mali broj golova, ali će naš predlog biti prelaz x/1, jer verujemo da gosti mogu da izdrže bar prvo poluvreme. Za ovaj predlog u kladionici 1xbet koeficijent iznosi 3.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.