Tip dana: Mančester Junajted – Mančester Siti: Bitka za Mančester i za finale!

U polufinalu engleskog EFL Kupa sastaju se mančesterski rivali. Prva utakmica igra se na “Old Trafordu”, dok će revanš biti na “Etihadu” 28. januara. U drugom polufinalu sastaju se Lester i Aston Vila.

Mančester Junajted: Kad nema kiše, dobar je i grad, tako da je i pehar Liga Kupa poželjan na “Old Trafordu”

Sigurno da Junajtedu na početku sezone Liga Kup nije bio jedan od prioriteta. Međutim, loš početak prvenstva, najlošiji od kada se igra Premijer liga, uslovio je smanjenje ambicija “crvenih đavola”. Borba za šampionski pehar je odavno izgubljena, ako je i bila aktuelna u nekom trenutku, ne računajući period između prvog i drugog kola, nakon one pobede od 4:0 nad Čelsijem. Već posle četvrtog kola i izgubljenih sedam bodova, Junajted se prešaltovao na jurnjavu za četvrtim mestom i povratkom u Ligu šampiona, posle jedne godine pauze. Nekako su uspeli da se vrate u trku za četvrtim mestom, ali im je Čelsi još na pristojnoj udaljenosti. Junajted je bez postignutog gola na dve prethodne utakmice, posle poraza na “Emirejtsu” od Arsenala 2:0, odigrali su bez golova u Vulverhemptonu u subotu, u okviru FA Kupa, pa će se igrati ponovljeni meč ovog puta u Mančesteru. Pomalo čudi ova oseka u golovima, pošto je Solskjerov tim pre ta dva meča bio solidno efikasan i postizao najmanje po dva gola, izuzimajući onu utakmicu u Votfordu, sigurno najslabiju u sezoni. Uporedo sa dva engleska Kupa i Premijer ligom, Junajted je ostao u konkurenciji i kada je Liga Evrope u pitanju. Grupnu fazu su završili na prvom mestu u konkurenciji AZ Alkmara Partizana i Astane, a doživeli su samo jedan poraz i to kada su igrali sa rezervnom postavom u Kazahstanu. Sigurno najbolji meč u prvenstvu odigrali su protiv gradskom rivala na “Etihadu”, kada su došli do senzacionalnog trijumfa golovima Rašforda i Marsijala i velikog rivala definitivno izbacili iz trke za treću uzastopnu titulu. Možda su im je prvenstvo i Liga Evrope mnogo značajnija takmičenja, pošto donose plasman u elitno evropsko, ali ni ulazak u finale Liga Kupa nije za bacanje, pogotovo posle dve sezone bez ijednog trofeja.

Mančester Siti: Prošle sezone “građani” su pokupili sve domaće trofeje, ove to ne mogu ponoviti

Malo ko je mogao da pretpostavi da će se Siti oprostiti od odbrane titule u Premijer ligi pre Nove godine. Ali, nije to samo njihova “krivica”. Tome je najviće doprineo nestvaran niz rezultata Liverpla, koji je izgubio samo dva boda posle 20 utakmica. Osim duela na “Old Trafordu”, “redsi” su pobedili na svim ostalim prvenstvenim mečevima i sada mogu polako da otaljavaju posao do pehara čekanog tri decenije. Mančester Siti je bio dve godine uzastopno šampion, a prošle sezone je tom trofeju dodao i pehare u FA Kupu, Liga Kupu i “Komjuniti Šildu”, dakle trijumfovali su u svim takmičenjima na Ostrvu. Želja je ostao evropski trofej, a pošto ove godine ne mogu da budu prvaci, bar to ne izgelda realno, mogu se više posvetiri Ligi šampiona, gde su prošli u nokaut fazu, a u osmini finala imaće dvomeč sa Realom iz Madrida. Tim Pepa Gvardiole je izgubio dosta bodova u prvenstvu, doživeo je čak pet poraza i još je dva puta igrao nerešeno. Takav učinak, trenutno, nije dovoljan ni za drugo mesto pa su ispred “građana” i “lisice” iz Lestera. Ne sumnjamo da će Siti odigrati bolje drugi deo prvenstva, ali čak i da pobedi na svim preostalim utakmicama, ne verujemo da Liverpul može da izgubi toliko bodova, koliko su oni prosuli tokom jeseni. Jasno je da će svetlo-plavi iz Mačester pokušati da osvoje ponovo i oba domaća Kupa, pa bar da nisku trofeja nastave i ove sezone. Najbliži su u EFL Kupu, gde su već u polufinalu, a do završne predstave deli ih dvomeč sa gradskim rivalom. Sigurno da Gvardiola želi revanš za bolan poraz iz prvenstva, pa očekujemo najjači sastav na “Teatru snova”. Katalonac je poznat po tome da retko kad izvodi rezervni tim, pa i u ovom, nazovi, najnevažnijem takmičenju u Engleskoj. Za vikend su igrali u FA Kupu i lako dobili nižerazredni Port Vejl sa 4:1. To im je bila treća uzastpna utakmica na domaćem terenu, posle dve prvenstvene, a na poslednjem gostovanju, u Vulverhemptonu, doživeli su poraz od 3.2.

Naš predlog:

Ni jedni ni drugi nisu imali pretežak posao do polufinala Liga Kupa. Mančester Siti je imao lakši put, eliminisao je Preston, Sautempton i Oksford, dok je Junajted, nakon Ročdejla, morao da izbaci Čelsi. U četvrtfinalu ni oni nisu imali težak zadatak pošto su igrali sa Kolčesterom. Ponavljamo da se igraju dva meča, pa će biti prilike i za popravni. Ipak, već u prvom meču kladionice smatraju da je Siti veliki favorit, čak i za pobedu na “Old Tafordu”. Za dvojku se u Meridianbet-u dobija kvota 1.67, remi je 3.90, a pobeda Junajteda čak 5.05. Verujemo da će “građani” igrati punom snagom, ali se ne sme potceniti ni Junajted, pogotovo nakon onog izdanja u prvenstvenom duelu sa Sitijem. Zato očekujemo neizvestan meč, a golova bi moglo da bude umereno 2-3. za ovaj predlog u kladionici Meridianbet kvota je 2.06. Kao izgledan predlog mogla bi da bude i igra x na poluvremenu sa koeficijentom 2.35 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.