Tip dana košarka: Barcelona vs Anadolu Efes, derbi i borba za prvo mesto na tabeli Evrolige!

Barcelona

Dve ekipe koje su verovatno i najviše pokazale do sada. Kako u Evroligi, tako i u nacionalnim šampionatima. Barselona dočekuje ekipu Efesa u svojoj “Blaugrani” u meču koji počinje od 21h. Ovo će biti duel dva slična stila košarke u kojem napad dominira i igra se na koš više. Efes je pokazao ove sezone da se podjednako igra dobro i u gostima, dok je Barsa stavila svima do znanja da će ih kod kuće biti teško pobediti. Ovaj susret je svakako derbi ovog kola, verovatno i celog meseca januara. Očekuje nas pravi spektakl i utakmica na veliki broj poena.

Barcelona: Svetislav Pešić i dalje nema pun roster na raspologanju, ali za sada njegov tima igra sjajno.

Ovo je tim koji je napravio najveći bum na letnjoj pauzi između sezona. Svetislav Pešić je sa svojim saradnicima i uz pomoć vlasnika Barselone, doveo u klub jednu celu novu petorku. To i ne bi bila toliko velika i značajna vest, da su to neki solidni igrači. Međutim, radi se o igračima koji imaju već izgrađeno košarkaško ime i koji će momentalno doneti kvalitet ovom sastavu. Brendon Dejvis kao jedan od najboljih centara u Evroligi, Kori Higins kao jedan od najboljih napadača među bekovima od prošle sezone, Malkom Dilejni povratnik u Evroligu, Aleks Abrines kao već sada iskusan igrač nakon NBA epizoda i Nikola Mirotić kao verovatno i najveće pojačanje. Igrač koji je mogao da igra u bilo kom NBA timu bez problema, odlučio je da se vrati u domovinu i da pomogne Barseloni. Pored pridošlica, tu si ostali Hanga, Pangos, Ertlel, Klaver, Ribas…te je ovaj sastav zaista spektakularan. Kada se svi oporave, biće jako zanimljivo videti kako će ih trener sve uklopiti.

Anadolu Efes: Turski tim na pogon dinamičnog tandema Micić – Larkin igra gotovo perfektno.

Finalista Evrolige od prošle sezone i ekipa koja je napravila najveći bum u evropskoj košarci. Novu sezonu dočekuju u sličnom sastavu kao i prethodnu, jer dobre stvari ne treba menjati. Vasilije Micić i Šejn Larkin će biti igrači koji su motor ove ekipe i od kojih se ponovo najviše očekuje. Danston i Plajs ponovo popunjavaju centarske pozicije, dok su zbog povrede Moermana pred početak sezone, čelnici kluba doveli Krisa Singltona kao veliko pojačanje. Pored njega, roster Efesa pojačao je i Alek Piters, sjajni šuter koji je došao iz CSKA u ovaj tim. Odlično se uklopio u sistem Ergina Atamana i biće pravo pojačanje za ovaj tim. Krunoslav Simon je i dalje tu i to je jako bitno za napadački deo igre turske ekipe. Očekuje se ponovo dobar rezultat od njih, samo što sada spadaju u favorite, pa će to morati i da opravdaju. Zanimljivo je da Efes i pored povrede Danstona, nije pao u formi, iako je on jedan od glavnih igrača u ovakvom sistemu Atamana.

Naš predlog:

Sa ovog meča zaista imamo veliki broj mogućnosti kada su predlozi u pitanju. Meridianbet kladionica kao favorita na ovom meču vidi domaćina i za pobedu Barselone nude kvotu 1.45. Ako se odlučite za pobedu gostiju, Meridianbet je izašao sa kvotom 2.80. Međutim, mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 80.5 i Meridianbet daje kvotu 1.70 za taj tip. Efes je ekipa koja gotovo na svakom meču napada ovu granicu poena. Imaju napadački orijentisan roster koji može svakoj ekipi da ubaci 80+ poena. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.