Tip dana: Partizan vs Virtus Bologna, počinje top16 faza Evrokupa! Teo i Marković stižu u BG!

Partizan

Počinje top16 faza Evrokupa. Očekuje nas derbi ovog dela takmičenja, u kojem Virtus gostuje ekipi Partizana u Beogradu. Ovaj meč je na programu od 20h u “Štark” areni. Virtus je sa prve pozicije u svojoj grupi ušao u narednu fazu, ali je Partizan jedan od timova koji pretenduju na sam vrh i završnicu Evrokupa. Virtus predvođen Teodosićem i Markovićem igra zaista sjajnu košarku, dok ih sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević. Partizan ima svoje šanse i sasvim sigurno će ovo biti jedan uzbudljiv meč koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja kada je reč o razvoju situacije u ovoj grupi.

Partizan: Crno beli igraju zaista kvalitetnu košarku u ovom delu sezone.

Trinkijeri je ove sezone zaista skockao tim po svojoj meri. Italijan je došao u tim na pola prošle sezone i morao je da radi sa sastavom koji mu je ostavio prethodnik. Ova sezona je drugačija. Doveo je nekoliko igrača koji po svojim karakteristikama odgovaraju tipovima košarkaša koje Trinkijeri preferira. U prvom delu sezone ekipa je imala mnogo gostovanja, ali su rezultati na bili na visokom nivou. Ovaj deo godine je doneo crno belima mnogo više utakmica na svom parketu i znali su to da iskoriste. Kori Volden nije i dalje doneo ono što se od njega očekuje, dok je Nemanja Gordić pun pogodak kada je pozicija plejmejkera u pitanju. Mozli i Tomas su do sada opravdali poverenje Trinkijerija, što se ne može reći za Parahovskog koji je napustio tim posle bledih izdanja i male minutaže. Partizan igra za sada odlično u oba smera i ukoliko ovako nastave, ističu kandidaturu za sve trofeje u sezoni. Redži Reding se pokazao kao odlično pojačanje za kratak period koliko je u timu i ostaje nam samo da vidimo koliko dugo crno beli mogu da igraju u ovakvom ritmu. Novica Veličković je i ove sezone lider na parketu i van njega. Bitni mečevi tek slede za Partizan i očekujemo sve bolja izdanja crno belih.

Virtus Bologna: Teo i Marković su pokretačka snaga celog tima. Prvi su favoriti za osvajanje Evrokupa.

Jedan od favorita celog takmičenja je svakako i Virtus iz Bolonje. Ekipa koje prošle godine osvojila košarkašku Ligu Šampiona, ove sezone se takmiči u Evrokupu i imaju za cilj da naredne sezone odu i korak dalje, odnosno da se plasiraju u Evroligu. Trener Aleksandar Đorđević je doveo nekoliko izuzetno zanimljivih pojačanja, pre svega svoje sunarodnike Miloša Teodosića i Srefana Markovića koji će činiti plejmejkerski dvojac. Ne treba mnogo trošiti reči o kvalitetima Teodosića koji je sasvim sigurno i dalje u top5 igrača u Evropi. Pored njih tu su i Frenk Gejns, koji je odličan strelac, ali i igrači u reketu poput Vinsa Hantera i Kajla Vimsa. Hanter je odlično igrao u AEK-u do sada, dok je Vims poznat po svom odličnom šutu za tri poena iako je krilni centar. Gembl je pojačanje u reketu i doneo je raznovrsnost, jer doprinosi totalno drugačije stvari od Hantera. Sa domaćin italijanskim košarkašima, ovaj tim Virtusa je ozbiljan kandidat da od naredne godine igra u Evroligi.

Naš predlog:

Meč koji nam može doneti sva tri znaka kada je konačan ishod u pitanju. Iz tog razloga mi smo se odlučili za po nama sigurniju varijantu. A to je: ukupan broj poena na meču manji od 157.5 i Meridianbet daje kvotu 1.72 za taj predlog. Očekujemo utakmicu na manji broj poena, jer su oba tima u velikoj meri popravila igru u odbrani. Očekuje nas ispunjena dvorana do poslednjeg mesta i u takvim uslovima je jako teško igrati, čak i domaćinu. Smatramo da je ovo previsoka granica za ukupan broj poena i uzimamo ovaj predlog sa velikom sigurnošću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.